Німеччина – країна винаходів

Перегляд виставки

 
A.с 4441130 Германия(ДЕ),
МКИ G10Д9/00. 

Неосесимметрический деревянный духовой инструмент
[Текст]/Topel, опубл.01.02.97,ИСМ. Вып.097,№2.-С.1

Хоч акордеон більше асоціюють з французьким шансоном, насправді цей музичний інструмент був розроблений 1822 року Крістіаном Фрідріхом Людвигом Бушманном. Вважають, що перед тим ремісник із Тюригії винайшов губну гармоніку. Акордеон завоював цілий світ – як вуличних музикантів, так і виконавців у концертних залах.


 
Айрапетов Г.А., Бретшнайдер Б

Строительство в Германии.- М.: Стройиздат, 1996.- 288 С: ил.

В книге изложены структура управления строительством в Германии и функции федерального министерства, его связь с подрядными строительными организациями. Дана информация об основных нормативных документах, системах оплаты труда работников, занятых в строительстве. Представлена структура подотовки инженерных кадров в университетах, общих и специальных высших школах. Приведены опыт выполнения проектных и научно-исследовательских работ, а так же состояние проблем по охране окружающей среды в строительстве.


 
А.с 19506708 Германия(ДЕ), 
МКИ 6В 23В 31/02. 

Сверлильное устройство [Текст]/Topel, опубл.25.03.98,ИСМ. Вып.017,№3.-С.1
Електричний дриль – став символом чоловіцтва, і жоден серйозний садовий сарай не можна уявити без цього інструмента.Електродриль винайшли в Австралії у 1889 році, але жпроте у 1895 році Вільгельм Еміль Файн із Люксимбурга зробив його ручним та переносним, що відкрило безмежні обрії перед чоловіками світу. отже,саме Файн несе відповідальність за нескінченні домашні ремонти…



 
Альтхаус Р.

Руководство по техническому обслуживанию и ремонту AUDI A4, AUDI F4 Avant: четырехцелиндровый двигатель, шестицилинровый…/Райнер Альтхаус.- М.: Астрель: АСТ,2006.-318,[2] с.: ил.

Таксометр – його однаково і люблять, і терпіти не можуть. Таксометр винайшов 1891 року в Берліні Фрідріх Вільгельм Ґустав Брун для промисловця та піонера автобудування Ґоттліб Даймлера, і відтоді цей пристрій псує настрій пассажирам. 



 
Кабаченко С.Б.

Забавные гамбургеры для детей и взрослых[Текст].- 96 с.: ил.- Р-на-Д., 2012

Звичайно ж, гамбургер названий на честь міста Гамбург. У цьому німецькому місті вперше стали відбивати м’ясо, перед тим як подавати до столу. Як саме в голову німцям прийшла ця ідея – ніхто точно не знає, але найбільш популярна версія розповідає, що один німецький мандрівник, який мандрував в 18 столітті по Азії, побачив, як кочівники клали собі під сідло шматочки м’яса. під час їзди шматочки відбивалися через трясіння, і потім їх було простіше і смачніше вживати. У 19 столітті багато хто шукав нове життя , люди стали переїзджати до Нового Світу. одним з найбільших портів, через які європейці залишали континент, став Гамбург. Саме звідти приїхали в США німецькі іммігранти. Ті з них, хто вирішив відкрити свої ресторани, обов’язково включали в меню знаменитий гамбурзький біфштекс. Заповзятливі американці відразу ж зрозуміли, що якщо покласти біфштекс між двома скибочками хліба і приправити соусом, вийде дуже смачний і ситний бутерброд. Королем фаст-фуду гамбургер став до 1930-х років.



 
Ощипок І.М.

Барна справа.-288 с.- Львів,2016

В цій книзі викладено особливості організації, фукціонування барів, їх класифікацією, матеріально-технічне забезпечення барів, порядок підготовки барів для обслуговування відвідувачів.
Цікаво, що один з найвідоміших напоїв у світі Fanta – родом з Німеччини, наклавши під час другої світової війни ембарго на постачання до Німеччини Coca Cola, американці думали, що вдарили німців у наболючіше місце. Але Макс Кейт – голова німецької філії  Coca Cola – не боявся викликів. Він вирішив винайти для німецького ринку напій, використавши місцеві інгредієнти, як – от яблучну макуху та сироватку. Так народилася легендарна Fanta, яка «спияє карієсу» з 1941 року.



 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека