Назад

12 жовтня

У відділі періодичних видань до уваги читачів представлено книжкову виставку «Україна козацька, «своєвольна», присвячена Дню українського козацтва. Згідно Указу Президента України від 7.08.1999 р. цей День щорічно святкується 14 жовтня.

День українського козацтва святкується в усіх козацьких громадах світу дуже урочисто, з молебнями про живих, з панахидами про тих, хто відійшов в інший світ, з урочистими загальними зборами козаків, з загальними трапезами.

Сьогодні ми багато згадуємо про героїчні часи козацтва та покладаємо великі надії на його відродження, сподіваючись, що саме воно врятує сьогоднішню Україну, її державність та незалежність... Козацтво для нас – це символ всього самого найгероїчнішого, найсвітлішого, що було в історї України. Це - Символ України.

На книжковій виставці в розділі «Сторінки історії українського козацтва» представлені матеріали про героїчне минуле українських козаків, про їх славетні подвиги та боротьбу за незалежність рідної країни. В розділі «Збережемо тую славу» зібрано матеріал про діяльність сучасних Всеукраїнських громадських організацій українського козацтва та функціонування наукових установ з вивчення українського козацтва.