ВІРТУАЛЬНА ВИСТАВКА      

 
  Шановні читачі!

Відділ абонемента презентує третю серіальну книжкову виставку «В полоні літературних пам’ятників» із циклу ретро-виставок «Класика вищого ґатунку». Виставка демонструє родзинки різножанрових видань серії «Литературные памятники»: проза, поезія, епістолярний жанр, епос, які складають п’ять розділів:
1. «Жива античність»
2. «Всесвітній епос»
3. «Портрети всесвітньої літератури»
4. «Шедеври епістолярного жанру»
5. «Поетичні пам’ятники».
Мета виставки – розкрити багатство запасників фонду відділу абонемента серіальними виданнями, зокрема серії «Литературные памятники». Представити каталог видань даної серії, які є у фонді відділу, а також познайомити читачів з деякими родзинками літературних пам’яток, які не тільки скрасять ваше дозвілля, а й духовно збагатять.
«Литературные памятники» - це не тільки першовідкривач світової класики, а й безпрецедентна за обсягом універсальна енциклопедія, яка систематично поповнюється.

Перегляд виставки

«Книжкові перлини з колекції літератури з мистецтва» (до 175-річчя ДОУНБ)


Презентує Віртуальну виставку відділ документів з питань мистецтв ДОУНБ (див. про відділ): .

Ми любимо книги! Ми маємо книги! Ми хочемо розповісти про них Вам!
Пам’ятайте! Не кожен може створити витвір мистецтва, але кожен здатен навчитись розуміти мистецтво. І наші інформаційні ресурси допоможуть в цьому вам.

Мета виставки – познайомити всіх, хто цікавиться мистецтвом, хто любить мистецтво з найяскравішими і ціннішими примірниками нашого фонду.
Виставка буде продовжуватись протягом року і оновлюватись кожні 2 місяці.

"Книги – кораблі нашої думки, що летять на хвилях часу та дбайливо несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління"

(англійський філософ Ф. Бекон)

Перегляд виставки

«Це треба знати» (для абітурієнта)


Ми підготували для Вас добірки довідників та підручників з фонду читальних залів. За допомогою наших книг Ви зможете не тільки повторити та систематизувати теоретичний матеріал з потрібного Вам предмета, але й завдяки поданим завданням перевірити свій рівень підготовки до тематичних і підсумкових атестацій та зовнішнього оцінювання.

Бажаємо успіхів у вивченні та вдосконаленні знань!

Перегляд виставки

 

Сейчас в России официально насчитывается 1096 городов, и каждый из них уникален. Города интересны своим историческим прошлым, архитектурными памятниками, дошедшими до нас, а также природными богатствами своего края. Читальный зал предлагает вниманию читателей книги, которые расскажут о неповторимом своеобразии городов России. В них собраны самые интересные, самые актуальные темы – история возникновения, развитие, достопримечательности, география.

Перегляд виставки

 

До 150-річчя від дня народження великого російського письменника і драматурга А.П. Чехова

В січні 2010 року виповнюється 150 років з дня народження Антона Павловича Чехова. Ювілей письменника – це свято не тільки російської, а всієї світової культури. Твори Чехова ще за життя автора стали надбанням загальнолюдської культури. Його п’єси йдуть в театрах всіх країн, а прозу – на своїй мові – читають понад чим сто народів світу.

Віртуальна виставка, присвячена ювілею письменника, представляє видання творів А.П.Чехова і літературу про його життя та діяльність з фондів сектору рідкісних і цінних документів, відділів основного збереження фонду та читальних залів.


Дивитися виставку

Сектор рідкісних і цінних документів ДОУНБ зберігає в своїх фондах 16 томів повного зібрання творів А.П.Чехова в гарних шкіряних палітурках – подарунок колишнього губернатора Дніпропетровської області Ю.І.Єханурова. Ці томи мають унікальну особливість, таку дорогоцінну і для бібліотеки, і для читачів, шанувальників творчості А.П.Чехова: вони видані за життя письменника, у 1903 р. ... Читати далі

 

Докладніше
Докладніше Докладніше

Докладніше Докладніше

Відділ документів з питань мистецтв Дніпропетровської обласної наукової бібліотеки (див. про відділ): презентує Віртуальну виставку

«Книжкові перлини з колекції літератури з мистецтва»
(до 175-річчя ДОУНБ)

Ми любимо книги! Ми маємо книги! Ми хочемо розповісти про них Вам!
Пам’ятайте! Не кожен може створити витвір мистецтва, але кожен здатен навчитись розуміти мистецтво. І наші інформаційні ресурси допоможуть в цьому вам.

Мета виставки – познайомити всіх, хто цікавиться мистецтвом, хто любить мистецтво з найяскравішими і ціннішими примірниками нашого фонду.
Виставка буде продовжуватись протягом року і оновлюватись кожні 2 місяці.

 

Книги – кораблі нашої думки, що летять на хвилях часу та дбайливо несуть свій дорогоцінний вантаж від покоління до покоління

(англійський філософ Ф. Бекон)

Докладніше Докладніше   Докладніше
Докладніше Докладніше Докладніше  

Ми будемо раді отримати ваші пропозиції і побажання про роботу виставки

e-mail: art-dp.05@mail.ru, library@libr.dp.ua

 

ПРОЕКТИ СТУДЕНТІВ ДНУ

З 16 січня по 28 лютого 2006 року у приміщенні відділу документів з питань мистецтв демонструється виставка книжкової графіки - проекти студентів ДНУ (спеціальність "Дизайн", керівник: кандидат архітектури, доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну Хвиля І. К. Представлені оригінальні ескізи оформлення книг, настінних календарів та журналів, коміксі

1 2 3 4

 

49006, м.Дніпропетровськ, вул.Савченка,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2013 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека