Назад

 29 січня

Читачі ДОУНБ ознайомились з книжковою виставкою рідкісних видань «Чехов – это Пушкин в прозе», яка відкрилась в секторі рідкісних і цінних документів.
Вона присвячена 150-річчю від дня народження великого російського письменника-гуманіста А. П. Чехова.
Найголовніше на виставці – твори письменника, 16 томів у 10-ти шкіряних палітурках, які були видані А. Ф. Марксом ще за життя письменника у 1903 р., як додаток до ілюстрованого журналу для сімейного читання «Нива». Ці томи подарував ДОУНБ колишній губернатор Дніпропетровської області Ю.І. Єхануров, який займав тоді посаду голови Кабінету міністрів.
Вони стали прикрасою колекцій рідкісного фонду.
Рідкісні видання на виставці про життя і творчість А. П. Чехова всі наповнені сердечною любов’ю і повагою до його високого духовного обличчя, до його таланту.
Це книги «На памятник А.П. Чехову» [Текст]: стихи и проза.– СПб., 1906 г., «Юбилейный чеховский сборник» [Текст]: статьи.– М., 1910 г., «А. П. Чехов» [Текст]: сб. статей.– М., 1910 г., «Чехов и его среда» [Текст].– Л.: Academia, 1930 г., «А.П. Чехов: литературный быт и творчество по мемуарным материалам» [Текст].– Л.: Academia, 1928 г. та ін.