Протягом місяця


У відділі читальних залів демонструвалась книжкова
виставка „Знання – стратегічний ресурс суспільних трансформацій”. Вона підготовлена з нагоди проголошення 2007 року Роком української книги.

Докладніше

 

 

Протягом місяця


В Патентно-технічному відділі ДОУНБ діяла виставка „Інтелектуальний потенціал Дніпропетровщини”.
На виставці були представлені книги із фондів патентно-технічного відділу, відділу мистецтв, краєзнавчого та періодичні видання.
Виставка привернула увагу широке коло користувачів.


 

Протягом місяця


 У відділі періодики діяла ілюстративно - документальна виставка «Професія-Миротворець» Виставка була присвячена сучасним тенденціям розвитку миротворчої діяльності ,участі України у цих процесах, а також проблемам медичної і соціальної реабілітації військовослужбовців Збройних Сил України після виконання місії у складі миротворчого контингенту.
  

 

Протягом місяця


  У відділі краєзнавчої літератури відкрито виставку „Викорінення”, підготовлену працівниками краєзнавчого відділу та Канадського-українського бібліотечного центру. Представлено понад 60 книг, вітчизняних та закордонних видавництв, які розповідають про голод 1932–1933 років в Україні та, зокрема, на Дніпропетровщині.

Докладніше

 

Протягом місяця


  У відділі періодики діяла ілюстративно- документальна виставка «Жнива скорботи». На виставці були представлені матеріали з періодичних видань в яких розкривається трагедія «терору голодом», , представляються дослідження причин та досі ще невідомих наслідків Апокаліпсису, публікуються матеріали з проблем пошуку нових свідчень і доказів його геноцидного характеру, вивчення його впливу на свідомість різних поколінь людей, зокрема, сучасної молоді.

Докладніше

 

 

Протягом місяця


У відділі читальних залів
діяла виставка наукової літератури „Філософія космічної реальності в творчості видатних вчених та митців „Серебряного Века” (до 150 –річчя з дня народження К.Е.Ціалковського). На виставці представлені праці основоположника космічної техніки К.Е.Ціалковського, великих вчених О.Л.Чижевського, В.І.Вернадського, П.О.Флоренського та література про їх життя і наукову діяльність. Презентація виставки відбулася 24 жовтня в актовому залі Національного центру аерокосмічної освіти молоді ім. О.М. Макарова.

 

 

З 1 листопада


 У відділі документів з питань мистецтв демонструвалась виставка творчих робіт студентів відділення образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ (організатор-керівник – викладач О.Половна-Васильєва) «Поезія української витинанки». Головна тема виставки – «Дерево Життя».

Докладніше

 


В першій половині листопада


У відділі абонемента організовано дві книжкових виставки: «Ніжний лірик і пісняр» до 95-річчя А.Малишка та друга під назвою - «Колисав мою колиску вітер рідного Поділля» до 135-річчя Б.Лепкого.
 Її ідея – відобразити багатий біографічний та творчий матеріал про ювілярів, та також представлені родзинки їх літературної спадщини.

 

 

5 листопада


В КУБЦ відбулося відкриття книжкової виставки «Україна в добі Директорії УНР».

 

 

6 листопада


В КУБЦ відбулася презентація книги Олени Швець-Васиної «Портрети серця». Один екземпляр книги автор подарувала Центру з надією на подальшу співпрацю

.

 

9 листопада


У відділі періодики відбулось відкриття виставки матеріалів з періодичних видань «Шлях мого самоствердження». Виставка присвячена Дню української писемності та мови. Її мета - формувати розуміння того, що українська мова - наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава. Розширювати знання про красу і багатство української мови. Ознайомити читачів з українськими обрядами і звичаями. Пробудити почуття національної гідності.
Виховувати любов до рідної мови, рідного краю, його традицій, почуття поваги до всього свого, українського, бажання розмовляти рідною мовою.

 

15 листопада


В дитячому куточку організовано книжкову виставку до 120- річчя з дня народження дитячого письменника Самуіла Маршака. Епіграфом до виставки під назвою «Поет дитячої душі» стали слова В.Блейка:
И, раскрыв свою тетрадь,
Сел писать я для того,
Чтобы детям передать
Радость сердца моего.

 

15 листопада


Завідувачка відділом краєзнавчої літератури Ірина Голуб взяла участь у проведенні в селі Горянівське семінару вчителів історії та правознавства Дніпропетровського району за темою: „Народна пам’ять: XX століття.”

Докладніше

 

 

15 листопада


В ДОУНБ відбулось засідання краєзнавчого клубу „Ріднокрай” за темою: „Викорінення. Голодомор 1932–1933 років на Дніпропетровщині. Репресії”.

Докладніше

 

 

17 листопада


У відділі періодики до Міжнародного дня студента була відкрита виставка «Друзья, в сей день благословенный».

 

 

17 листопада


У відділі документів з питань мистецтв пройшли екскурсії по виставці творчих робіт «Поезія української витинанки» для учасників гуртка народного розпису Будинку дітей та юнацтва (м.Дніпропетровськ) та Петриківської ДХШ (провела О.Половна-Васильєва). Екскурсантам та їх викладачам надано рекламну продукцію відділу мистецтв.

 

20 листопада



До відділу абонемента завітали учні 5 кл. КЗО СЗШ №69 на оглядову екскурсію. Бесіду з учнями у формі бібліотечного уроку провела завсектором реєстрації Сухіна С.М.

 

 

22 листопада


В Патентно-технічному відділі ДОУНБ відбулося проведення Дня ТВВЗ (теорія вирішення винахідницьких задач).
У проведенні дня ТВВЗ взяли учать викладачі та студенти ВУЗів.
До уваги учасників була представлена тематична виставка.
Захід відбувся об 11°° за адресою просп. К.Маркса, 18.

 

 

22 листопада


У відділі краєзнавчої літератури ДОУНБ відбувся творчий звіт вченого-біолога, доцента ДНУ Вадима Манюка „Америка очима українського природознавця. Екологічні акценти”. Виступ супроводжувався відеопереглядом.

Докладніше

 

 

22 листопада


Провідний бібліограф відділу наукової інформації та бібліографії прийняв участь у лекторії присвяченому Дню пам’яті жертв голодоморів з тематичним оглядом літератури з фонду ДОУНБ, який проводився у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної Академії державного управління при Президентові України (ДРІДУ НАДУ).

Докладніше

 

 

22 листопада


У відділі документів з питань мистецтв проведено бібліографічний огляд «Кумири усіх поколінь», присвячений ювілеям двох видатних постатей в мистецтві кіно: режиссеру Е.Рязанову та актору М.Ульянову. Е. Рязанову було відправлене вітання від голови клубу «Літературна вітальня» Л.Куліш (про неї Е.Рязанов написав в одній з глав своєї книги «Эльдар + TV»).

 

 

23 листопада


У Центрі Європейської інформації на базі відділу наукової інформації та бібліографії проведено семінар-тренінг „Створення волонтерських консультативних пунктів Європейської інформації в міських та районних бібліотеках Дніпропетровської області”. Основною метою цього заходу було надання як теоретичних так і практичних знань.

Докладніше

 

 

24 листопада


У відділі абонемента відбулося чергове засідання читацького клубу «Захопленість», присвячене письменникам ювілярам 2007 року. «Барвисте сузір’я» - так називалася книжкова виставка, на якій демонструвалися найкращі матеріали з біографій ювілярів: Г.Гребінки, В.Гюго, М.В.Гоголя, М.Стельмаха, М.Волошина, О.Поля, П.Г.Тичини, А.Малишко, Б.Лепкого та ін. ).

 

 

24 листопада


В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців за темою «Особливості розвитку п’ятдесятництва в Україні». Були запрошені представники релігійних організацій, мас-медіа.

 

 

28 листопада


Директор ДОУНБ Н.М. Тітова прийняла участь в другому Євразійському інформаційному конгресі «Російська мова – ключ до діалогу і взаємозбагаченню культур. Місія бібліотек в розвитку читання і гуманітарних комунікацій». Конгрес відбувався в м. Москва , його організовували – Бібліотечна Асамблея Євразії , Російська державна бібліотека під егідою Міжпарламентської асамблеї країн – учасників СНД, Ради Федерації Федеральних Зборів Російської федерації і Бюро ЮНЕСКО.

 

 

29 листопада


В Патентно-технічному відділі ДОУНБ відбувся „День інформації”, для фахівців – патентознавців, який пройшов під гаслом „ВОЛОДІННЯ ПАТЕНТНОЮ ІНФОРМАЦІЄЮ – НАДІЙНИЙ ЗАХИСТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ”.

Докладніше