Назад

21 жовтня

У відділі документів з питань мистецтв відбулося чергове засідання клубу «Літературна вітальня», де була презентована ще одна книга з серії «Видатні музиканти Дніпропетровщини», присвячена творчому шляху фундатора професійної школи гри на бандурі в нашій області, заслуженому працівнику культури України Лідії Степанівні Воріній.

Книжку написала одна з її учениць, аспірантка і старший викладач Державної академії керівних кадрів культури і мистецтв (м.Київ) Тетяна Чернета. На заході були присутні викладачі музичних шкіл міста, випускники музичного училища минулих років – всі вони учні Л.Воріної. Теплі слова про колегу говорили викладачі консерваторії ім.М.Глінки : заслужений працівник культури України, доцент С.Овчарова, яка нині завідує кафедрою бандури, заслужений діяч мистецтв України, голова асоціації хорових диригентів, доцент О.Переверзєв. Поетеса і журналістка Д. Калинова розповіла про свої зустрічі з Лідією Степанівною та з, створеним нею, ансамблем бандуристок «Чарівниці», про перші репортажі на обласному радіо. До речі, нещодавно, «Чарівниці» (тепер уже під керівництвом С.Овчарової) визнано кращим колективом бандуристів України, вони стали переможцями Всеукраїнського конкурсу О.Вересая.

Завершилась презентація-зустріч музичною сторінкою у виконанні секстету ансамблю бандуристок «Чарівниці». Співробітниками відділу мистецтв підготовлено виставку документів «Бандура – співоча душа України», яка зацікавила багатьох відвідувачів. Присутній на презентації журналіст М.Чабан поділився своїми враженнями про захід на сторінці газети «Зоря» (Чарівниця бандури // Зоря.– 2009.–24 жовтня).