Подорожуємо Україною

Перегляд виставки

 
1515725кп бф 
26.890(4УКР)
У 45

Україна. 500 куточків, які варто відвідати [Текст]: путівник. - Харків: Клуб сімейного дозвілля, 2011. - 415 с

Захопливі подорожі на теренах своєї країни – це реально! Чудові краєвиди, археологічні пам'ятки, печерні міста, замки й фортеці, палаци й садиби, церкви й монастирі, курорти, національні парки та заповідники не залишать байдужим нікого. Тож яскраві враження вам забезпечені. Майже про кожен неповторний куточок подано історичну довідку та відомості щодо походження його назви. 

 
ф1494725кп бф
63.3(4УКР)6 
Л 14 
 
Лагунова Т. Чарівна Україна [Текст] / Т. Лагунова. - Харків : ФОП Жабська Т. С., 2008. - 192 с. : іл. - укр. та англ. мовами

Наша країна надзвичайно багатогранна: Захід не схожий на Схід, а Північ – на Південь. Вона має такі мальовничі куточки, про які навіть найзавзятіші мандрівники не здогадувалися. Ця книга – ваш  персональний гід, який допоможе відвідати найцікавіші міста, навіть сидячи на дивані. Тож, погляньте крізь ці сторінки на казкові пейзажі України, почитайте легенди та міфи, відвідайте незвичайні музеї, доторкніться до давніх історичних пам’яток – і вам обов’язково закортить побачити, послухати та відчути все це насправді. 

 
         ф1573551кп бф 
         908(477)(084)
         М 18

       Малаков, Д. Мальовнича Україна [Текст] = Picturesque Ukraine: альбом / Д. Малаков; авт. передм. В. Кузьменко; фотозйомка: А. Прибєга та ін. - Київ : Мистецтво, 2019. - 280 с. : фот. кольор. -  Укр. та англ. Мовами.

      Альбом розповідає про багатовікову культуру та мальовничу природу України. Храми і монастирі, замки та фортеці, палаци й маєтки та сучасні споруди характеризують творчий злет народних    майстрів і професійних митців, які від часів Київської Русі до сьогодення створили неоціненну спадщину нашого народу. Видання знайомить із різноманітними чарівними куточками всіх регіонів країни – від Карпатських гір на заході до донецьких степів на сході, від голубоплесого озерного Полісся на півночі до сонячних берегів Криму й Одеси на півдні. Серед 190 локацій, які варто побачити, знайшлося місце і головному храму колишнього Катеринослава Спасо-Преображенському кафедральному собору, і паляцу Григорія Потьомкина, а нині Палацу Студентів. Альбом зачарує кожного читача неповторною красою природи України, її давніми архітектурними пам’ятками. 

 
ф1554950кп бф 
908(477)(03)
У 45

Україна для шукачів пригод [Текст] = Ukraine for Adventurers : альбом-путівник / ред.: С. Зінчук, Л. Грейнджер. - 2-ге вид., перероб. і допов. - К. : Дуліби, 2015. - 267 с. : іл., фот. – Укр. та англ.мовами. 

Якщо ви маєте за мету пізнати щось нове і неповторне, чи  бажаєте відчути справжній загадковий дух історії – книга «Україна для шукачів пригод = Ukraine for Adventurers» саме для вас. Цей альбом-путівник наче захоплююча подорож маловідомою Україною, це коротка історія ста українських містечок, де збереглися унікальні пам’ятки архітектури, культури, історії та природного ландшафту. Саме з таких маленьких українських містечок і походить цвіт української нації, саме в них і ховається справжня історія – історія українського народу.

 
535507кп бф 
75.814.7(4УКР-4ЧЕН)
Б 90

Буковина [Текст]. - Черновцы: [б. и.], б. г. - 99 с. 

Наша Україна багата на унікальні місця. Одним із неповторних місць є Буковина зі своєю первозданною диво-природою,  самобутністю та місцевим колоритом. На сьогодні цей регіон залишається одним з відвідуваних туристичних осередків України. Зануритися у історію краю, овіяну легендами, вам допоможе путівник «Буковина». Ви дізнаєтеся і про туристичні маршрути, і про свята, ярмарки,  фестивалі та ще багато цікавого. Фортеці та храми, сакральні пам’ятки і місця поклонінь давніх українців, гори і скельні споруди  не залишать вас байдужими. 

 
1521483кп бф 
26.890(4УКР)
Н 63

Николишин, Ю. Усе про Карпати [Текст] / Ю. Николишин. - Львів: Апріорі, 2012. - 116 с. 

Україна настільки різноманітна, що не втомлюється дивувати і захоплювати. 
В різних її куточках велика кількість цікавих місць, наприклад, Карпати – наша гордість, місце, до якого завжди хочеться повертатися. Ця книга для тих, хто закоханий в Карпати і для тих, хто готовий їх полюбити. Філософськи роздуми автора, факти, цифри і чудові світлини – все це допоможе вам скласти власне уявлення про цей дивовижний край. 

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека