Жовтень

27 жовтня – в патентно-технічному відділі відбувся „День інформації” для фахівців патентознавців. Він пройшов під гаслом – "Інтелектуальна власність це - власність". Виступила зі вступним словом і відкрила „День інформації” завідуюча Патентно-технічним відділом ДОУНБ – п. Мищенко Тетяна Миколаївна. Про роботу Дніпропетровського державного центру науково-технічної та економічної інформації розповів директор центру, голова правління „Товариства інтелектуальної власності” – п. Каленик Володимир Іванович. З доповіддю про підсумки ІХ Міжнародної науково-практичної конференції „Актуальні проблеми інтелектуальної власності”, яка була проведена в м. Алушта 5 – 9 вересня 2005р., виступив Начальник патентно-дослідного відділу ДКБ „Південне”, Президент „Академії винахідництва” п. Репетя Євген Іванович. В своїй доповіді він розглянув актуальні питання охорони, використання та захисту прав інтелектуальної власності.
З доповіддю на тему: „Актуальні проблеми утворення, охорони і реалізації інтелектуальної власності” виступив заслужений винахідник України, патентний повірений України, Академічний радник Міжнародної інженерної академії, кандидат технічних наук п. Арист Леонід Михайлович.
Про економічні аспекти інтелектуальної власності по матеріалам ІХ Міжнародної науково-практичної конференції „Актуальні проблеми інтелектуальної власності” м. Алушта 2005 розповідав керівник відділу інтелектуальної власності і юридичного супроводження – п. Авраменко Валерій Васильович.
Програму „Дня інформації” завершив виступ, бібліографа Патентно-технічного відділу ДОУНБ – п. Бірюк Наталії Миколаївни, про нові надходження літератури та періодичних видань з питань інтелектуальної власності до фонду відділу.