|
КулінаріяРецепти від зірок та шеф-кухарів Детальніше ознайомитися з цією книгою можна
у патентно-технічному відділі за адресою: пр. Яворницького, 18. 641.56(477)(083.12) К 50 Клопотенко, Євген. Зваблення їжею. 70 рецептів, які захочеться готувати [Текст] / Є. Клопотенко. - Київ : Книголав, 2021. - 192 с. : фот. кольор. - (Полиця нон-фікшн). - ISBN 978-617-7563-76-0 . ЯЙЦЕ ПАШОТ ЗІ СМАЖЕНИМИГРИБАМИ ТА ЛОСОСЕМ
СКЛАДОВІ
100 г. печериць
100 гр. глив
1 ст. л. гарбузового насіння
30 гр слабосоленого лосося
20 гр. вершкового масла
1 ст. л. отцу
декілька гілочок петрушки
сіль, перець за смаком.
1. Гриби миємо, нарізаємо великими шматками. Розігріваємо пательню на
середньому вогні й обсмажуємо гриби на вершковому маслі з додаванням солі та
перцю, доки не стануть м’якими.
2. Відварюємо яйце-пашот. Для цього в каструльці доводимо воду до кипіння,
додаємо оцет, ложкою робимо у воді коловорот і виливаємо туди яйце. Варимо протягом 3-х хвилин,
дістаємо шумівкою на щільно паперову серветку й даємо воді добре стекти.
3. Викладаємо на тарілку гриби, зверху – тоненькі скибочки лосося та яйце-пашот.
Посипаємо гарбузовим насінням і подрібненою петрушкою. Яєчний жовток виконаний
роль соусу, тому відразу розрізаємо його, щоб жовток витік і змішався з грибами
та рибою.
|
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua |
Copyright © 2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека |
|