Жовтень

2 жовтня - у відділі абонемента була організована книжкова виставка під назвою „Моцарт російської поезії” (до 110-річниці С. Єсеніна), де представлена література з біографією письменника та його твори. Виставка призначена на допомогу учбовій програмі.

2-7 жовтня - директор бібліотеки взяла участь у Міжнародній науково-практичній конференції „Інформаційні ресурси, створення, використання, доступ”. Під час конференції були проаналізовані інформаційні ресурси бібліотек України, створення нових баз даних та проблеми доступу і використання міжнародних інформаційних ресурсів.У рамках конференції відбувся круглий стіл директорів ОУНБ, а також семінар-тренінг по створенню інформаційних центрів з питань європейської інтеграції.

3-8 жовтня - на базі відділів обласної універсальної наукової бібліотеки за проханням обласного методичного центру управління освіти для провідних бібліотекарів відділів обслуговування бібліотек навчальних закладів І-ІІ рівня акредитації проводились курси підвищення кваліфікації. Провідні фахівці бібліотеки Абраїмова Т. О., заступник директора ДОУНБ, Луньова І. Є., завідуюча наукової організації і методики бібліотечної роботи, Литвиненко Н. Г., завідуюча відділом наукового опрацювання та організації каталогів та інші завідуючі відділами консультували фахівців бібліотек навчальних закладів з організаційних питань бібліотечно-бібліографічного обслуговування читачів, деяких аспектів формування, використання і збереження бібліотечних фондів, рекламно-іміджової діяльності. По закінченні слухачам були вручені свідоцтва про підвищення класифікації.

З 3 по 10 жовтня – в рамка інформаційно освітньої програми для школярів „У майбутнє – разом з бібліотекою” проводилися оглядові екскурсії по бібліотеці із загальною інформацією про її фонди та послуги учнів різних класів СШ№ 47. Відбулося знайомство з роботою відділу, проведено бібліотечний урок в співробітництві з бібліотекарем школи. Екскурсію провела заввідділом абонемента Л.Ф. Афанасьєва.

6 жовтня – у відділі літератури іноземними мовами відбувся День інформації „Проектна методика у викладанні німецької мови у середній школі” для слухачів інституту освіти – викладачів німецької мови . Було проведено огляд нових надходжень відділу, огляд періодичних видань, що одержує відділ. Вони мали змогу ознайомитися з каталогами та картотеками відділу, попрацювати з необхідною інформацією.

9 жовтня – у відділі літератури іноземними мовами розпочала свою роботу експозиція фотографій, текстів пісень, аналітичних статей про творчість легендарної групи „The Beatles” до 65-річчя з дня народження Джона Леннона.

10 жовтня – відділі читальних залів відкрито виставку „Українське козацтво - від відтоків до сьогодення”. Книжкова виставка пропонує цікаві документі та ілюстровані матеріали, які висвітлюють славетну історію українського козацтва, розповідають про найвідоміших козацьких образів, відкривають їхню роль у державотворенні України.

13 жовтня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрилась книжково-ілюстративна виставка, присвячена 150-річчю від дня народження Дмитра Яворницького „Дмитро Яворницький – усі грані особистості”. На ній представлено понад п’ятдесят книг, журнальних та ілюстративних матеріалів. Це – видання Д.І.Яворницького, збірники його епістолярної спадщини, а також збірки доповідей конференцій, видані ДІМ, ДНУ, фотографії вченого в різний період життя тощо. Розділи: „Літописець козацької вольності”, „Вчений, краєзнавець, письменник...”, „Збирач і охоронець народних скарбів” та „У спогадах сучасників, у пам’яті нащадків” характеризують різнобічну діяльність вченого, громадського та культурного діяча краю. 15 жовтня о 20 годині вечора в програмі передач обласного радіо відбулась радіопрезентація цієї виставки. Література з виставки користується постійним попитом серед журналістів, студентів та учнів шкіл. Виставка діятиме до кінця листопада.

17 жовтня - відділ читальних залів підготував книжкову виставку „Роксолана жінка надзвичайної долі” присвячену 25-річчю книги П, Загребельного „Роксолана”. На виставці представлено твір „Роксолана” різних років випуску, початком з 1979 р; і матеріали які освітлюють життєвий шлях Насті Лісовської - Роксолани з різних точок зору.

17 жовтня – користувачам відділу документів іноземними мовами представлено книжкову виставку нових надходжень: „Польські народні казки”, „Словацькі народні казки”, „Испанский язык” И.А.Шефера, „Sonety krymskie” A.Mickiewicz та інші.

20 жовтня - відділ краєзнавчої літератури та бібліографії представив виставку „Дмитро Яворницький – вчений, письменник, музеєзнавець” на шкільній конференції, присвяченій ювілею вченого, що відбувалась в Будинку дитячої та юнацької творчості.

20 жовтня - у відділі читальних залів відбулася творча зустріч з автором книги „Зона отчуждения ” Василем Ломовицьким. Те про що пише молодий дніпропетровський письменник, практично не піддається жанровій класифікації. Легка іронія, витончений гумор, детективні переплетіння сюжетних ліній – все це та багато іншого автор використав для передачі пережитого містичного досвіду і розуміння езотеричних істин. Студентів ДАМСУ та школярів 10-х класів СШ №148 зацікавила життєва позиція автора, вони емоційно обговорювали сюжет книги ставили запитання щодо його життєвих інтересів. На згадку про зустріч автор подарував молоді свою книгу.

20 жовтня - у відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: „Історія Павлограда: сторінки минулого і сучасного”. В гостях у краєзнавців був гість із Павлограду, історик, викладач кафедри соціально-гуманітарних дисциплін Західно-Донбаського приватного інституту економіки та управління Віктор Бушин. Він представив свою книгу „Нариси з історії Павлограда (до 220-річчя міста)”, яка вийшла минулого року.

22 жовтня - у відділі абонемента до 135-річчя з дні народження І. Буніна організована книжкова виставка під назвою „Поезія і правда І. Буніна”. Біографічний матеріалом та літературними творами, представленими на виставці, користуються учні шкіл та інших учбових закладів.

24 жовтня – у відділі читальних залів організовано книжкову виставку „Ми народжені для успіху!” .Матеріали виставки розвідають яку здійснити свої задумки та реалізувати свої можливості ; допоможуть відчувати себе впевнено та безпосередню в будь –яких незнайомих обставинах.

27 жовтня - співробітниками Інтернет-центру було підготовлено вебліографічний список для тих хто шукає роботу. Крім користувачів Центру цим списком мали змогу скористатись непрацюючі громадяни, які прийшли на День кар'єри "Повір у себе", що відбувся 28 жовтня у читальному залі.

27 жовтня – в патентно-технічному відділі відбувся „День інформації” для фахівців патентознавців. Він пройшов під гаслом – "Інтелектуальна власність це - власність". Докладніше...

28 жовтня - відділ читальних залів разом з Кіровським районним центром зайнятості провів День кар’єри „Повір у себе”. Мета дня кар’єри - допомогти безробітним вирішити проблему зайнятості, знайти роботу. Серед гостей були присутні директор центру зайнятості Кіровського району Куценко Г.В. начальник відділу по роботі з персоналом філії Дніпропетровського обласного управління ВАТ Держощадбанк України Шестаков Ю.О., колишні клієнти центру зайнятості: Оксамитна Л.І.,(приватний підприємець) та Смирнова О.О. (викладач ДУЕП). До уваги присутніх була підготовлена книжкова виставка з фонду читального залу, та бібліографічний огляд „Ми народжені для успіху”, які допоможуть жінкам навчитися використовувати універсальні закони роботи над собою на благо зростання і розвитку своїх здібностей.

29 жовтня – у відділі абонемента відбулося чергове засідання клубу „Захопленість” за темою „Бабусині посиденьки”. З бібліографічним оглядом періодичних видань „Бабушка” та „ЗОЖ” виступила провідний бібліотекар Галина Федорівна Пивоварова. Демонструвалася книжкова виставка під назвою „З бабусиної скрині”, де представлена література з народної медицини, домогосподарства, в’язання та інші. Учасники клубу обмінялися цікавими рецептами, історіями, а також читали вірші місцевих поетів.