Чемерис та його улюблені герої

Перегляд виставки

 
1545802кп хр чз 
84(4УКР)6-446
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Сини змієногої богині [Текст] : роман-есей / В. Л. Чемерис. - Харків : Фоліо, 2016. - 666 с.

« «Сини змієногої богині» - роман-есе, що складається з власне роману та кількох повістей з однією головною героїнею – Скафією, загадковою і таємничою країною вершників з туками, тією Скіфією, яка у VII столітті до н.е. під дзвін мечів і співи стріл з`явилася на південних теренах України. Легендарна і реальна, повна слави і звитяги, знана нам і незнана, Скіфія воїнів і хліборобів, царів і вождів, чаклунів і знахарів, войовничих амазонок і жриць, земля героїв (Іданфірс, Агей, Скілур) і майстрів неперевершених шедеврів, що й нині дивують і вражають людство…»

 
1530576кп хр чз 
84(4УКР)6-44
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Генерали імперії [Текст] / В. Л. Чемерис. - Харків : Бібколектор, 2013. - 381 с.

«Петро Дорофійович Дорошенко і Карл Густав Еміль Маннергейм… Що спільного між ними, чому відомий український письменник Валентин Чемерис з`єднав розповідь про долю цих двох історичних постатей у одну книжку? Один жив у дин жив у XVII столітті, а другий – більш ніж на два століття пізніше, один був українцем, а другий – фіном. Але якщо подивитися уважніше, то спільного у українського гетьмана та національного героя фігі багато. Вони певний час служили імперії, увони обидві домоглися високих чинів у неї. Але у Дорошенко і у Маннергейма було в серці щось, перед чим не спроможні встояти ані чини, ані імперії. Це «щось» - любов до батьківщини. Саме заради цього і Дорошенко. І Маннергейм кинули виклик імперії, саме цьому вони присвятили своє життя…»

 
1553837кп чз 
821.161.2'06-311.6
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Княгиня і хан [Текст] : історичний роман / В. Л. Чемерис. - Харків : Фоліо, 2017. - 120 с.

«В одному з останніх романів Валентин Чемерис (1936 - 2016) пише про рязанську княгиню Євпраксію і хана Батия, онука завойовника Чингісхана, війна і також завойовника… У сімнадцять вона вийде заміж за княжича Федора, через рік народить йому сина, а ще через рік її чоловік на чолі посольства вирушить у ставку Батия . Хан, дізнавшись про незвичайну вроду жони Федора та бажаючи принизити гідність руського князя, зажадав, щоб він привіз дружину до його намету. Ображений Федір відмовився і був убитий за наказом Батия. Татари увірвалися в місто,,, жорстоко розправляючись з мешканцями. Живою мала залишитися княгиня Євпраксія – так повелів Батий…»

 
1461886 хр чз 
84(4УКР)6-44
Ч - 42

Чемерис, Валентин Лукич. В сузір'ї Дракона [Текст] : фантастичні повісті та оповідання / В.Чемерис. - Дніпропетровськ : Пороги, 2005. - 545 с.

«Сучасний український письменник Валентин Чемерис, володар багатьох літературних премій, успішно працює в різних жанрах. Так, він є автором історичних романів, серед яких особливою популярністю користуються «Ольвія», «Фортеця на Бористені», «Скандал в імператорському сімействі.. Також він є автором шістнадцяти збірок сатири та гумору, романів-есе «Президент», «Голгофа українського православ`я».

Плідно працює письменник і в своєму улюбленому жанрові фантастика й пригод. Свого часу буди видані значнима тиражами роман Валентина Чемериса «Приречені на щастя» та повість «Білий король детективу».»

 
1530621кп хр чз 
84(4УКР)6-44
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Ярославна [Текст] : роман-есе / В. Чемерис. - Харків : Фоліо, 2013. - 508 с.

«Ярославна» - це історичний твір про Стародавню Русь – і, водночас, це роман про сучасність, про нас, хто живе зараз на Україні.
Ярославна – одна з найвидатніших постатей Київської Русі, донька галицького князя Ярослава Осмомисла й жінка князя Ігоря Святославовича. Відомі й невідомі перипетії її життя та любові вже дев`ять століть хвилюють всіх, хто не байдужий до історії рідної країни. А взагалі-то «Ярославна» - це роман про княжі міжусобиці, що колись підірвали Русь і загрожують Україні зараз,,,, це розповідь про віковічну боротьбу з кочівниками.»

 
1541643кп чз 
84(4УКР)6-44
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Трагедія гетьмана Мазепи [Текст] : роман-есе / В. Чемерис; худож.-оформ. Л. П. Вировець. - Харків : Фоліо, 2015. - 475 с.

«У новому романі В. Чемериса описуються ті часи, коли європейці називали Україну – з подивом і повагою – країною гордих козаків, а гетьмана Мазепу – їхнім вождем. Ця людина – одна із найцікавіших постатей української історії. Борець за інтереси України, майстер дипломатичних ігор, він поставив на карту все і програв найголовнішу гру свого життя та помер на чужині. А ще ця книжка про романтичні пригоди Мазепи, улюбленця жіноцтва і чи не єдиного справді обдарованого поета і музиканта серед українських гетьманів, про його кохану – юну Мотрю (Мотрононьку) Кочубей, яку він називав «моя остання любов, але перша справжня.»

 
1530573кп хр чз 
84(4УКР)6-44
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Ордер на любов. Місто коханців на Кара-Денізі. Засвіт встали козаченьки... [Текст] / В. Л. Чемерис. - Харків : Бібколектор, 2013. - 444 с.

«Що може бути цікавішим за її величність Історію? Тільки Історія, про яку розповідають цікаво, небайдуже та неупереджено. Саме так, як це робить Валентин Чемерис (нар. 1936) – відомий український письменник, автор багатьох історичних та фантастичних романів і оповідань, лауреат літературних премій.

Роман «Ордер на любов» розповідає про часи загибелі українського січового козацтва і матері їхньої Запорозької Січі. На тлі сповнених пригодами подій, що визначили долю України, розгортається історія кохання запорожця Тараса і Оксани. До збірки також увійшли дві історичні повісті – «Місто коханців на Кара-Денізі та «Засвіт встали козаченьки…»

 
1544269кп хр чз 
84(4УКР)6-44
Ч-42

Чемерис, Валентин Лукич. Амазонка [Текст] : повість / В. Л. Чемерис. - Харків : ЛА Час читати, 2016. - 507 с.

«Нова книжка Валентина Чемериса присвячена поетам ХХ століття, імена яких стали символами великої жертовної любові до України, незламності духу, правди й боротьби.
Що спонукало Олену Телігу, героїню повсті «Амазонка», вишукану красуню-аристократку, не менш прекрасну поетесу, яку називають новітньою Лесею Українкою, ступити на кривавий шлях боротьби за визволення Батьківщини? Письменник зображує жінку, що вміє і страждати, і радіти, і бути ніжною, але коли перед нею ворог – стає хороброю та незламною. Такою й зустріла Олена свою смерть у горезвісному Бабиному Яру в Києві в лютому 1942 року, де її, патріотку, члена ОУН, розстріляли німецькі фашисти.

Про трагічну долю чотирьох поетів: Крушельницьких – батька Антона й сина Івана, та Вороних – батька Миколу й сина Марка, про їхне життя, творчість, любов і загибель під час сталінського «Великого терору» 1930-х років читач дізнається з роману-есе «Київ - Соловки».»

 
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека