«Позитивне батьківство»

Перегляд виставки

 
м 1543927 кп чз

Корчак Я. Як любити дитину. – Харків : Клуб сімейного дозвілля, 2016. – 206 с.

Кожне слово цієї праці випромінює любов до дітей! Книжка, яку повинні прочитати всі батьки, або ті, хто лише планують ними стати! Головна ідея педагогіки Януша Корчака — повага до дитини, до її думок і бажань, усвідомлення, що всі діти різні, що вони мають право вибору. Вдумливий психолог відкриває мотиви переживань і вчинків дітей, пояснює складні процеси формування особистості. У книжці немає догматичних наказів і суворих рекомендацій, але є відповідь на питання, які ставлять собі всі батьки, – що значить любити дитину та як це робити.

 
1551771кп хр; 
1551772 аб

Райшер Е. Супербатьки. 75 успішних стратегій виховання; пер. з англ. Т. Заволоко. – К. : КМ-БУКС, 2018. – 208 с.

Загалом мета цього видання — допомогти створити сімейне життя своєї мрії. Посібник для сучасних батьків, які постійно прагнуть самовдосконалення, побудований на дотриманні 75 досить простих, однак по-справжньому ефективних правил. У ньому кожен знайде безліч корисних практичних порад стосовно розв’язання проблем, з якими батькам доводиться стикатися мало не щодня. Йдеться, зокрема, про аналіз можливих сценаріїв поведінки, приклади розподілу обов’язків в родині, принцип визначення головних пріоритетів. Досить докладно розповідається про такі ключові у справі виховання дітей техніки як переосмислення, емпатія, повторення, справедливе попередження, припинення дії, винагорода, тренування емоцій.

 
1561844 кп хр; 
1561845 аб

Шаткін Джесс П. Народжені бути вільними. Чому підлітки ризикують та як захистити їх від небезпек; пер. з англ. О. Замойської. – К. : Книголав, 2019. – 304 с.

Підлітковий вік – страшне словосполучення для батьків, які пережили цей непростий період зі своїми дітьми чи тільки чекають на нього. Неконтрольована поведінка, конфліктність, загравання з небезпекою, вдавана байдужість — неповний перелік викликів, з якими татусям і матусям доведеться жити, але в жодному разі не боротися. Чому? Бо у всього є свої причини. Розібратися у цьому, а також у специфіці психологічного та фізіологічного розвитку підлітків, тонкощах спілкування з ними у період статевого дозрівання, допоможе книжка Джесса П. Шаткіна — визнаного американського спеціаліста, кандидата наук, фахівця у галузі громадського здоровя.

 
1542640 кп чз

Літкотт-Гаймс Д. Як виховати дорослого. Зламайте батьківські стереотипи та підготуйте свою дитину до успіху; пер. з англ. О. Замойської. – Київ : Наш формат, 2016. – 400 с.

Найкращий методичний посібник для батьків, які прагнуть не допускати помилок у розвитку своїх дітей, виховати їх самостійними й успішними особистостями. За словами автора, якщо ви хочете виростити з малюка щасливого дорослого, ставтеся, спілкуйтеся і виховуйте його так, як би ви це робили з дорослим — наполегливо, систематично, аргументовано, відкинувши в сторону власні амбіції. Спілкуйтеся з ним на рівних, при цьому своїм прикладом і поведінкою завоюйте до себе повагу. Головна ідея книги — давати більше свободи дій дитині, заохочувати її позитивні якості. Книга не тільки здатна налагодити стосунки між дітьми і батьками, а й між чоловіком і жінкою. Пам’ятайте, виховуючи інших, не припиняйте роботу над собою.

 
1561684 кп хр; 
1561685 аб

Петрановська Л. Таємна опора. Емоційний зв’язок у житті дитини; пер. з рос. О. Рибка. – Харків : Віват, 2019. – 224 с.

Як формується прив’язаність до батьків з дитинства до підліткового віку? Як стати для сина або дочки міцною і при цьому таємною опорою і виростити їх упевненими й самодостатніми? Що краще: ранній розвиток чи природне опанування навичок, дитячий садок чи виховання бабусі, свобода чи контроль? На ці та інші питання, якими переймаються батьки, відповідає, ґрунтуючись на науковій теорії прив’язаності, Людмила Петрановська. У цій книжці ви неодмінно знайдете потрібні відповіді й зможете не лише зрозуміти, що стоїть за дитячими розпещеністю, агресією, важкою вдачею, а й зрозуміти, чим допомогти своїй дитині, щоб вона росла та розвивалася, не марнуючи сил на боротьбу за вашу любов.

 
1556887 кп чз; 
1556888 аб

Курсінка М. Виховання надзвичайної дитини. Порадник для батьків надто активних, емоційних, вразливих, чутливих і наполегливих дітей; пер. з англ. О. Синиця. – 2-ге вид. – К. : Наш формат, 2017. – 431 с. – (Світоглядна література).

Усі діти надзвичайні. А ще такі різні! Іноді навіть занадто. Можливо, й ваша дитина надто емоційна, надто вразлива, надто чутлива або надто активна, і ви вже не певні, як підібрати до неї підхід? Тоді саме для вас книга «Виховання надзвичайної дитини». Авторка має докторський ступінь з педагогічних наук і викладацький стаж, а ще вона – дбайлива мама, для якої діти — не просто робота, а сенс життя. На її думку, головне — розвиток, а не досконалість. Завдяки цій книзі ви зможете краще зрозуміти поведінку своєї дитини, опанувати різноманітні стратегії виховання та використовувати їх. Тоді батьківство стане легшим і даватиме задоволення від процесу, а ще більше — від результату взаємодії з малечею. Отже, якщо ви втомилися від виснажливої та божевільної пригоди з назвою «батьківство» і маєте намір змінити життя вашої сімї на краще, тоді варто прочитати книгу «Виховання надзвичайної дитини».

 
1504568 кп чз

Как говорить, чтобы дети слушали, и как слушать, чтобы дети говорили. – М. : Эксмо, 2010. – 336 с.

Ця книга — керівництво для всіх мам і тат. Завдяки порадам двох експертів у галузі спілкування з дітьми і щасливих матерів ви дізнаєтеся про те, як виховувати без покарання, розмовляти без істерик і насолоджуватися часом, проведеним разом. Життя без докорів і звинувачень можливе — зробіть йому крок назустріч. «Я була чудовою матір'ю до того, як у мене народилися діти» — так починається перший розділ книги. Тут тільки перевірені авторами поради та ефективні вправи. У житті немає чіткого сценарію, але якщо ви навчитеся новим моделям поведінки, припините себе засуджувати, а дасте ще один шанс, то виховання дітей дасть вам радість і задоволення.

 
1544674 кп чз

Горбунова В. Виховання без травмування, або Навіщо дітям дорослі? – Х. : Кн. клуб сімейного дозвілля, 2016. – 318 с.

Книга відомої авторки Вікторії Горбунової покликана допомогти батькам упоратися з тяжкими ситуаціями, пов’язаними з вихованням дітей із поведінковими розладами. Авторка — відомий в Україні науковець, а саме видання є унікальним своєю орієнтацією саме на українські реалії та українські сім’ї. У книзі хороші практичні поради, які стосуються нашого сьогодення. Вона розділена на шість розділів, кожний із яких розповідає про певний тип дітей: плаксіїв, хитрунів чи ледарів та інші. У кожному розділі є приклади з ситуаціями з власної практики та досвідом авторки. Книга допоможе знайти підхід до дітей, навчить зрозуміти їхні проблеми та труднощі, надасть поради, як керувати настроєм дитини. Книга навчить розуміти різницю між справжніми проблемами дітей і вигаданими галасливими ситуаціями.

 
1556871 кп хр; 
1556872 аб

Вагнер Тоні. Мистецтво навчати. Як підготувати дитину до реального життя / Т. Вагнер, Т. Дінтерсміт; пер. з англ. Н. Борис. – К. : Наш формат, 2017. – 312 с.

Піклуючись про майбутнє наших дітей, ми вимагаємо від них найвищих оцінок у школі, змушуємо їх вступати до найпрестижніших вишів і показувати найкращі результати з усіх дисциплін. Та чи дає статус відмінника гарантії, що дитина матиме всі потрібні навички, щоб стати гармонійно розвиненою особистістю, активним громадянином і побудувати успішну кар’єру?
Книга «Мистецтво навчати» — крок до якісної трансформації освіти в ХХІ столітті. Це новий погляд на систему освіти, завдяки якій діти зможуть досягти реального успіху в житті. Автори, аналізуючи систему освіти, не лише вказують на її хиби, а й пропонують версію альтернативної освіти, яка справді готувала б учнів до реального життя в сучасному динамічному світі та розвивала б креативні навички, ініціативність, допомагала би підготувати нові покоління до вимог сучасної економіки.

 
1556896 кп хр; 
1556897 аб

Сігел Д. Досить істерик! Комплексний підхід до гармонійного виховання дитини / Д. Сігел, Т. Брайсон; пер. з англ. С. Січкар. – К. : Наш формат, 2018. – 264 с. : іл.

Книга питань і відповідей, які допомагають виховувати дітей без сліз і неадекватної злості. Відомі фахівці з дитячої психології розробили і представили батьківську стратегію поведінки, яка дозволяє досягти гармонії в спілкуванні з дитиною. А також дієві методи виховання дитини без застосування будь-яких покарань, заборон і наказів. Ви навчите малюка контролювати негативні емоції, більше розуміти свої почуття і аналізувати власні вчинки. Зрештою, саме в цьому і полягає основа емоційного і розумового здоров’я підростаючого покоління.
 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека