Назад

 23 жовтня

«Чарівні мелодії Мексики» – таку назву мала музична зустріч, що відбулася в рамках засідання клубу "Літературна вітальня" за сприяння відділу документів з питань мистецтв та відділу читальних залів.

В гостях у бібліотеки юнацький струнний ансамбль «Violino» академії ім.Л.В.Бетховена (м.Орісаба, Мексика, штат Веракруз). Керівник колективу – Олександр Лабза, наш земляк, випускник музичного училища ім. М. Глінки, який зараз живе і працює у Мексиці. Свої виступи юні вихованці присвятили 110-й річниці заснування Дніпропетровської консерваторії. На початку гості розповіли про свою країну, рідне місто, продемонстрували відеофільм, а потім була музика… Звучали національні мелодії, класичні композиції, російські народні пісні. Гостей зустрічали хлібом-сіллю, гучними оплесками, емоційними відгуками. На згадку заступник директора ДОУНБ Абраїмова Т.О. передала в дарунок книгу «Шевченкіана Придніпров’я», учасники ансамблю отримали сувеніри. В свою чергу гості подарували до нашого фонду видання «Музика Мексики ХХ ст.» (іспанською мовою) та звукозаписи мексиканських пісень.
Для всіх присутніх була запропонована виставка документів «Мексика – країна стародавніх цивілізацій», яка була сформована виданнями з фондів відділів читальних залів, мистецв та документів іноземними мовами.
Сюжет про захід було продемонстровано по «34 каналі» місцевого телебачення.