Назад

 26 жовтня

В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов захід «Індіанці Північної Америки: омріяне минуле та сьогодення».

Керівник центру Світлана Усенко ознайомила присутніх з темою та представила гостя-доповідача - Юрія Денисенка, інженера-будівельника за фахом та дослідника культури американських індіанців у вільний час. Людина з дитячих років пронесла у серці своє захоплення, зібрала багато цікавої інформації, книг, фільмів, музики. Початок заходу пройшов під індіанську музику. Школярі спеціалізованої школи № 22 та усі присутні були уважні та зацікавлені. Переглянули «Atlas of Indians of North America» та «Atlas of America (Native Americans at Contact, p.24-25)», оглянули виставку плакатів «Visual Power». Всім присутнім було презентовано фільм про національні парки США (ми отримали в подарунок від Юрія Денисенка диски з фільмом та музикою). Переглянули 1 частину - про Гранд Каньон, де відбулося багато подій індіанської історії.
Вчитель Валентина Швидка – показала присутнім яскраві фото та сувеніри, що придбала перебуваючи в США.
До заходу приєднався американський підприємець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розповів про своє індіанське коріння та відповів на запитання. (22 людини)
.

Гості Центру В.Швидка та Ю.Денисенко