Подорожі світом.

Перегляд виставки

 
м1551583кп чз 
304.3(489)
В 43

Вікінг, Мік. Маленька книга хюґе. Як жити добре по-данськи [Текст] / М. Вікінг ; пер. з англ. К. Бабкіна. - Харків : Клуб Сімейного Дозвілля, 2018. - 287 с.

Данію часто називають країною, де живуть найщасливіші люди у світі. І все це завдяки хюґе. Особлива життєва філософія, що допомагає створити атмосферу спокою, тепла й гармонії та вчить радіти життю, навіть коли за вікном жахлива погода, день неймовірно короткий, а на роботі нескінченний потік завдань.

Як тільки не тлумачили хюґе: від «мистецтва створення затишку», «душевності», «насолоди від речей, що заспокоюють» до «какао під запалені свічки». Та хто може стати кращим провідником у всьому, що пов’язане з хюґе, ніж Мік Вікінґ? Мік — засновник і керівник Дослідницького інституту щастя в Копенгагені, що роками досліджує данське життя.

У чому ж секрет цього магічного інгредієнта, який робить данців найщасливішою нацією в світі? Як пов’язані хюґе і щастя? Пояснити суть особливого життєвого тренду безтурботних данців — завдання, що під силу лише Міку Вікінґу...

 
1569441кп чз 
821.133.1(493)'06-31
Н 85

Нотомб, Амелі. Токійська наречена [Текст] : роман / А. Нотомб; пер. з фр. П. Мигаль. - Львів : Видавництво Старого Лева, 2020. - 160 с.

Амелі приїздить у Японію, щоб пізнати культуру цієї країни та вивчити японську мову. Рінрі — японець, студент факультету французької філології. Вони обоє — немов люди із різних світів, але Рінрі закохується в цю дивну дівчину, таку близьку й далеку водночас. Амелі має мрію: зійти на Фудзіяму і зустріти на вершині цієї гори перші промені ранкової зорі. Лише так вона зможе глибше пізнати Японію і краще зрозуміти себе. Мрія Рінрі — одружитися з Амелі. Кожен із них іде до своєї мети, досягаючи власних вершин і пізнаючи себе, і врешті віднаходить щось більше, ніж кохання.

 
1571779 чз 
821.161.2'06-992
О-34

Овсюк, Олександр Михайлович. Зустрічі з незвіданим і прекрасним [Текст] : нариси, есе / О. М. Овсюк. - К. : ЗАДРУГА, 2017. - 435 с.

До нової книжки відомого українського письменника Олександра Овсюка «Зустріч з незвіданим і прекрасним» увійшли розповіді про людей і народи, про країни і міста, у яких автору  випало провести більшу половину свого життя, перебуваючи на дипломатичній службі.

 
1569951 чз 
821.161.1(477)'06-31
Ш 78

Sholtes, Bandy. Фрики Европы, или Экспедиция за вином [Текст] : полудорожный роман / В. Sholtes ; худож. В. Sholtes. - Харьков : Фолио, 2016. - 207 с.

Гуглити маршрут подорожі. Перетворитися на клошара у Франції. Пити вино з фриками. Ночувати під місяцем. Втекти до Швейцарії. Кататися на катері. Заблукати у Цюріху. 
З ким не траплялося на шляху чогось подібного? 

Але це не путівник, це лише пара штрихів із другої книги Bandy Sholtes-а. З книги, у якій немає вигадки. Частково цей напівдорожній роман — «інструкція з виживання» для тих, хто подорожує Європою. А крім того, це спроба дослідження чокнутих персонажів, що зустрічаються на Заході. Там вони теж є – не думайте, що тільки у нас. 

Але це ще книга про взаємозв'язки, які з'являються у твоєму житті. Взаємозв'язки між речами, які, здавалося б, взагалі ніяк не стикаються. 
Книга чесна, подекуди навіть занадто. Типу coming-out із вкрапленнями внутрішніх, не завжди симпатичних, нашарувань. 
А з іншого боку - що за книга без coming-out?

 
1542645кп чз 
84(7СПО)6-44
Д 69

Дорр, Энтони. Весь невидимый нам свет [Текст] : роман / Э. Дорр ; пер. Е. Доброхотова-Майкова. - СПб. : Азбука, 2016. - 592 с.

«Усе невидиме нам світло» - останній роман від лауреата багатьох престижних літературних премій Ентоні Дорра. Ця книга, яка виношувалась понад десять років, негайно потрапила до списків бестселерів — і ось уже котрий місяць їх не покидає.

«Усе невидиме нам світло» розповідає про тих, хто рухається, сам того не знаючи, назустріч один одному сліпій французькій дівчинці і несміливому німецькому хлопчику, які намагаються, кожен на свій лад, вижити, поки навколо вирує війна, не втратити людську подобу і зберегти своїх близьких.

Це книга про любов і смерть, про те, що з нами робить війна, про те, що невидиме світло переможе навіть безнадійну пітьму.

 
1571785кп чз 
821.161.1(477)'06-3
С 20

Саражин, Святослав. Карибский флай [Текст] / С. Саражин. - Київ : ВД АДЕФ-Україна, 2019. - 144 с.

Ця книга про людей різних країн, їх звички, смішних і зворушливих, про братів наших менших, тварин, які нас оточують, роблять наше життя яскравішим і насиченим. І, звичайно ж, вона про Домінікану, прекрасний острів в Атлантичному Океані. Кожна розповідь, що ввійшла до неї, - це ціла історія. Історія, що змушує не тільки посміхнутися, а й засумувати, замислитися над чимось своїм. Кожна розповідь містить посил, посил до наших почуттів, совісті, інтелекту. І це зовсім не випадково, адже Святослав Саражин – експерт з технік виконання Бажань, який допомагає людям у виборі пут.

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека