Протягом місяця


У відділі краєзнавчої літератури продовжували діяти книжкові виставки: „Викорінення. Пам’яті жертв голодомору 1932–1933 років на Дніпропетровщині”; „На книжкову полицю краєзнавця”; „Видання бібліотеки – краєзнавцям”.


 
Протягом місяця


У відділі документів іноземними мовами працювала виставка «Заочний абонемент Ґете-інституту: нові надходження, 4 фаза», на якій представлено сучасні художні твори, література з питань німецького мовознавства, історії Німеччини, дитяча література.

 


Протягом місяця


В Патентно-технічнічному відділі діяли тематичні виставки „ЄС та Україна: інтелектуальна власність та проблеми боротьби з інтелектуальним піратством”, «Футурологія – наука про майбутнє», продовжує цикл виставка на тему «ЕНЕРГЕТИКА»,

Докладніше

 

 
Протягом місяця

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося 3 зустрічі з носієм англійської мови професором політології Йонгте Шін.

Докладніше

 

 
Протягом місяця

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося 20 переглядів кінофільмів англійською мовою (84 глядача).

Докладніше

 

 
Протягом місяця

На виставці «Великодні грають дзвони», що відкрилась у відділі періодики, представлено матеріали з історії богослужіння Св.Пасхи, публікації описів пасхальних традицій та звичаїв. Виставка пропонує увазі господинь рецепти найрізноманітніших великодніх страв.

 

 
Протягом місяця
 
Ілюстративно-документальна виставка «Ключові проблеми глобальної екології», відкрита у читальному залі, висвітлює основні теоретичні і практичні питання сучасної екології, широке коло питань щодо покращення екологічної ситуації в державі, формування нового природоохоронного менталітету, підвищення освіти та культури громадян. Фото 1, 2
 
Протягом місяця

 

У читальному залі продовжує діяти ілюстративно-документальна виставка - «Дзвони нашої гіркої пам’яті» ( до 75- річчя трагедії голодомору).

 

 
1 квітня

 
У відділі періодики відкрилась міні виставка«Свято серця та сміху». Усе-таки здорово, що є раз на рік день, у який можна безбоязно пожартувати над власною половиною чи начальником. Коли зародилася ця традиція? Як відзначають свято за кордоном? На ці та інші питання дасть відповідь наша виставка.

 
2 квітня

 
У відділі періодики почала працювати виставка з нагоди 90-річчя з дня народження видатного українського письменника, Героя України Олександра (Олеся) Гончара.

Докладніше

 

 
2 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрито книжкову виставку з циклу „Природа рідного краю” – „Перлина Придніпров’я” (Дніпровсько-Орільський заповідник).
Фото

 

 
2 квітня

 
До відділу абонемента завітали на екскурсію учні 8-б кл. (20 учнів) СШ№ 44 з нагоди святкування Міжнародного дня дитячої книги, який започаткований у 1967 році за рішенням Міжнародної ради дитячої книги у день народження дацького казкаря Г.Х.Андерсена.

Фото 1, 2

 

 
2 квітня

 
У відділі абонемента організовано книжкову виставку до 90-річчя від дня народження О.Т.Гончара під назвою «З найменших рис – портрет великої людини». Широка палітра художніх творів, матеріали біографічного характеру стануть у нагоді учням у вивченні творчості письменника.

Фото 1, 2

 
2 квітня
 
Завідувачка відділом краєзнавчої літератури Ірина Голуб та к. іст. наук, доцент НГУ Ігор Кочергін взяли участь у передачі обласного телебачення «Дивосил». Мова йшла про клуб «Ріднокрай», який вже сімнадцятий рік працює при краєзнавчому відділі ДОУНБ.
Фото 1, 2

 
3 квітня

 
В читальному залі розпочала діяти ілюстративно-документальна виставка «Лицар духовності» (до 90-річчя від дня народження Олеся Гончара).

Докладніше

 

 
3 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрито книжкову виставку з циклу “Літературне Придніпров’я” – “Ювіляри року 2008”, присвячена письменникам, що народилися в 2-му кварталі року (О. Гончар, В. Корж, С. Бурлаков).
Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6

 

 
3 квітня
 
В КУБЦ відбулося відкриття книжкової виставки «Він оберігав собори душ наших…», присвячена 90-річчю від дня народження Олеся (Олександра Терентійовича) Гончара, українського письменника, громадського діяча, академіка АН України.
 
 
3 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбувся краєзнавчий урок для учнів Дніпропетровського медичного ліцею за темою: «Олесь Гончар і Дніпропетровщина».

 

 
4 квітня

 
Користувачі відділу документів іноземними мовами мали можливість ознайомитися з новими надходженнями відділу.

 

 
4 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрито книжкову виставку з циклу „Історія міст і сіл Дніпропетровщини” – „Першопочатки міста”, присвячена заснуванню Дніпропетровська.

Фото

 

 
7 квітня

 
У відділі "Вікно в Америку" була відкрита книжкова виставка «Американське суспільство та його цінності: Музика та мистецтво у США».

 

 
7 квітня

 
У відділі документів з питань мистецтв підготовлено виставку літератури до 110-річного ювілею Дніпропетровської консерваторії ім. М.Глінки «Святковий акорд».

Докладніше

 

 
8 квітня

 
У відділі абонемента організовано Куточок молодої мами. Педагогічна, медична, психологічна, довідкова, періодичні видання, а також дитяча художня література увійшли до підібраної бібліотечки молодої мами.
Як доглядати малюка, виховувати дошкільнят, читаємо дітям вслух, психологічні проблеми сім’ї, вільна хвилинка для себе – не повний перелік питань, відповіді на які ви знайдете, взявши запропоновану літературу додому.

Фото 1, 2

 

 
10 квітня

 
Керівник центру «Вікно в Америку» прийняв участь у семінарі в Американських освітніх радах (м.Київ) з питання можливості вступу та навчання в університетах США.

Фото

 

 
11 квітня

 
В патентно-технічному відділі відбулося засідання секції футурологічної літератури.

Докладніше

 

 
14 квітня
 
До найсвітлішого, найбільш шанованого в народі свята Великодня у читальному залі була відкрита книжкова виставка „Свято Великодня: святкуємо – радість людям даруємо”. До уваги користувачів представлені видання, які дають огляд історії християнства, висвітлюють національні особливості святкування Великодня.
 
14 квітня

 
У відділі документів з питань мистецтв відкрито виставку творчих робіт художника-любителя Кузьменка Олега Сергійовича.

Докладніше

 

 
16 квітня

 
У відділі абонемента із циклу «Літературний календар» до 185-річчя від дня народження О.Островського книжкова виставка для учнів «Творець народного театру» висвітлила цікаві моменти творчості письменника.

 

 
17 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури спільно з міським клубом книголюбів «Літературна вітальня», який працює при відділі літератури з питань мистецтв відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: „Олесь Гончар і Придніпров’я”.

Докладніше

 

 
17 квітня

 
У відділі документів іноземними мовами пройшов День інформації для слухачів інституту освіти, викладачів французької мови , «Навчання міжкультурного спілкування», на якому було представлено книжкову виставку документів з питань традицій культури, мовних ситуацій та взаємодії мов та багато іншого. Спеціально для викладачів французької мови – новинки професійної літератури.

 

 
17 квітня

 
У читальному залі відбулося засідання відкритого клубу «Екософія людини». Тема засідання: «Зоряний острів зоряного міста». В основі тематики - дослідження Комсомольського острова професором Воробйовим. Доповідач – член клубу Ольга Нечипоренко.

Фото 1, 2

 

 
17 квітня

 
У відділі абонемента діє відкритий перегляд української ретро-літератури за циклом «Повернення в майбутнє» за розділами: «Запрошення до роздумів» (українська класика) та «Антологія української музи» (українська поезія). Читачі мають можливість взяти літературу додому строком на 10 днів.

Фото 1, 2

 

 
17 квітня

 
У відділі документів з питань мистецтв відбулося спільне засідання Клубів «Ріднокрай» та «Літературна вітальня» за темою «Олесь Гончар і Придніпров’я». До засідання співробітниками відділу мистецтв підготовлено перегляд літератури «Твори Олеся Гончара у мистецтві».

 

 
19 квітня

 
У відділі абонемента відбулося чергове засідання читацького клубу «Захопленість» у формі години - реквієму до 28-річниці аварії на Чорнобильській АЕС. Презентувалася книжкова виставка під назвою «А біль не сивіє».
Фото

 

 
23 квітня

 
У відділі документів іноземними мовами відбулося виїздне засідання «Літературної гостиної» в Дніпропетровському університеті економіки та права, присвячене творчості видатного письменника Романа Гарі.

Докладніше

 

 
24 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання Дніпропетровської обласної організації «Дніпровське генеалогічне товариство».

Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6

 

 
24 квітня

 
Проведено День Інформації для слухачів Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а саме для шкільних викладачів українського язика та літератури.

Докладніше

 

 
24 квітня
 
В патентно-технічному відділі було проведено засідання громадського об’єднання «Академії досліджень та винахідництва». Тема засідання «ТОВАРНІ ЗНАКИ ТА ПРОМИСЛОВИЙ ДИЗАЙН» У проведенні засіданні клубу взяли участь науковці, фахівці у сфері інтелектуальної власності, студенти ВУЗів.
До уваги учасників була представлена тематична виставка, на якій експонувалися книги, патенти, нормативно-технічні та періодичні видання із фондів патентно-технічного відділу ДОУНБ.

 
26 квітня
 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Релігійний досвід і толерантність».