Андрій Кокотюха: якісний ретродетектив по-львівськи

Перегляд виставки

 

ф1567727кп чз
821.161.2'06-31
К 59

Кокотюха А. Адвокат із Личаківської; худож.-оформ. Л. П. Вировець. – Харків : Фоліо, 2015. – 284 с.

Роман переносить читача у 1908 рік і розповідає про успішного молодого київського правника Клима Кошового, який дивом вирвався з тюрми й утікає від переслідувань царської влади до Львова. Але тут його заарештовує поліція — біля загиблого відомого адвоката Євгена Сойки, з яким Клим Кошовий потоваришував у Києві. Покійний мав у Львові сумнівних друзів і могутніх ворогів. Самогубство чи вбивство? Пошуки істини водять Кошового темними лабіринтами львівських вулиць. На шляху – зухвалі батяри, міські кримінальні королі та російські терористи-бомбісти. А ще – поліцейський комісар Марек Віхура, в якого Клим постійно плутається під ногами. Правда приголомшить Кошового та його нового відданого друга Йозефа Шацького. Й назавжди змінить долю загадкової та впливової красуні Магди Богданвич.

Посилання на книгу

 

1540981кп чз
84(4УКР)6-44
К 59

Кокотюха А. Привид із Валової. – Харків : Фоліо, 2015. – 283 с.

Цього разу Климентію Кошовому – амбітному київському нотаріусу доведеться мати справу з «потойбічними» силами. На початку двадцятого століття весь західний світ накрила хвиля популярності спіритичних сеансів, віри в привидів, химер і духів померлих. Схоже, таку любов львів’ян до нечистої сили хтось вирішив використати на свою користь і отримати від цього зиск. У напівзруйнованому будинку по вулиці Валовій у темному підвалі час від часу з’являється привид Чорної пані. Його бачать сторожі, безхатьки, що ховаються від непогоди та й просто шукачі скарбів по чужих оселях. Химерний будинок переходить від одного власника до іншого, кожного разу за меншою ціною. Ніхто не хоче володіти майном, яке обросло легендами та недоброю славою. Краще триматись осторонь від потойбіччя. Якось у будинку знаходять тіло вбитого Антона Моргуна, який загинув за досить дивних обставин, хоча офіційно це – нещасний випадок. У гонитві за привидом Кошовий і його друг лікар Шацький занурюються в львівські нетрі та спускаються на міське «дно». Ризикуючи життям, вони таки дізнаються правду про привида.

Посилання на книгу

 

1541546кп чз
84(4УКР)6-44
К 59

Кокотюха А. Автомобіль із Пекарської. – Харків : Фоліо, 2016. – 283 с.

Львів, 1911 рік. У центрі міста на вулиці Пекарській у власному розкішному автомобілі знайдено мертвою Агнелю Радомську, яка виявилася світською дівчиною, донькою овдовілого бориславського нафтовика. Вона вміло поєднувала відвідини театральних прем’єр, керування особистим автомобілем, модним салоном і дамським журналом з іншим – утаємниченим – боком свого життя. Приховані таємниці починають відкриватися від моменту її смерті. У вбивстві підозрюють її коханця, який має залізне алібі, але докази готовий довірити лише одній людині – Климу Кошовому. Тепер герой повинен знайти справжнього вбивцю, аби витягнути давнього знайомого з тюрми. У пошуках йому допомагає вірний друг Йозеф Шацький, і разом вони розкривають брудні таємниці з життя міської аристократії.

Посилання на книгу

 

1544422кп чз
84(4УКР)6-44
К 59

Кокотюха А. Різник із Городоцької. – Харків : Бібколектор, 2016. – 250 с. – Библиогр.: с. 249.

Львів, 1913 рік. Минуло п’ять років, відколи київський адвокат осів у місті Лева. За цей час Клим Кошовий устиг обрости знайомствами – приємними та не дуже, паралельно розслідувавши гучні кримінальні справи. Нарешті Клим отримав акредитацію адвоката й «успадкував» від колишнього шефа нотаріальної контори приватну практику. Напередодні Різдва хвиля жорстоких убивств прокотилася Львовом. Справжній маніяк  вбиває жінок легкої поведінки, котрі «борються за життя» на вулиці Городоцькій. Головний герой погоджується захищати хворого юнака, якого підозрюють у жорстоких вбивствах, але щойно невинний виходить на волю, на адвоката починається справжнє полювання. Щоб урятувати своє життя, йому треба якнайшвидше знайти «Різника». Так починаються пошуки, котрі приводять Кошового та його друга Йозефа Шацького в стіни психіатричної лікарні на Кульпаркові, де під опікою пана професора психіатрії Зенона Ліщинського перебуває «еліта» божевільні – найдивніші випадки захворювань. Як і в попередніх романах, герой розкриває кривавий злочин, хоча на цей раз змушений пережити особисту трагедію і втратити близьку людину.

Посилання на книгу

 

1553852кп чз
821.161.2'06-312.4
К 59

Кокотюха А. Коханка з площі Ринок. – Харків : Фоліо, 2018. – 282 с.

Дія твору відбувається на брукованих вуличках стародавнього Львова восени 1914 року. Російська імперія напала на Австро-Угорську, й місто Лева швидко окупували російські війська. Звичний ритм життя міняється назавжди. У місті – голод, холод, арешти. Люди шоковані, виживають. Те, від чого тікав з Києва Климентій Кошовий, тепер переноситься до колись безпечного Львова, ну і, звісно, адвоката заарештовують і запроторюють до відомої в’язниці – Бригідок. Але послуги знаного адвоката Клима Кошового стають у пригоді російському капітану контррозвідки Зубову. Бо хто, як не Кошовий, здатен розслідувати вбивство коханки офіцера Платова, що мешкала на площі Ринок. Справа делікатна, розголос не потрібен. Тому Кошовому пропонують залагодити її в обмін на свободу. Рухаючись у пошуку вбивці крок за кроком, Клим і його друг Йозеф Шацький серйозно ризикують життям, відкривають для себе світ шпигунів і зрадників та дізнаються кілька військових таємниць. Книга ця – не тільки виключно детективна історія, це ще й спроба автора передати атмосферу окупованого росіянами Львова, коли українці, поляки і євреї опинилися у скрутному становищі.

Посилання на книгу

 

1553758кп чз
821.161.2'06-312.4
К 59

Кокотюха А. Втікач із Бригідок. – Харків : Фоліо, 2017. – 283 с.

У Львові 1916 ріку функціонувало багато різних товариств: москвофілів, українофілів, імперіалістів, радикально налаштованих націоналістів. З’являються Українські січові стрільці – військове утворення у складі армії Австро-Угорської імперії, котрі боролися на полях Першої світової війни. Отже, всі події роману Андрій Кокотюха вписує в цей вируючий котел міського життя львів’ян. Героя війни, українського січового стрільця Захара Ладного звинувачують у вбивстві інженера Олеся Косацького через ревнощі до коханої обох чоловіків Оксани Антонів. Колишнього вояка схоплюють на місці злочину, знаходять компрометуючий запис у щоденнику про наміри вбити суперника, й запроторюють до Бригідок – горезвісної львівської в’язниці. Звинувачення кидає тінь на всіх добровольців. Захистивши стрільця, Климентій Кошовий може врятувати честь Легіону. І хоча Клим через війну покинув адвокатську практику, він погоджується спробувати. Почавши приватне розслідування, головний герой і його друг Йозеф Шацький знову занурюються у світ криміналу, де вже наново поділили владу, ближче знайомляться із січовими стрільцями та стикаються з хитрощами російських шпигунів.

Посилання на книгу

 

1557006кп хр
821.161.2'06-312.4
К 59

Кокотюха А. Офіцер із Стрийського парку. – К. : ДОВЖЕНКО БУКС, 2018. – 283 с. : іл.

Восени 1918 року Австро-угорська імперія ледь животіла на політичній карті світу, руйнувався світ, а з ним і звичне життя. Поляки й українці ведуть боротьбу за владу, кожна сторона претендує на Східну Галичину. Відбуваються важкі політичні переговори. На цьому тлі виникали сутички та провокації. Вбивство польського офіцера у Стрийському парку звично приписали українцю. Виправдати всю українську громаду мав Климентій Кошовий. Він вміло береться до справи й розплутує злочинний клубок збігів і обставин. Вбитий мав безліч ворогів, звести з ним рахунки міг хто завгодно. Але правда вже нікого не цікавить, збройне протистояння у Львові неминуче. Та все одно Кошовий під кулями листопадових вуличних боїв вперто шукає істину.

Посилання на книгу

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека