«Жіноче обличчя винахідництва»

Перегляд виставки

 
Зайцева А., Фурманова Н. Методика виявлення винаходів/ Інтелектуальна власність в Україні.-2021.-№4, С. 17-33

Основою незалежності і процвітання держави, становлення ринкових відносин, є дієве законодавство. У сучасних умовах це особливо стосуєсться охорони приватної власності і, в тому числі, охорони промисловості.
Різноманіття технічних рішень призводить до того, що незалежно один від одного з’являються технічні рішення певних завдань, що вирішуються аналогічними методами. У всіх випандках, за певних умов на такі технічні рішення запитується і видається охоронний документ (патент), який розкриває суть винаходу, його технічну сторону. 

Тому одним з найважливіших критеріїв оцінки технічного рівня нових об’єктів техніки, матеріалів і технологічних процесів є патентоспроможність закладених в них технічних рішень.

 
Макаришева Т., Тимошенко О. Ведення діловодства щодо реєстрації сортів рослин - в руки фахівців/ Інтелектуальна власність в Україні.- 2021.- №1, С. 26-31

Розглянуто права  інтелектуальної власності на сорти рослин, відповідно 485 ЦК України.
Особисті немайнові прав на сорт рослин,засвідчені державною реєстроацією; майнові прав інтелектуальної власності на сорт рослин, засвідчений патентом; майнові прав інтелектуальної власності на поширення сорту рослин, засвідчені державною реєстрацією.

 
Остролуцька Л. Фундаментальні дослідження допоможуть вирішити найважливіші проблеми нашого часу/ Світ. Всеукраїнська науково-популярна газета. - 2021.- № 41-42.- С.1

Автор статті знайоме читача з новим президентом Європейської дослідницької ради (ERC), головної агенції з фінансування фундаментальних досліджень, професором Марією Лептін.

 
Шулікін Д. Перші лауреати премії імені Бориса Потона / Світ. Всеукраїнська науково-популярна газета.- 2021.- № 47-48.- С.1

Стаття присвячена лауреатам премії за роботу «Текстильні матеріали і вироби спеціального та військового призначення» - представникам Херсонського національного технічного університету, Київського національного університету технологій та дизайну, Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і ТОВ «РА.ДА». 

 
Літо в зеніті – юні винахідники рахують нагороди / Світ.Всеукраїнська науково-популярна газета.- 2021.- № 25-26.- С. 4

International Innovation Show E-NNOVATE – це виставка віртуальних інновацій, що збирає світових винахідників на єдиній платформі. Наші юні науковці  в червні минулого 2021 року вибороли 15  золотих, 12 срібних та 4 бронзових медалі. 

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека