Назад

11-12 березня

Заступник директора ДОУНБ з комп’ютеризації бібліотечних процесів Крупій Г.Я., завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.Є головний інженер Матвійчук М.А., та гол. бібліотекар Інтернет – центру ДОУНБ Зюлєва Ю.М., взяли участь у семінарі „Методологія аналізу потреб бібліотек” у місті Києві.

Організатором семінару виступили представники Ради міжнародних наукових досліджень та обмінів (IREX), Українська бібліотечна асоціація та Центр безперервної інформаційно – бібліотечної освіти Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв України.
Семінар проводився з метою вирішення організаційних питань щодо участі в проведенні дослідження потреб і можливостей публічних бібліотек України для участі у проекті „Глобальні бібліотеки”. Робота семінару проходила по 3х групах: директори бібліотек; заступники директорів з наукової роботи і працівники науково – методичних відділів; технічні спеціалісти і IREX адміністратори. Доповідачами і модераторами семінару були: Колін Гурд – директор проекту „Глобальні бібліотеки – Україна”, Валентина Пашкова – Президент української бібліотечної асоціації, Директор центру інформаційних ресурсів Посольства США в Україні, Ірина Шевченко, директор інституту післядипломної освіти Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв, координатор та експерти проекту „Глобальні бібліотеки – Україна”, IREX.

За рекомендаціями семінару був складений план роботи регіональних команд на 2 місяці поточного року по реалізації дослідження „Аналіз потреб бібліотек”.