«Бізнес з нуля»: книги для майбутніх геніїв бізнесу

Перегляд виставки

 
1556025кп чз 
1556026 аб

Криворучко С. Успіх в бізнесі. Від нуля до мільйонів: монографія. - К. : ЛАТ&К, 2018. - 463 с.

У монографії досліджено теоретичні та практичні аспекти створення та реалізації бізнесу. Аналізуються різні фази підприємницької діяльності, методологічні і філософські принципи організації та вдосконалення бізнесу. Досліджуються основні аксіоми, писані й неписані правила ведення бізнесу. Автор, на основі особистого досвіду створення успішного бізнесу, покроково викладає всі основні складові успішного бізнесу. 

 
560053кп чз 
1560054 аб

Вассерман Ноам. Дилеми засновника бізнесу. Як попередити помилки й уникнути їх під час створення стартапу; пер. з англ. А. Клімова. - Харків : Віват, 2017. - 480 с.

Сформувати команду – найважливіший етап створення нового бізнесу. У більшості випадків саме «проблеми між людьми» призводять стартапи до кризи, а іноді – до краху. Ця книга дає системне рішення, що дозволяє побудувати бізнес на стійкому фундаменті і підвищити шанси на успіх. Автор дає відповіді на запитання, які варто розглянути на початку шляху до успішного бізнесу. Коли слід створювати стартап? Це краще робити самотужки чи разом із співзасновниками? І ким вони мають бути — друзями, колишніми колегами, родичами чи сторонніми особами? Як розподілити акціонерний капітал? Як підібрати персонал на тій чи іншій стадії розвитку власної справи? Як ділити прибуток?

 
1557071кп хр

Криштопа О. 10 успішних компаній. Нова якість підприємництва в Україні.- Х. Бурдим. - Брустурів: Дискурсус, 2018. - 160 с.

Поки одні вічно плачуть, інші тихенько роблять. Відкривають свою справу і навіть більше — досягають успіху. Не даючи хабарів, справно сплачуючи всі податки, створюючи робочі місця, ще й займаючись додатково соціальними проєктами. Такі історії не просто показують успішний приклад. Вони надихають. У книзі зібрали історії 10 компаній, розпитали керівників і працівників про побудову їхнього бізнесу — від появи ідеї до створення якісного українського продукту.

 

1556908кп чз

Ґільбо Кріс. Стартап на $100. Як перетворити хобі на бізнес; пер. з англ. А. Ящук. - 2-ге вид. - К. : Наш формат, 2018. - 261 с.

Книга американського письменника та підприємця Кріса Ґільбо особлива тим, що не просто розкиває секрети успішного бізнесу, а й вчить, як, маючи обмаль коштів, перетворити своє хобі у прибуткову справу. Аналізуючи досвід успішних підприємців, які розпочинали бізнес зі 100 доларами в кишені, автор вчить отримувати прибуток з улюбленої справи. Кріс Ґільбо  не просто дає поради й ділиться рецептами успіху, а на реальних прикладах доводить, що можна працювати лише на себе, перетворюючи власні ідеї на дохід. «Стартап на 100 доларів» — путівник для тих, хто прагне не залежати від обставин, мріє творити нове майбутнє, маючи при цьому пристойний заробіток і яскраве життя.

 
1544677кп чз

Сазерленд Джефф. SCRUM. Навчись робити вдвічі більше за менший час. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 279 с. 

У над швидкому та гіперконкурентному світі ХХІ століття немає місця для марнування часу, зусиль, ресурсів. Та навіть якщо ви зробите те, що планували, коли планували та вкладетеся в бюджет, може виявитися, що клієнт уже потребує чогось іншого. Адже умови змінюються з небаченою раніше швидкістю… Унікальна методика Scrum руйнує стереотипи старої методики управління проєктами. Її основа — команда, що має надзвичайне почуття мети, самоорганізовується та самоуправляється, а навички її учасників підсилюють одна одну навіть без зусиль з їхнього боку. 

 
1554049кп хр

Ґоулман Деніел. Емоційний інтелект; пер. з англ. С.-Л. Гумецька. - Харків : Vivat, 2018. - 511 с.

Залежність між інтелектом і життєвим успіхом зрозуміла і майже аксіоматична. Але ж на життєві здобутки впливає й емоційна сфера людини. Які емоційні складники передусім формують нашу долю? Для чого нам емоції та як навчитися ними керувати? Чи можна виправити емоційні моделі, закладені в людині. Відповіді на ці питання дає книга Деніела Ґоулмана, що спирається на наукову базу і водночас легко написана для широкої аудиторії — один із безперечних психологічних бестселерів останніх десятиліть.

 
1556895кп хр

Кличко В. Управління викликами. Як застосувати спортивну стратегію у житті та бізнесі - К. : Наш формат, 2018. - 200 с.

Хай якою справою ми займаємося: власним бізнесом, побудовою кар’єри чи спортом, ми щодня стикаємося зі складними ситуаціями й випробуваннями. Цих викликів неможливо уникнути, однак можна навчитися управляти ними. Володимир Кличко понад 25 років присвятив боксу й досяг надзвичайних висот, ставши чемпіоном світу та олімпійським чемпіоном. Водночас він опікувався й кар’єрою поза великим спортом. Володимир став засновником промоутерської компанії K2 Promotions, благодійної організації Klitschko Foundation, компанії Klitschko Management Group. У 2016 році розробив авторський курс з менеджменту, який викладає в Університеті Санкт-Ґаллена у Швейцарії.

 
1551502кп хр 
1551503 аб

Фрайд Д. Rework; пер. з англ. Н. Кошманенко. - 2-ге вид. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 172 с.

Про те, як почати свій бізнес. Якщо хочете – паралельно з основною роботою. І про те, як удосконалити ваш наявний бізнес, а точніше – ваші погляди на нього. З тим, щоб знайти небачену раніше ступінь свободи. Про те, який оптимальний розмір компанії, навіщо їй зростати, що і як потрібно насправді планувати і чи потрібно вчитися на помилках. І багато іншого, знайомого і несподіваного. Книга написана практиками, що заснували легендарну 37signals. Компанію з 14 співробітників, продуктами якої користуються більше трьох мільйонів людей по всьому світу.

 
1550026кп чз 
1550027 аб

Пекар В. Різнобарвний менеджмент: Еволюція мислення, лідерства та керування. - К. : Довженко Букс, 2017. - 190, [2] с.

У книзі популярно викладена «інтегральна динаміка» – теорія еволюції людського мислення, організацій і великих соціальних систем. Спіральна динаміка, парадигми мислення – звучить складно, але у викладі автора, який розробляє і впроваджує цю теорію вже багато років, всі терміни швидко стають зрозумілими й негайно проникають у повсякденне життя. Розподіл принципів мислення за кольоровими «світами» - красива та зручна теорія. Книга зацікавить не тільки підприємців та керівників-практиків, а усіх хто мріє вдосконалити свою компанію.

 
1544676кп чз

Кім, В. Чан. Стратегія блакитного океану. Як створити безхмарний ринковий простір і позбутися конкуренції. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2016. - 382 с

Автори цієї книги про конкуренцію – керівники стратегічного Інституту блакитного океану INSEAD - пропонують дізнатися, як створити бізнес, вільний від ринкових акул. У книзі демонструється прибутковість і зростання підприємства, процес розробки продуктивних ідей для максимізації попиту в ринковому океані, де конкуренція відсутня. Автори пропонують покрокові інструкції, що допомагають вивести організацію зі стану «кривавої» конкуренції і розробити нову модель. Загалом, у книзі зібрані 15-річні дослідження і приклади 150 бізнес-стратегій за 120 останніх років в 30 ринкових галузях.

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека