Протягом місяця


В Патентно-технічнічному відділі діяли тематичні виставки „ЄС та Україна: інтелектуальна власність та проблеми боротьби з інтелектуальним піратством”, «Футурологія – наука про майбутнє», продовжує цикл виставка на тему «ЕНЕРГЕТИКА»,

Докладніше

 

 
Протягом місяця

 
Відвідувачі центру "Вікно в Америку" прийняли участь в анкетуванні з приводу запровадження проекту «Ресурси бібліотек у боротьбі з корупцією».

 

 
Протягом місяця

 
В центрі "Вікно в Америку" відбулося 7 зустрічей з носієм англійської мови професором політології Йонгте Шін. В них прийнялои участь 102 людини.

Докладніше

 

 
Протягом місяця

 
Відбулося 22 перегляда кінофільмів англійською мовою у центрі "Вікно в Америку"

Докладніше

 

 
1 березня

 
У читальному залі ДОУНБ розпочала діяти книжково - ілюстративна виставка до свята 8 Березня „Бути жінкою – це мистецтво”. Матеріали виставки надавали відповідь на завжди актуальні жіночі питання : як бути чарівною, коханою, впевненою в собі.

Докладніше

 

 
1 березня

 
На виконання Указу президента «Про проведення в Україні у 2008 році Року підтримки національного усиновлення» у відділі періодики відкрилась виставка «Кожній дитині - власна родина».

Докладніше

 

 
3 березня

 
У відділі періодики було проведено черговий конкурс «Міс періодика-2008».
Це стало доброю традицією - у весняні дні вітати жінок колектива таким святом.

Докладніше


 
4 березня

 
У відділі документів іноземними мовами можна було ознайомитися з новими надходженнями. Серед них: навчальні посібники «Английский язык.Поурочные планы. 5-11 классы», «Франция на первой полосе» Бондаренко Л.А., «Українсько-македонський та македонсько-український розмовники»та ін.

 

 
5 березня

 
У відділі періодичних видань в серії «Літературний календар» організовано виставку «…Ми слово Шевченка Тараса з собою в майбутнє несем». Виставка організована з нагоди 194 річниці від дня народження видатного українського поета, художника та вченого Тараса Григоровича Шевченка.

 

 
6 березня

 
У читальному залі ДОУНБ була представлена документальна виставка „Безмежний геній науки” до 145-річчя від дня народження Володимира Івановича Вернадського, визначного українського вченого-геохіміка, першого президента Української Академії наук.

Докладніше

 

 
8 березня

 
Напередодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня у відділі періодики відкрилась виставка-вітання «Жінка - прикраса роду людського».

Докладніше

 

 
9 березня

 
До Дня народження геніального українського поета, художника Т.Г. Шевченка у секторі рідкісних і цінних документів відкрилась книжково-ілюстративна виставка «А всім нам вкупі на землі Єдиномисліє подай І братолюбіє пошли».

Докладніше

 

 
10 березня

 
Відбулася оглядова екскурсія у центрі "Вікно в Америку", знайомство школярів СШ № 39 з фондом та ресурсами Центру (20 чоловік).

 

 
10 березня

 
У відділі абонемента було організовано виставку-набат «Землянам – чисту планету», яка містить матеріали з проблем екології і згрупований у три розділи «Екологія і сучасність», «Запрошення до роздумів», «Екологічний вернісаж».

Фото

 

 
З 10 по 12 березня

 
Зав. відділом документів іноземними мовами Прокоф’єва О.В. взяла участь в круглому столі «Інформаційна складова євроатлантичної інтеграції України», який проходив в м.Київ в інституті міжнародних відносин.

Докладніше

 

 
11 березня

 
У відділі документів іноземними мовами розпочала свою роботу книжкова виставка «Заочний абонемент Ґете-інституту: нові надходження, 4 фаза». Ця виставка буде працювати до кінця червня 2008 року. На ній представлено сучасні художні твори, література з питань німецького мовознавства, історії Німеччини, дитяча література.

 

 
11 березня

 
В бібліотеці Дніпропетровського історичного музею відбувся День інформації для наукових працівників Дніпропетровського історичного музею. Завідувачка відділом краєзнавчої літератури представила нові книги з історії та культури краю, а також останні видання ДОУНБ.

Фото 1, 2, 3, 4, 5

 
11-12 березня

 
Заступник директора ДОУНБ з комп’ютеризації бібліотечних процесів Крупій Г.Я., завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.Є головний інженер Матвійчук М.А., та гол. бібліотекар Інтернет – центру ДОУНБ Зюлєва Ю.М., взяли участь у семінарі „Методологія аналізу потреб бібліотек” у місті Києві.

Докладніше

 

 
13 березня

 
У Центрі правової інформації в межах реалізації проекту „Ресурси бібліотек у боротьбі з корупцією” для слухачів Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти провідним фахівцем відділу правової роботи , правової освіти та кодифікації головного управління юстиції в Дніпропетровській області Ольгою Миколаївною Філімончук була проведена лекція на тему „Сучасні проблеми боротьби з організованою злочинністю та корупцією.” Фото

 

 
17 березня

 
У читальному залі ДОУНБ відкрилася книжкова виставка „Останній гетьман козацької України”, присвячена 280-річчю від народження Кирила Григоровича Розумовського, останнього гетьмана Лівобережної України, Президента Петербурзької Академії наук, військового і політичного діяча.

Докладніше


 
17 березня

 
Активісти центру "Вікно в Америку" прийняли участь у відкритті виставки фотографій американського фотохудожника С.Куртіса у Дніпропетровському історичному музеї «Священна спадщина. Едвард С.Куртіс і північноамериканські індіанці».

 

 
17 березня

 
У відділі документів іноземними мовами відбулася презентація книжково-ілюстративної виставки «Жахливий та божевільний геній» - до 155-річчя з дня народження Вінсента Ван Гога. Сюжет було показано 18 березня 2008 року на каналі ІРТ в рубриці «Новини культури».

 

 
20 березня

 
У відділі абонемент відбулася міні-виставка «Наше здоров’я – здоров’я нації» із циклу «Будьмо здорові разом!». Українські традиції харчування, пісні страви, голодування та народні методи лікування – з цих питань підібрана література на виставці.

Докладніше

 

 
20 березня

 
Відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: „Рідне місто на рідній землі. Козацькі чинники в заснуванні міст і сіл запорозького краю ”.

Докладніше

 

 
20 березня

 
У відділі документів з питань мистецтв відбулося 320 засідання «Літературної вітальні» за темою «Таганка и Высоцкий» (к 70-летию со дня рождения В.Высоцкого).

Докладніше


 
20 березня

 
У відділі періодичних видань організовано міні-виставку-привітання «Культура-ключовий елемент суспільного розвитку держави». Виставка присвячена Всеукраїнському Дню працівників культури та аматорів народного мистецтва, святу, яке стосується кожного з нас, адже всі ми носії культури, традицій, звичаїв, мови. На виставці представлено матеріали , які висвітлюють проблеми розвитку аматорського мистецтва, естетичного виховання підростаючого покоління та організацію дозвілля населення.

 

 
21 березня
 

У відділі документів з питань мистецтв пройшла виставка документів «Казка, яка не закінчується»: знайомимось з театром ляльок», на якій представлені ілюстровані матеріали з історії лялькових вистав від старовинних вертепів та театру масок до сучасних фестивалів лялькових театрів.

Докладніше

 

 
22 березня

 
Українська вітальня відділу абонемента приймала читацький клуб «Захопленість». На вечорі гумору під назвою «Суму і радощів світле життя» свою збірку байок представив місцевий поет Отлєтов Анатолій Петрович.

Докладніше

 

 
24 березня

 
У відділі абонемента під назвою «Спадок Христофора Колумба» організовано пізнавальну книжкову виставку для учнів шкіл щодо розвитку історії зарубіжних країн із циклу виставок «Мандрівка країнами та континентами».

 

 
26 березня

 
Був проведений День Інформації "Бібліотечне обслуговування у контексті впровадження електронних технологій" для слухачів Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти (бібліотекарів шкільних бібліотек та фахівців методичних центрів).

Докладніше

 

 
27 березня

 
В патентно-технічному відділі відбулося засідання клубу «Еколог».
Тема засідання «АЛЬТЕРНАТИВНА ЕНЕРГЕТИКА ЯК НЕОБХІДНА УМОВА СТАЛОГО РОЗВИТКУ».

Докладніше

 

 
27 березня

 
У відділі абонемента організовано із циклу «Літературний календар» до 140-річчя від дня народження М.Горького книжкова виставка «Пролетарський гуманіст». Вона висвітлила цікаві моменти творчості письменника.

Докладніше

 

 
27 березня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання новоствореної Дніпропетровської обласної організації «Дніпровське генеалогічне товариство». Виступили: І. О. Кочергін «Шлях та документи для проведення досліджень родоводу», І. К. Сахновський «Рід Сахновських. Історія дослідження». Т. В. Недосєкіна надала інформацію про подальшу роботу та наступне засідання товариства.

Фото 1, 2, 3, 4, 5


 
27 березня

 
В КУБЦ відбулось відкриття книжкової виставки «Гетьманська держава», присвячена 280-річчю від дня народження Кирила Григоровича Розумовського, останнього гетьмана Лівобережної України, військового і політичного діяча.

 

 
29 березня

 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Толерантність, віротерпимість, прагнення до свободи в духовному житті – складові ментальності українців».

 

 
31 березня

 
В Дніпропетровському інституті післядипломної освіти вчителів проведено презентацію навчально-методичного посібника «Навчальне краєзнавство в роботі сучасного вчителя». Автор посібника Вікторія Приймачук, викладач біології та географії Криворізького професійного гірничо-металургійного ліцею, представила вчителям географії та біології області свою книгу, розповіла про її створення.

Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6