Назад

20 серпня

У відділі читальних залів відбувся літературно-музичний вечір «…Жить взахлеб! Это здорово кто-то придумал!», присвячений дню пам'яті Роберта Івановича Рождественського (20.06.1932 – 19.08.1994).

Пилип Гербер, ведучий вечора, розповів про маловідомі сторінки біографії поета, зокрема, про його творчі зв`язки з Дніпропетровщиною. До уваги присутніх організована книжкова виставка «Жил я впервые на этой земле», де були представлені документи про творчу діяльність поета, збірки поезій, ноти з фондів відділів ОЗФ, мистецтв,періодики, читальних залів ДОУНБ та книги митця з приватних колекцій. Вечір проходив в форматі поєднання літератури та музики. Пилип Гербер читав вірші поета.
Прозвучали пісні, написані поетом, у виконані солістів Рози Степанової, Лауреата Всесоюзного конкурсу вокалістів самодіяльного мистецтва та Республіканських і обласних конкурсів та Ольги Мірошниченко, Дипломанта Міжнародного фестивалю м. Мінськ. Акомпанувала Інга Басалаєва, концертмейстер Дніпропетровського державного музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченко.
Пам'ять про відомого російського поета Роберта Рождественського вшановано хвилиною мовчання. На вечорі були присутні представники СМІ.