«Пісня розкаже історію України»

Перегляд виставки

 
82.3(4Укр)-43
 У 45

Українські козацькі пісні [Текст] / упоряд. О. С. Олійників. - Одеса : Маяк, 2003. - 112 с. 

У збірці, що пропонується прихильникам української народної поезії, зібрані пісні на Одещині, Миколаївщині, Херсонщині та Дніпропетровщині, що свого часу співали і мабуть, самі творили як запорізькі, так і чорноморські, дунайські, бузькі та задунайські козаки, що не забули ні рідної мови, ні з якого коріння вони походять.

 
784.4(477)
 Ш 37

Тарас Шевченко [Текст] : співаник: пісні сучасних українських гуртів та виконавців на вірші Т. Г. Шевченка з нотами й акордами / Громад. спілка «Творче патріот. об-ня «Муз. Батальйон»; літ. ред., упоряд. О. П. Кротюк, авт. передм., муз. упоряд. В. Лютий, худож. Т. Г. Шевченко. - К. ; Кам'янське : Андрій, 2020. - 48 с. : кольор. іл. эл. опт. диск (CD-ROM)

Співаник «Нескорений ПроRock. Тарас Шевченко» унікальний тим, що в ньому зібрано сучасні рок-версії пісень на вірші знакового поета. Шевченко здивує вас: рок дивовижно пасує до його віршів, він теж його стихія.
Подані у співанику ноти, акорди та тексти пісень дадуть можливість користуватися цим виданням не лише фаховим музикантам, а й початківцям.
Для широкого кола шанувальників поезії та музики.

 
784.4(477)
Т 31
  
Олена Теліга [Текст] : співаник: пісні сучасних українських гуртів та виконавців на вірші Олени Теліги з нотами й акордами / Громад. спілка «Творче патріот. об-ня «Муз. Батальйон» ; авт. передм., літ. упоряд. О. П. Кротюк. - К. ; Кам'янське : Андрій, 2020. - 47 с. : фот. эл. опт. диск (CD-ROM)

Співаник «Нескорений ПроRock. Олена Теліга» - підкреслено жіночий склад альбому – вмішує добірку пісень на вірші самобутньої поетки, чиє ім’я стало символом жертовної боротьби та глибокої жіночності. Слово Теліги дзвінке, гостре й водночас дивовижно спокійне та виважене – саме те слово, якого нині потребуємо.

 
                    Щ 92(2Ук) 
                    У 45
                    Український кант XVII-XVIII століть [Текст] / Упоряд. Л. В. Ивченко.- К. : Музична Україна, 1990. - 200 с. 

                   До збірки увійшли зразки українських кантів, знайдених в бібліотеках і архівах країни.
                   Тематика творів відображає різні сторони життя, їх музична мова відрізняється яскравим мелодізмом, милозвучністю гармоній.
                   Для фольклористів, музикознавців, композиторів, широкого кола любителів народної пісні.

 
85.92(4УКР)-4
Н 30

Народна скарбівня [Текст] : українські народні пісні / Упоряд.: Володимир і Марія Лобураки. - К. : Музична Україна, 2005. - 163 с.

«Народна скарбівня» - сто українських пісень - бережно зібраних, впорядкованих, любовно вбраних у нотні шати – для вас, для нас, для родинного співу при вечірній свічі, при святковій трапезі чи простому дружньому спілкуванні.

 
85.318.1
П 43
        
Погребенник, Федір Петрович. Українські пісні-гімни [Текст] / Ф. П. Погребенник. - К. : Т-во Знання Украіни : МП Пам'ятки Украіни, 1992. - 64 с. - (Сер. 6. Кобза ; № 4) (Сер. 3. Народна культура: украінська обряди і звичаї). 

У пропонованій книжці доктора філологічних наук Ф. Погребенника читач довідається, коли, хто створив гімни – «Ще не вмерла Україна», «Не пора, не пора, не пора!», «Боже Великий Єдиний» та інші. На основі документальних досліджень автор у цікавій формі оповідає долю українських гімнів. Подаються тексти й ноти для виконання їх.

 
85.319(4УКР)
Г 29

Гєй, колись була розкіш-воля! [Текст] : зб. патріотичних пісень / худож. О. Д. Кононученко. - Харків : Фоліо, 2015. - 31 с. - (Патріотична бібліотека).

Народна пісня пережила всі лихоліття і з глибини сивих віків донесла до нашого сьогодення думи й почуття, болі і сподівання українського народу.
До збірки увійшли популярні та призабуті народні твори, що розкривають богатство художнього світу української народної пісенності.

 
85.319
О-48

Ой, там, за Дунаєм [Текст] : зб. патріотичних пісень. - Харків : Фоліо, 2015. - 31 с. - (Патріотична бібліотека).

Українські пісні – це душа нашого народу. Вони зберігаються в народній пам'яті і передаються з покоління в покоління. В піснях знайшли відображення як суспільно-історичні події, так і особисті почуття та переживання.

 
85.319
Р 65

Розпрягайте, хлопці, коні [Текст] : зб. патріотичних пісень. - Харків : Фоліо, 2015. - 31 с. - (Патріотична бібліотека).

Українські народні пісні віками зберігаються в народній пам'яті і передаються з уст в уста. До збірки увійшли відомі ліричні, козацькі та вояцькі пісні, що розкривають красу та богатство українського фольклору. Народні пісні є виразом боротьби духу з долею, вражають твердістю й силою почуттів.

 
784.4(477)
З-36

Засвіт встали козаченьки [Текст] : збірка патріотичних пісень / голов. ред. О. В. Красовицький. - Харків : Фоліо, 2015. - 31 с. - (Патріотична бібліотека).

До збірки увійшли найбільш популярні народні пісні, які співали богато поколінь українців. Ліричні, жартівливі, козацькі, побутові – вони, як чудодійні ліки, врятовують людей від туги, нудьги і розпачу, дають розраду душі. Тож співайте на здоров'я!

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека