Жовтень


 Протягом місяця

В патентно - технічному відділі експонувалася виставка «ОСОБИСТІСТЬ, КАР’ЄРА, УСПІХ». На виставці були представлені матеріали з фонду бібліотеки, які допомагають розкрити питання щодо досягнення успіху в бізнесі та в особистому житті. Особливо відвідувачів зацікавив розділ виставки, присвячений етиці ділового спілкування.

 Протягом місяця
 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося: 2 екскурсії (39 чоловік), 10 переглядів DVD-фільмів англійською мовою с субтитрами (59 глядачів), 3 зуcтрічі “Speaking Club” (22 учасника).


 2 жовтня

 
У секторі рідкісних і цінних документів відбулась презентація книги О. Гваньїні «Хроніка європейської Сарматії». К.: Видавн.дім «Києво-Могил. Академія», 2007.-1006с.

Докладніше

 


 3 жовтня

 
У відділі читальних залів відбулося засідання читацького клубу „Екософія людини” за темою “Розум і свідомість”. Доповідач, заслужений педагог Біла Л.П., розкриваючи поняття „ діяльність розуму”, на прикладах показала його можливості, особливості формування як у дітей так і у дорослих. Біла Л.П. дала рекомендації цікаві фахівцям і батькам. Фото 1, 2.

 


 4 жовтня

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулася екскурсія учнів СШ № 39. Знайомство з ресурсами центру. Перегляд дитячого кінофільму «Матильда». Фото

 


 5 - 31 жовтня

 
У відділі документів з питань мистецтв діяла виставка документів «Найяскравіший вид образотворчого мистецтва» (До Дня живопису)

Докладніше



 6 жовтня

 
У відділі абонемента організовано пізнавальну книжкову виставку «П’ятий континент» для учнів шкіл щодо розвитку історії зарубіжних країн із циклу виставок «Мандрівка країнами та континентами».

 


 7 жовтня

 
У відділі читальних залів почала діяти ілюстративно-документальна виставка ”Тої слави козацької повік не забудем! ” На виставці представлені документи, які висвітлюють славетну історію українського козацтва, розкривають роль козацтва у суспільно-політичному житті України, розповідають про славетних козацьких гетьманів та особливості українського козацтва на сучасному етапі. Фото

 


 7 жовтня

 
Відбулась презентація виставки нових надходжень до відділу документів іноземними мовами. Серед книг презентувалась низка підручників з англійської мови для різних фахівців, підручники з перекладу та підручники з інших мов.

 


 7 жовтня

 
Фахівцями ВНІБ було організовано і проведено День Інформації
«Електронні технології в бібліотечної практиці» для слухачів Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ( бібліотекарі шкільних бібліотек)

Докладніше



 7 жовтня

 
Відбулись заняття з підвищення професійної компетенції провідних спеціалістів ДОУНБ.

Докладніше

 


 8 жовтня

 
Відділом наукової інформації та бібліографії було організовано і проведено День фахівця - документознавця для студентів Дніпропетровського факультету Київського університету культури і мистецтв.

Докладніше

 


 8 жовтня

 
Директор бібліотеки Н.М. Тітова , заст. директора з комп’ютеризації бібліотечних процесів Г.Я. Крупій, керівник редакційно-видавничого центру Г.Р. Макаревич відвідали виставку-продаж «Цифровий офіс – 2008», де провели ділові переговори і отримали консультації щодо придбання нової техніки для ДОУНБ. Фото

 


 8 - 10 жовтня

 
Завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.Є. разом із фахівцями обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова, головним методистом Чуйко Т.О., зав. відділом удосконалення роботи з дітьми обласної бібліотеки для дітей Резніченко Н.Л. відвідали Покровську районну ЦБС з метою проведення експертно-діагностичного аналізу діяльності за останні 10 років.

Докладніше

 


 10 жовтня

 
До Дня Українського козацтва у відділі періодичних видань організовано виставку «Славетні лицарі України». Головна мета виставки – ознайомити з історією та сьогоденням українського козацтва, пробуджувати пізнавальні інтереси до української історії, сприяти примноженню національних традицій.

 


 13 жовтня

 
Вчителі історії України, які в цьому місяці підвищували свою професійну компетентність в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти, із зацікавленістю прослухали розповідь, що відбулася у секторі рідкісних і цінних документів про книгу О. Гваньїні «Хроніка європейської Сарматії.

Докладніше

 


 13 жовтня

 
В Канадсько - Українському Бібліотечному Центрі відкрилась книжкова виставка «14 жовтня – День українського козацтва».

 


 14 жовтня

 
У відділі абонемента презентувалася книжкова виставка «Про серйозне жартома» з циклу «Повернення в майбутнє». Були представлені твори українських та зарубіжних гумористів. Фото

 


 15 жовтня

 
У відділі документів з питань мистецтв відбулося засідання «Літературної вітальні» «Сердце отдал детям: Сказочник из Павлыша» (до 90-річчя від дня народження В.Сухомлинського).

Докладніше

 


 16 жовтня


У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання краєзнавчого клубу «Ріднокрай» за темою: «Троїцький собор: історія та сучасність».

Докладніше

 


 17 жовтня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулась звітно-виборча конференція Дніпропетровської обласної організації Всеукраїнської спілки краєзнавців (ДОО ВСК). Серед присутніх були краєзнавці Дніпропетровська, Дніпродзержинська, Кривого Рогу, Павлограду, Марганцю, Царичанки.

Докладніше

 


 17 жовтня

 
Завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.Є. взяла участь у відео-конференції по скайпу з міністром культури України Вовкуном В.В.

Докладніше

 


 19 жовтня

 
Центр "Вікно в Америку" відвідав американський підприємець Рон Ледфорд, викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Фото

 


 20 жовтня

 
У відділі документів іноземними мовами була відкрита виставка
«Усвідомлення своїх прав», присвяченою Дню ООН. На ній були
представлені документи Європейського суду з прав людини, Комісії з прав людини ООН та інші джерела, що містять основні положення ООН.

 


 20 жовтня

 
Читачам "Вікно в Америку"
презентовані книжкові виставки: «The world of dictionaries», «Around USA» (географія та країнознавство, путівники). Фото 1, 2.

 


 21 жовтня

 
У відділі періодичних видань організовано виставку «Професія підвищеного ризику – професія миротворця». До уваги відвідувачів було представлено добірку матеріалів про сучасні тенденції миротворчої діяльності, по участь України у цих процесах. Окремий розділ виставки присвячено проблемам медичної і соціальної реабілітації військовослужбовців після виконання місії у складі миротворчого контингенту.

 


 23 жовтня

 
В патентно-технічному відділі було проведено чергове засідання клубу «Еколог». Тема засідання: «ЕКОЛОГІЧНИЙ БАЛАНС – ЄДИНА УМОВА ПОРЯТУНКУ ЦИВІЛІЗАЦІЇ».

Докладніше



 23 жовтня

 
Кристина Жиленко, учасниця програми "Work&Travel USA" розповіла молоді про свою роботу та життя в США підчас літніх канікул. Це була цікава розповідь про Аляску, Сіетл та Південну Кароліну. Присутні відділу "Вікно в Америку"
переглянули географічні карти та путівники. Христина виявила себе як чудовий фотограф. Свою розповідь вона супроводила чудовими фотографіями. Фото 1, 2.

 


 23 жовтня

 
«Чарівні мелодії Мексики» – таку назву мала музична зустріч, що відбулася в рамках засідання клубу "Літературна вітальня" за сприяння відділу документів з питань мистецтв та відділу читальних залів.

Докладніше

 


 23 жовтня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання Дніпропетровської обласної організації «Дніпровське генеалогічне товариство». З презентацією книги «Чую ваш голос» про родоводи сел. Майорка та Волоське на Дніпропетровщині виступив письменник-краєзнавець Микола Чабан. Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

 


 23 жовтня

 
На базі Криничанської централізованої районної бібліотеки фахівцями відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ була організована і проведена обласна виїзна проблемно-творча лабораторія «Сільська бібліотека і громада: спілкування, взаєморозуміння, співпраця».

Докладніше

 


 25 жовтня

 
В українській вітальні відбулася читацька конференція клубу «Захопленість» з циклу «Традиції сімейного читання» під назвою «Все починається з любові». Презентувалася книжкова виставка за темою засідання клубу. Огляд літератури під назвою «Історії про велике кохання» провела завідуюча відділом Л.Ф.Афанасьєва. Свої нові вірші читав поет В.А.Верещагін. Фото

 


 26 жовтня

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов захід «Індіанці Північної Америки: омріяне минуле та сьогодення».

Докладніше

 


 26 жовтня

 
У відділі "Вікно в Америку"
презентована виставка плакатів «Visual Power». Фото

 


 26 жовтня

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Spiking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про свято Хелоуін, що наближається. (11 чоловік). Фото 1, 2.

 


 27 жовтня

 
У відділі абонемента пройшла екскурсія учнів 3-х кл. НВК№139 «Канікули в бібліотеці». Цікаві розповіді про історію козацтва, видатних козаків та про історію Запорожської Січі лунали в читальному залі відділу. Екскурсію по бібліотеці, огляд книг із серії «Для тих, хто не любить читати» провела зав сектором обліку Сухіна С.М. Фото 1, 2.

 


 28 жовтня

 
Завідувачка відділом краєзнавчої літератури Ірина Голуб та члени Дніпропетровської організації НСКУ: Г.К. Швидько, І.О. Кочергін, С.І. Світленко, М.П. Чабан та С.М. Мартинова взяли участь у проведенні IV з’їзду Національної спілки краєзнавців України (до 18 жовтня 2008 року – Всеукраїнська спілка краєзнавців).

Докладніше



 29 жовтня

 
Керівник центру "Вікно в Америку"
прийняла участь у Дні інформації для викладачів англійської мови, що проходять навчання в Інституті освіти.

Докладніше

 


 29 жовтня

 
На музичну годину «Коли ми згадуэмо свій вік» (До Року доброчинності в Україні) були запрошені читачі поважного віку відділу документів з питань мистецтв.

Докладніше

 


 29 жовтня

 
У відділі документів іноземними мовами відбувся День інформації для слухачів інституту освіти «Викладання іноземної мови в школі» з переглядом та оглядом найновіших надходжень з теми. Було проведено екскурсію до інформаційного центру «Вікно в Америку».

 


 30 жовтня

 
У відділі "Вікно в Америку" пройшов захід «Індіанці Північної Америки: омріяне минуле та сьогодення» для школярів СШ № 39. Доповідачем була керівник Центру Світлана Усенко. Книги та виставка плакатів проілюстрували доповідь. Багато цікавої інформації дізналися діти після перегляду фільму «Національні парки США». Фото

 


 30 жовтня
 
У відділі читальних залів ілюстративно-документальна виставка - «Дзвони нашої гіркої пам’яті» була представлена на науково-практичній конференції присвяченій вшануванню жертв голодомору 1932-1933 рр. на Дніпропетровщині в Дніпропетровському педагогічному училищі. Фото