Назад

14 грудня

На базі відділу наукової інформації та бібліографії у Центрі Європейської інформації (ЦЄІ) проводилась рольова гра для молоді „Європа майбутнього. Моделювання прийняття країн - кандидатів до ЕС” за участю тренера - волонтера. В заході прийняли участь учні старших класів юридичного ліцею, спеціалізованої школи №134 та гімназії №12.
На початку заходу перед учасниками виступив консультант ЦЄІ з інформацією про завдання ЦЄІ, необхідність та важливість вивчення знань про Європу.
Під час проведення заходу учасники ознайомились із загальним сценарієм гри та зайняли відповідні рольові позиції. Учасники гри були поділені на кілька груп, які уособлювали сторони процесу прийняття до Європейського Союзу.
Основну частину гри складали:
- Підготовка країнами – кандидатами матеріалів до виступів та співбесід;
- виступи та співбесіди країн – кандидатів перед представниками Європейської комісії та Європейського парламенту;
Заключна частина гри включала:
- Виступи головуючих членів Європейської комісії та Європейського парламенту з зауваженнями та побажаннями кожній країні-кандидату
- оголошенням рішення про прийняття до ЄС;
- висловлення кожного учасника про особисті враження від заходу.
На завершення слово було надано одному з організаторів заходу завідуючій Відділом наукової інформації та бібліографії, яка розповіла про новітні можливості та значення бібліотеки у сучасному інформаційному середовищі.