Протягом місяця


У відділі абонемента оновлювалася книжкова виставка «Читаємо на канікулах». Пропонувалося школярам спілкування з художньою літературою за шкільною та позашкільною програмою.

 


 Протягом місяця


У відділі краєзнавчої літератури продовжували діяти книжково-ілюстративні виставки «Чарівники петриківського розпису» та «Літературна Дніпропетровщина. Письменники – ювіляри року».

 


 Протягом місяця

 
У відділі документів з питань мистецтв демонструвалась книжкова виставка «Реалії та легенди Амадео Модильяні» (до ювілею відомого французького художника).

 


 Протягом місяця


В Патентно-технічному відділі
ДОУНБ продовжувала діяти виставка
«ФУТУРОЛОГІЯ – ЗАГАЛЬНА КОНЦЕПЦІЯ МАЙБУТНЬОГО ЗЕМЛІ І ЛЮДСТВА».

 


 Протягом місяця

 
У відділі абонемента оновилася «Пам’ятна вітрина». Постійно діюча виставка, присвячена ювілеям письменників. У серпні вшановувалися ювілеї: Германа Мелвілла, А.Г.Алексіна (справжнє прізвище – Гоберман), Кнута Гамсуна (справжнє прізвище – Педерсен), П.О. Куліша, М.М. Зощенка, М. І.Кравчука, А.В.Кузнєцова, Х. Л. Борхеса, Хуліо Кортасара, І.В.Гете, Відкритий перегляд творів цих авторів демонструвався в режимі вільного доступу. Читачі мали змогу взяти книги додому.

 


 Протягом місяця

 
Завершено ремонтні роботи у читальній залі відділу з питань мистецтв.

Фото 1, 2, 3, 4, 5.

 


 Протягом місяця


У відділі читальних залів продовжували діяти:
- документальна вистава «Освіта в Україні в контексті Болонського процесу».
- книжкова виставка „Нові надходження”, яка знайомить з новою літературою, що надійшла до відділу
- книжкова виставка „На допомогу студенту (економісту, юристу, психологу)”
- ілюстративно-документальна виставка «З Україною в серці» до 200-річчя з дня народження Миколи Васильовича Гоголя.

 


 Протягом місяця

 
В читальній залі відділу абонемента оновлювалася ілюстративно-документальна виставка «Православний календар» ( День Святого пророка Іллі, Пантелеймона-цілителя, Преображення Господнє, Успіння Божої Матері).

 


 1,7,15,29 серпня

 
У Центрі «Вікно в Америку» відбулися зустрічі в «English Speaking club».

Докладніше

 


 З 3 серпня
 
В Патентно-технічному відділі ДОУНБ була представлена виставка
«ВІДВАЖНИЙ СВІТ ВИНАХОДІВ».
Ця виставка розповіла про історію винаходів, про багатовікові винаходи, про винаходи які були створені у наші дні, про людей які створюють щось нове.
Виставка мала декілька тематичних розділів:
«Смак творчості»;
«Тернистий шлях винахідника»;
«Потужний потенціал України»;
«Інтелектуальна діяльність – складова творчого процесу».


 3 серпня

 
У відділі абонемента демонструвалася інформаційна книжкова виставка «Економічні новини». Були представлені актуальні статті та книги з економіки.

 


 4 серпня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала виставка нових надходжень.

 


 10 серпня

 
У відділі читальних залів розпочала діяти ілюстративно-документальна виставка «Незалежна Україна – обличчя нової епохи». 18 років тому здійснилася мрія багатьох поколінь українців – наша нація здобула право самостійно визначати свою долю у власній країні, а на карті світу з’явилася незалежна держава –Україна. Наша держава пройшла тернистий шлях становлення і ми є живими свідками цього. Матеріали виставки знайомлять з досягненнями українства за роки незалежності. Фото

 


 17 серпня

 
З нагоди 18-ої річниці Незалежності України фахівцями ВНІБ для сайту було підготовлено розгорнутий бібліографічний огляд літератури «Омріяна незалежність» за виданнями з фондів ДОУНБ, які містять історичні документи та бібліографічний список «Ось де люди наша слава, слава України» до якого увійшли видання про видатні події в історії України. Фото

 


 17 серпня

 
В читальній залі відділу абонемента під назвою «Нам вісімнадцять» демонструвалася до Дня незалежності ілюстративно-документальна виставка, її також доповнила виставка під назвою «Маловідомі і невідомі сторінки історії» із циклу пізнавальних книжкових виставок, присвячених історії України.

 


 18 серпня

 
ЦЄІ було здійснено виїзд у м. Перещепино до районної бібліотеки, де відбулася творча лабораторія «Нові форми та методи роботи Дніпропетровського центру європейської інформації» для сільських бібліотекарів Новомосковського району.

Докладніше

 


 18 серпня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала книжкова виставка – «Україно, колиска моя».

 


 20 серпня

 
Фахівцями ЦЄІ була проведена виїзна лабораторія у м Дніпродзержинськ «Інформаційне забезпечення та популяризація літератури з питань євроінтеграції Дніпропетровським Центром європейської інформації».

Докладніше

 


 20 серпня

 
ЦЄІ з метою розвитку почуття європейської свідомості серед творчої молоді на базі юнацького відділу Дніпродзержинської міської бібліотеки була проведена Євровікторина «Що ти знаєш про Європу?» для представників молодіжного мистецького клубу «Віварт». Учасникам вікторини було запропоновано відповісти на цикл запитань про історію, цінності, культуру та звичаї європейських країн. Усім присутнім були надані сувеніри з європейської тематики, а більш активні учасники отримали цінні призи. Фото 1, 2, 3, 4.

 


 20 серпня

 
В КУБЦ відбулася презентація книжкової виставки «Україна: хроніка поступу. До Дня незалежності України».

 


 20 серпня

 
У відділі документів з питань мистецтв відбулася презентація музичної колекції з фонотеки І.Квятковського «Вічно молода класика». Протягом дня користувачі відділу мали змогу прослухати шедеври світової музичної культури.

 


 20 серпня

 
У відділі читальних залів відбувся літературно-музичний вечір «…Жить взахлеб! Это здорово кто-то придумал!», присвячений дню пам'яті Роберта Івановича Рождественського (20.06.1932 – 19.08.1994).

Докладніше

 


 21 серпня

 
У відділі періодики організовано виставку «Час великих змін» - з циклу «Моя Батьківщина – Україна». Виставка присвячена Дню Незалежності України.

Докладніше

 


 29 серпня

 
У відділі періодики організовано виставку «Гендерна освіта в школі».

Докладніше

 


 29 серпня
 
Проведено екскурсію по відділу з питань мистецтв для бібліотечних працівників.