Назад

5 грудня

Відбулась обласна нарада керівників ЦБС та завідуючими бібліотек з питань планування „Основні напрямки планування бібліотек на 2008 рік”. Нараду відкрила директор обласної універсальної наукової бібліотеки, заслужений працівник культури України Тітова Н.М. У своїй доповіді вона висвітлила питання правового регулювання діяльності централізованих бібліотечних систем.
Про головні напрямки діяльності бібліотек області на наступний рік йшлося в консультаціях завідуючої відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи Луньової І.Є. „Крокуючи в 2008...: Як і чому відповідати?”, директора обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова „Розвиток читацької активності та концептуальні завдання діяльності публічних бібліотек з юнацтвом на 2008 рік”, директора обласної бібліотеки для дітей Шарабура О.І. „Дитячі бібліотеки області: основні акценти планування роботи”. Змістовною консультацією була „Корпоративні проекти ДОУНБ: від розробки до реалізації” заступника директора Абрамової Т.О.
Для керівників бібліотечних закладів області була організована зустріч з представниками обласної профспілкової організації працівників культури, а саме: Чудаковою Т.В, головою обласної профспілкової організації працівників культури, та Муть Н.Ю., юрисконсультом зонального методичного центру. Тематика їх виступів „Зміцнення системи соціального партнерства в закладах культури – запорука стабільної роботи колективу” та „Питання трудового законодавства і запитання і відповіді” були корисними для усіх присутніх. На нараді був презентований черговий (7-8) випуск регіонального інформаційно – методичного збірника для професіоналів області „Бібліотечна Дніпропетровщина” та підведені підсумки обласного конкурсу на кращу організацію краєзнавчої роботи серед міських та районних ЦБС „Дніпропетровщина моя – перлина України” (до 75-річчя від дня заснування Дніпропетровської області). Переможцями конкурсу визначені всі міські і районні ЦБ області. Тому за участь в ньому всі одержали чудові подарунки – музичні центри „SAMSUNG”. Спонсором конкурсу виступав міжнародний благодійний фонд „Україна – ЮНЕСКО” в особі Ю.І.Єханурова.