Назад

 23 жовтня

 

На базі Криничанської централізованої районної бібліотеки фахівцями відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ була організована і проведена обласна виїзна проблемно-творча лабораторія «Сільська бібліотека і громада: спілкування, взаєморозуміння, співпраця».

Для участі в роботі творчої лабораторії були запрошені завідуючі сільськими бібліотеками-філіалами Криничанського, Дніпропетровського, Верхньодніпровського, Криворізького, П’ятихатського, Софіївського та Солонянського районів. У рамках лабораторії розглядались питання державної та регіональної політики в галузі бібліотечної справи, важливі питання функціонування сільських бібліотек у контексті сучасних проблем і перспектив розвитку, можливості сільських бібліотек щодо задовільнення інформаційних потреб громади. Відбулась презентація діяльності структурних підрозділів Криничанської районної ЦБС: відділів обслуговування та сільських бібліотек. Була висвітлена науково-дослідницька діяльність бібліотек у межах культурно-історичного краєзнавства як фактору збереження культури сільської місцевості.
Завідуючі сільськими бібліотеками, що були запрошені з інших районів до участі в лабораторії, презентували діяльність своїх закладів як центрів збереження історичної пам’яті громади, розповідали про роль і місце сільських бібліотек в культурно-інформаційному просторі місцевих громад, про створення літописів своїх населених пунктів та літописів бібліотек.
Творчий діалог з колегами під назвою «Спілкуємось… Міркуємо. Вчимося…» пройшов нетрадиційно і зацікавлено.
У роботі обласної виїзної проблемно-творчої лабораторії взяли участь заступники голови Криничанської районної ради Тарабрін В.Ф., завідуюча сектором внутрішньої політики Криничанської райдержадміністрації Забора Л.Ф., та начальник відділу культури райдержадміністрації Великий С.І.