Протягом місяця


У відділі мистецтв продовжувала діяти виставка документів «Мистецтво комп’ютерної графіки».

 


 Протягом місяця

 
У читальному залі діяли: книжкова виставка „Нові надходження”, ілюстративно-документальні виставки „Іван Нечуй-Левицький – письменник, просвітитель, педагог” (До 170-річчя з дня народження), „Ольга Кобилянська – людина і царівна” (До 145-річчя з дня народження).

 


 2 грудня

 
В патентно-технічному відділі відбулася науково-практична конференція: «ЕКОЛОГІЧНІ ПРОБЛЕМИ ГІРНИЧОМЕТАЛУРГІЙНОГО КОМПЛЕКСУ ЗА УМОВ ФОРМУВАННЯ ПРИНЦИПІВ ЗБАЛАНСОВАНОГО РОЗВИТКУ».

Докладніше

 


 2 грудня

 
В українській вітальні відділу абонемента демонструвалася виставка народної творчості «Усі дива квітучого світу». Були представлені роботи народної майстрині В. К. Кров’якової та інші вироби ручної роботи. Див. вернісаж талантів

 


 2 грудня

 
Відбувся захід у центрі "Вікно в Америку", тема якого «Мартін Лютер Кінг – видатний борець за свободу. Похід на Вашингтон (1963)»
Учасники заходу – школярі 8-Б и 8-В, 8-А класів НВК №28.

 


 2 грудня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала виставка нових надходжень. Це і підручники з перекладу, «Англо-український тлумачний словник редакційно-видавничої комп’ютерної термінології », «Країнознавство CША», довідник для школярів та студентів з французької мови та інш.

 


 3 грудня

 
На урочистостях, присвячених Дню місцевого самоврядування в Дніпропетровському театрі опери та балету була представлена ілюстративно-документальна виставка «Місцеве самоврядування – складова громадянського суспільства».

Докладніше

 


 4 грудня

 
В читальному залі абонемента демонструвалася книжкова виставка під назвою “Обрії життя та творчості” (до 145-річчя від дня народження М.Вовчка (1863-1942) з циклу книжкових виставок “Літературний календар”. Була представлена художня та літературознавча література. Фото

 


 4 грудня

 
У відділі абонемента було організовано відкритий перегляд літератури до 90-річчя від дня народження російського письменника, лауреата Нобелівської премії О.І.Солженіцина під назвою «Человек-эпоха». Твори автора та матеріал про нього в пресі читачі мали змогу отримати додому. Фото 1, 2.

 


 5 грудня

 
У читальному залі відбувся літературний вечір «Відвертість серця». Автор програми і виконавець - поетеса, член конгресу літераторів України Інна Радиновська. Фото

 


 5 грудня

 
На базі ДОУНБ відбулася благодійна акція «Пылающее сердце», присвячена Дню боротьби з ВІЛ/ СНІДом.

Докладніше

 


 5 грудня

 
До дня Збройних Сил України у відділі періодичних видань організовано міні-виставку привітання «Зброя повинна говорити в унісон з правдою». Виставка знайомить з історією вітчизняної армії. На виставці розміщено багато матеріалів з ілюстрованого журналу «Військо України», де публікуються матеріали з проблем Збройних Сил України.

 


 7 грудня

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов English Speaking club «DrEmeR», який провела студентка Національної металургійної академії (теорія і практика перекладу, англійська та німецька мова) Христина Акопова.

 


 8 грудня

 
В читальному залі відділа абонемента організовано книжкову виставку “Талант, що прагнув до зір” ( до 115-річниці від дня народження М.Хвильового (1893-1922). Фото

 


 10 грудня

 
В секторі рідкісних і цінних документів ДОУНБ відбулось відкриття виставки книг з печатями і штампами різних бібліотек XIX – XX ст. «Про що розповідають печаті» з циклу «Час. Ідея. Особистість».

Докладніше

 


 11 грудня


У центрі «Window on America» відбулася екскурсія школярів 11 класу НВК № 28 . Знайомство з ресурсами центру та виставкою «America 24/7». Викладач Юлія Боровська запропонувала для обговорення тему «They made yourself». Учні навели приклади біографій відомих американців. Відбувся перегляд кінофільму «Erin Brokovich».

 


 16 грудня

 
У читальному залі відбулася презентація книги Кожуріна Федора Дмитровича, кандидата наук, доцента з економіки і кібернетики «Християнсько- демократичная ідея: Питання методології та задачі політичної партії в Україні». Фото

 


 17 грудня

 
Відбулися чергові засідання клубу „Екософія людини” на тему: „Психодрама: сцена або життя” (тренінги). Мета тренінгів допомогти краще пізнати і зрозуміти себе, навчитися творчо підходити до рішення життєвих ситуацій, стати більш природною і творчою особистістю.

 


 17 грудня

 
Оглядова екскурсія. До центру «Window on America» завітали бібліотекарі сільських бібліотек Дніпропетровської області. Керівник Центру WOA Світлана Усенко ознайомила їх з ресурсами центру та масовими заходами, що можливо провести з застосуванням цих ресурсів. Також гості переглянули виставку «America 24/7» (з початку місяця її оглянуло близько 250 чоловік, всі відвідувачі Центру за цей період).

 


 18 грудня

 
В патентно-технічному відділі відбулося засідання громадського об’єднання «Академії досліджень та винахідництва».
Тема засідання «ПАТЕНТУВАННЯ ВИНАХОДІВ ТА ТОВАРНИХ ЗНАКІВ В КРАЇНАХ ЄВРОСОЮЗУ ТА В УКРАЇНІ».

Докладніше

 


 18 грудня

 
У відділі періодичних видань організовано міні-виставку привітання До Дня Святого Миколая «По країні з краю в край ходить святой Миколай». Виставка представляє добірку матеріалів з історії свята, про традиції святкування на Україні. Представлено також декілька літературних сценаріїв на допомогу організаторам свята.

 


 18 грудня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «День святого Миколи». У народних легендах Микола Угодник, боронить людей від стихійного лиха, він захисник знедолених і бідних, почесний охоронець дітей. В Україні св. Миколу вважали покровителем Війська Запорізького.

 


 18 грудня

 
Відбулось засідання краєзнавчого клубу «Ріднокрай» за темою: «Забутий письменник Микола Мінько». Письменник-краєзнавець Микола Чабан представив упорядковану ним книгу М. Мінька «Виселок у пилу», розповів про творчість письменника. На засіданні була присутня родичка репресованого письменника Олена Вікторівна Мінько.

 


 19 грудня

 
«Наш друг – М.Селезньов» – таку назву мало засідання «Літературної вітальні» (виїзний захід), присвячене ювілею відомого дніпропетровського поета.

Докладніше

 


 19 грудня

 
У відділі періодики відкрито виставку, присвячену Новому Року.
Виставка побудована з двох розділів: "Рецепті Новорічного щастя", "Що рік наступний нам готує". Виставка визначає модні тенденції щодо створення власного образу на Новий Рік, представляє варіанти святкової сервіровки, надає відомості щодо історії свята, та особливостей новорічного декора.

 


 20 грудня

 
«Звізда світла з востоку гряде» під такою назвою в українській вітальні відділу абонемента відбулися різдвяні зустрічі читачів клубу «Захопленість». Розмови про святкування різдвяних свят, поетичні вірші нового представника клубу Галини Іванівни Гончарової лунали за чашкою чаю. Розглядалися плани на майбутні засідання клубу у 2009 році.

 


 21 грудня

 
До 175-річчю з дня народження Марко Вовчка, української письменниці у відділі періодики відкрито виставку «Світ традицій письменниці».

 


 23 грудня

 
У центрі «Window on America» відбулися оглядова екскурсія та перегляд художнього фільму. До центру завітали студенти Національного гірничого університету, факультету менеджменту. Керівник Центру WOA Світлана Усенко ознайомила їх з ресурсами центру та діючими виставками. Студенти також перегляну фільм «Grumpy old men».

 


 24 грудня

 
У відділі документів іноземними мовами можна було ознайомитись з книжково-ілюстративною виставкою «Happy New Year» про святкування Нового Року та Різдва в різних країнах та різними мовами.

 


 25 грудня

 
Католицьке Різдво. Всі відвідувачі центру «Window on America» були залучені до прикрашання святкової ялинки. В цей день у центрі лунали різдвяні пісні.

 


 25 грудня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось чергове засідання Дніпропетровської обласної організації «Дніпровське генеалогічне товариство». З дослідженнями власних родоводів виступили учні 10-го класу 67-ї школи м. Дніпропетровська Іван Тонкошкур та Олександр Сухомлин.

 


 26 грудня

 
У відділі документів іноземними мовами відбувся День інформації для слухачів інституту освіти «Тематичне планування уроків». Були присутні фахівці з викладання англійської мови. Для них було організовано огляд та перегляд фахової літератури.

 


 27 грудня

 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Ідея національної церкви і національної релігії».