Країна дитинства

Перегляд виставки

 
ф1545291кп чз   
84(4ВЕЛ)6-45    
П 64

Поттер, Беатрікс. Кролик Петрик та інші історії: повне зібрання казок. -Львів: Астролябія, 2016. -351 с.

Кролик Петрик, його двоюрідний братик Веня Вухань, білченя Горішок, жабун Ярема Рибалка, качка-калюжниця Джемка… Ці та інші персонажі казок Беатрікс Поттер (1866–1943), англійської дитячої письменниці й малярки, вже давно стали улюбленими книжковими героями маленьких британців, а також дітей усього світу. Рідкісна спостережливість і багата уява авторки дали їй змогу створити напрочуд вдало стилізовані й зворушливо олюднені óбрази звірят. Її маленькі герої не завжди слухаються старших, часто-густо встрявають у різні халепи — і все-таки щасливо з них виплутуються, часом вирушають у мандри і, безперечно, мудрішають, — а деякі, переходячи з казки в казку, навіть дорослішають на наших очах і створюють власні родини. Зібрані в цьому виданні 23 прижиттєво опубліковані книжечки Беатрікс Поттер в українському перекладі — довгоочікувана перша зустріч українських дітей з тврчістю видатної англійки.

 
ф1557114кп чз    
821.112.2(494)'06-34
Г 60

Голер, Франц Гайдельбах Николаус.  Велика книжка. Історії для дітей. -Чернівці: Чорні вівці; Чернівці: Книги-XXI, 2017. -312 с.

Що гранітна брила робить у кіно? І як продати лосю протигаз? Яким чином гори перебралися до Швейцарії? І як хробачку потрапити до Гонконґу? Світ сповнений загадок, і з кожної можна зробити історію. Франц Голер - майстер таких історій. Його секрет у тому, щоб нічого не сприймати як належне. Треба ставити навіть найдивніші запитання і випробовувати найсмішніші відповіді. Саме так чинять діти, тому вони й сміються з його історій. Варто їх просто почитати (та й батькам буде з чого повеселитися).

 
1557407кп чз 
821.161.2'06-31-343      
Д 36

Дерманський, Сашко. Бабуся оголошує війну: друга книжка пригод вужа Ониська. -6-те вид.. -[Вінниця]: Теза, 2018. -152 с

Так повелося в світі, що всі бабусі дуже лагідні та сумирні. Ніхто краще за них не розкаже казку, не заспіває колискову, не напече смачних коржиків. Одначе коли невситимий лісник винищує молоді деревця заради наживи, огидні пацюки захоплюють у полон безневинну жабку, а підступний приблуда космічний посмітюх занапащує все живе на Землі, перетворюючи планету на смітник, тоді Ониськова бабуся Катастрофа хвацько перев’язує хустинку на кшталт бандани і оголошує негідникам війну.

 
ф1572435кп чз 
159.922.7(076)      
К 36

Кері, Таніт. Про що думає дитина? Практична дитяча психологія для сучасних батьків. Виховання від 2 до 7. - Харків: Ранок, 2021. -256 с.

Практичний посібник з виховання дітей 2-7 років базується на сучасних досягненнях доказової клінічної психології. Тут детально розібрано більше 100 сценаріїв, які демонструють найпоширеніші повсякденні ситуації: напади гніву, відмови від сну, суперництво між братами і сестрами і ще багато-багато іншого. У цій книзі одночасно аналізується мислення дорослого і дитини. Один і той же складний випадок подається спочатку стандартним описом, потім аналізується, що думає дорослий у цій ситуації, потім пояснюється, що думає дитина. Ну а вже потім дається чіткий алгоритм, що саме рекомендується робити для вирішення критичної ситуації та можливих запобігань у майбутньому. Тобто, в руках батьків – аналог «чарівної палички», яку потрібно лише вчасно розкрити на потрібній сторінці. Більше ста реальних та до болю знайомих прикладів розділено на три вікових категорії (2-3, 4-5, 6-7 років). Книга не просто демонструє алгоритми поведінки дітей та батьків, вона вчить реагувати адекватно і спокійно.

 
ф1575098 кп чз 
611/612(03)      
У 51

Ульєва, Олена.  Як влаштована людина: енциклопедія для малюків у казках. -Харків: ПЕТ, 2021. -96 с

Чи знаєте ви, що потрібно зробити, щоб ваша дитина була здорова й ніколи не хворіла? Авжеж, можна щосекунднії контролювати й робити зауваження: неїж цукерок, мий руки! Але чи не простіше один раз пояснити малюкові, як працює його організм? Що любить і від чого починає хворіти? Не думайте, що дитина замала й нічого не зрозуміє. У цій книжці все описано доступно й цікаво! На малюків чекає дивовижна мандрівка організмом разом із краплинкою крові до різних органів. Вони розкажуть, як живуть і чого остерігаються. За допомогою цієї книжки дитина дізнається, як влаштовано її організм, навчиться стежити за своїм здоров'ям. Більше не потрібно сварити вашого маленького непосиду через те, що він не хоче чистити зуби або надягати теплий шарф. Прочитайте йому цю книжку, і він усе робитиме сам! Подаруйте здоров'я своєму малюку!

 
1575352кп чз 
821.161.2'06-31      
Р 88

Русіна, Оля. Мія і місячне затемнення: повість. - Львів: Вид-во Старого Лева, 2019. - 240 с

Мії ніколи нудьгувати. З однокласником Матвієм та його молодшим братом Людожерчиком вони постійно потрапляють у пригоди. І цих пригод стає ще більше, коли на порозі Міїної з Дідусем квартири з’являється незнайомець — її тато. Настороженість змінюється захватом — виявляється, тато працює в астрономічній обсерваторії! А значить, Мія, Матвій і Людожерчик теж одного дня зможуть туди потрапити.  Але чи це справді так? Читайте у дотепній повісті Олі Русіної, сповненій кумедних витівок і жартів.
 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека