Серпень

У серпні - в Патентно-технічному відділі продовжила діяти виставка „Навколишнє середовище: яким воно є”. Про те, яким є довкілля України, існують діаметрально протилежні думки: „територія екологічного лиха” – і водночас – „територія, де вирощують екологічно чистий врожай”. То яким же є довкілля насправді? Відповідь на це питання можна знайти в матеріалах представлених на виставці. У зв’язку з актуальністю проблеми виставка привертає чималу увагу серед користувачів відділу.

З 1 по 30 серпня - в Патентно-технічному відділі діяла виставка „Мікросистемна техніка – розвиток новітніх технологій”. На виставці було представлено оперативні актуальні матеріали з книг, журналів та газет з питань новітніх технологій зв’язку.
Виставку відвідало широке коло користувачів, керівників і спеціалістів у галузі зв’язку. Особливу увагу привернули до себе матеріали щодо нових технологій зв’язку, створенню мережі особливого зв’язку, яка передбачує широкий спектр послуг „у будь яке місто і у будь який час” за єдиним персональним номером абонента. До виставки було складено список літератури. Кожен бажаючий може отримати той чи інший документ зі списку в будь яку мить.

8 серпня - у відділі періодичних видань організовано виставку друкованих матеріалів, присвячену публічному обговоренню реформи адміністративно-територіального устрою України. У підборі матеріалів віддано перевагу останнім публікаціям. Бажаючим ознайомитись з теорією та історичними аспектами питання пропонується список літератури. Для докладного вивчення усіх аспектів проблеми пропонується звертатися до розділів картотеки газетно-журнальних статей „Адміністративно-територіальний устрій України” та „Адміністративна реформа в Україні”.

9 серпня – відбувся візит голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Єханурова Юрія Івановича, ознайомлення його з ресурсами центру „Вікно в Америку”.

10 серпня – з нагоди 14 річниці Незалежності України в ДОУНБ у відділі періодики відкрилась книжкова виставка „МОЯ ЄДИНА УКРАЇНА”. Історична доля українського народу така, що йому випало бути й орачем-землекопом, співтворцем європейської цивілізації і воїном, оборонцем власної території від постійних зазіхань кочових ординців або агресивних західних сусідів. Вони завжди перебували й перебувають на розпуттях двох цивілізацій – Сходу і Заходу. Між двох мечів. Через це державницьке існування постійно перебувало під загрозою. Докладніше...

12 серпня - голова Дніпропетровської обласної державної адміністрації Юрій Іванович Єхануров з робочим візитом відвідав обласну універсальну наукову бібліотеку. Його супроводжувала заступник голови з питань соціально-культурної сфери Сокульська Орина Василівна. Під час візиту Ю.І. Єхануров ознайомився з роботою відділів бібліотеки, розташованих в приміщеннях по вул. Ю.Савченка, 10 та пр. К.Маркса,18. Губернатор високо оцінив діяльність бібліотеки.

15 серпня – у відділі літератури іноземними мовами книжкова виставка “Нові надходження відділу” ознайомила користувачів з останніми новинками в галузі мовознавства.

18 серпня - 2005 рік по рішенню ЮНЕСКО оголошено роком М. Шолохова, що й стало приводом до наступного засідання в клубі “Літературна вітальня” у відділі документів з питань мистецтв. Співробітниками відділу були підготовлені: повідомлення “Герої М.Шолохова на кіноекрані”, виставка документів та бібліографічний огляд “Нові надходження літератури у фонд відділу мистецтв”.

19 серпня - заступник директора ДОУНБ Т.О. Абраїмова взяла участь у серпневій нараді вчителів, що традиційно відбуваються в Інституті освіти Дніпропетровська, де виступила з інформацією про можливості бібліотеки в інформаційній підтримці професійної діяльності вчителів.

22 серпня - відділ читальних залів підготував виставку, присвячену Дню Незалежності України „В пошуках омріяної України”. Докладніше...
Виставка вже експонувалась напередодні державного свята в Дніпропетровському театрі опери та балету для учасників урочистостей, які проводила Дніпропетровська обласна державна адміністрація та обласна Рада, і продовжує діяти в читальному залі в приміщенні по вул. Ю.Савченка, 10.

24 серпня – у відділі літератури іноземними мовами, до Дня незалежності України, розпочала свою роботу книжкова виставка „Україна і світ”.