|
КулінаріяРецепти від зірок та шеф-кухарів Детальніше
ознайомитися з цією книгою можна у патентно-технічному відділі
за адресою: пр.
Яворницького, 18. 641.56(477) К 50 Клопотенко, Євген. Зваблення їжею з українським смаком [Текст] / Є. Клопотенко. - Київ : Книголав, 2020. - 176 с. : фот. кольор. - (Полиця нон-фікшн). - ISBN 978-617-7820-57-3. ЧЕБУРЕКИ
Інгредієнти:
600 г борошна
250 мл води 1 ч. л.солі 1 ч. л. цукру 1 ч. л.0цту 1 ст.л.0лії для начинки: 800 г яловичого фаршу 1 велика цибулина 4-5 зубчиків часнику 1 ст. л. зіри сіль, перець олія для смаження 1. Тісто. У просіяне
борошно додайте сіль, цукор, оцет, олію та теплу воду (50 °С). Замісіть пластичне
тісто й обгорніть харчовою плівкою. Відправте на ЗО хвилин у холодильник, щоб
відпочило.
2. Начинка. Цибулю
дрібно посічіть гострим ножем і додайте у фарш разом з часником, пропущеним
через прес. Доведіть до смаку сіллю з перцем та додайте аромату зірою. Розбавте
фарш дуже холодною водою та ретельно вимішайте.
3. Розділіть тісто на
12-15 кульок і кожну тонко розкачайте. Краї тіста змастіть невеликою кількістю
води, щоб вони краще злипались. На одну половину тіста викладіть начинку й
накрийте другою, притиснувши краї по контуру зубчиками виделки.
4. Підсмажте чебуреки з
обох боків до рум'яної скоринки на добре розігрітій пательні з олією.
5. Подавайте одразу, гарячими. Інгредієнти:КОВБАСА ЗІНКОВСЬКА
2 кг жирної свинячої лопатки 1 ст. л солі 1 ст.л. свіжозмелен0г0 чорного перцю або суміші перців з метри натуральних свинячих кишок з головки часнику 1 склянка крижаної води 1. Розігрійте духовку до 160 °С градусів. Подрібніть м'ясо ножем на кубики зі стороною 1-2 сантиметри й перекладіть у миску. 2 Додайте сіль, свіжозмелений перець і часник, попередньо пропущений через прес. Ретельно вимішуйте фарш протягом 10-15 хвилин, щоб став щільним. 3. Влийте крижану воду й ще раз ретельно перемішайте, щоб фарш повністю її всотав. 4. Натуральні свинячі кишки почистьте і промийте. Ви можете взяти й готові магазинні оболонки, але мені більше до вподоби саме домашні (їх можна купити на базарі). 5. Наріжте кишки на шматки завдовжки 40-60 см і наповніть їх фаршем за допомогою спеціальної насадки. Кишки треба начинити якомога щільніше, а кінці зав'язати кулінарною ниткою. 6. Намастіть начинені ковбаси кров'ю та поставте в розігріту духовку. Запікайте протягом 3 годин. Але на початку приготування через кожні 20 хвилин витягайте ковбасу з духовки та за допомогою кулінарного пензля з обох боків змащуйте кров'ю. Щоб ковбаса набула темного кольору й не вийшла занадто сухою, треба повторити цю операцію 5-6 разів. 7. Наприкінці приготування запаліть у невеликій ємності спеціальну дерев'яну щепу для копчення та поставте до духовки, щоб ковбаса мала присмак диму. 8. Дочекайтеся, поки готова ковбаса повністю охолоне, і подавайте до столу.
|
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua |
Copyright © 2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека |
|