Назад

 15-16 грудня 2009 року

відбулась обласна нарада директорів ЦБС та завідуючих бібліотеками з питань планування роботи бібліотек «Основні напрямки планування роботи бібліотек на 2010 рік». Нараду відкрила директор обласної універсальної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України Н.М. Тітова. У своїй доповіді вона висвітлила деякі нормативно-правові та соціальні аспекти управління ЦБС.
Про головні напрямки діяльності бібліотек області на наступний 2010 рік йшлося у виступі-візуалізації завідуючої відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньової І.Є. «Бібліотечні орієнтири нового 2010 року: за вимогами часу і запитами користувачів», консультаціях директора обласної бібліотеки для молоді ім. М. Свєтлова Матюхіної О.Л. «2010 рік. Новий формат діяльності бібліотек з підтримки та розвитку читання молоді», директора обласної бібліотеки для дітей Шарабури О.І. «Дитячі бібліотеки: співзвучність сучасному, відкритість майбутньому».

На нараді були розглянуті проблемні питання бібліотечної статистики, підготовки планово-звітної документації за 2009 рік (зав. відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ Луньова І.Є.), подальшої роботи з реалізації регіонального проекту «Електронний корпоративний краєзнавчий каталог «Дніпропетровщина» (заступник директора ДОУНБ Абраїмова Т.О.).
Присутнім було запропоновано декілька інформаційних повідомлень стосовно участі міських і районних бібліотек в обласному конкурсі на кращу організацію пункту та куточку європейської інформації «На шляху до Європи» та розповсюдження інформації європейської тематики як фактору підвищення рівня обізнаності громадян з питань євроінтеграції (Барабан І.В., завідуюча відділом наукової інформації та бібліографії ДОУНБ) та участі у програмі «Бібліоміст» в Україні (проект організації нових бібліотечних послуг з використання вільного доступу до Інтернету (Селиверстов Ю.Б., регіональний представник програми «Бібліоміст» у Дніпропетровській області).

«Бібліотечна панорама досвіду» була представлена керівникам бібліотечних закладів області у вигляді мультимедійних презентацій діяльності бібліотек України «Скажіть, будь ласка, як пройти в бібліотеку?» та досвіду роботи Дніпродзержинської міської ЦБС з популяризаційної акції просування читання і послуг бібліотеки серед мешканців міста «Формуємо націю читачів».
На прохання директорів ЦБС була організована зустріч з головою обласної профспілкової організації працівників культури Чудаковою Т.В. Тема її виступу стосувалася актуальних питань соціального захисту працівників культури в умовах сьогодення.

Родзинкою обласної наради стала мультимедійна презентація «Публічні бібліотеки Дніпропетровщини у першому десятиріччі ХХІ століття», підготовлена фахівцями відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ.