Українське кіно

Перегляд виставки

 
1. Іван Миколайчук [Кинофильм]:  збірник кінематографічних творів/ Київська  студія художніх фільмів імені О. П. Довженка. – К., 2010. – ел. опт. Диск (CD DVD). – (Класика  українського кінематографа)

Колекція Іван Миколайчук – збірка відреставрованих фільмів за участі провідного актора українського кіно 1960-х – 1970-х, режисера, сценариста, одного з ідеологів українського поетичного кіно Івана Миколайчука. До колекції увійшли знакові роботи Миколайчука, починаючи з фільмів "Сон" і "Тіні забутих предків", що принесли славу юному авторові-студенту, й закінчуючи найбільш знаною картиною Миколайчука-режисера "Вавилон ХХ" 

 
2. Юрій Іллєнко [Кинофильм]:  збірник кінематографічних творів/ Київська  студія художніх фільмів імені О. П. Довженка. – К., 2010. – ел. опт. Диск (CD DVD). – (Класика  українського кінематографа)

Колекція Юрій Іллєнко – збірка відреставрованих фільмів, над якими працював український кінематографіст Юрій Іллєнко (1936 – 2010).Колекція представляє найбільш плідні в біографії Іллєнка роки – з 1964 по 1989. Водночас, цей час можна охарактеризувати як період найбільшого злету українського поетичного кіно, тематичне та стилістичне обличчя якого він багато в чому визначав як режисер, оператор і сценарист. 

 
3. Українське німе [Текст]: каталог / Державне агенство України з питань кіно, Благодійний фонд імені Івана та Юрія. –  2011. - 359 с. - (Класика українського кінематографа)

Колекція Українське німе - збірка відреставрованих українських німих фільмів 1920-х років в новому музичному супроводі, спеціально створеному до фільмів сучасними музикантами. Перший том колекції, що має титул Український авангард, вмістив шість класичних фільмів українського німого кіно, об'єднаних за жанрами Революційний епос, Неігрове кіно та Психологічна драма.


 
4. Олександр Довженко. Творча спадщина [Кінофільм] – К., 2006. – ел. опт. Диск (CD DVD). – (Класика  українського кінематографа)

Створена вперше в Україні з ініціативи Міністерства культури і туризму України Колекція кінематографічної спадщини Олександра Довженка на відеоносіях у цифровому форматі DVD складається з 10 інтерактивних дисків, на яких представлені фільми митця - як зроблені безпосередньо ним (у тому числі незавершений фільм "Прощай, Америко!"), так і фільми, що були зняті за сценаріями або нездійсненими задумами Довженка іншими митцями кіно, а також документальний фільм-роздум про трагічну творчу долю великого кіномитця.
  До колекції кінематографічної спадщини Олександра Довженка надається Анотований каталог, до якого включено Літопис життя, творчості і діяльності О.П. Довженка і фільмографію до фільмів, що увійшли до комплекту. 


 
Звертаємо увагу! В колекції дисків (CD та DVD) української тематики у відділі мистецтв
зберігаються деякі українські фільми із серіі «Золота колекція українського кіно», казкові твори та українські мультфільми. 















 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека