![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() | |||||||||||||||||||||||
![]() |
|
![]() |
КулінаріяСтрави української кухні Детальніше ознайомитися з цією книгою можна в у патентно-технічному відділі за адресою: пр. Д. Яворницького, 18.
ф1569244кп по
641.56(477)(083.12)
З-43
Звичаї нашого роду. Страви української кухні [Текст] / авт.-упоряд.: С. Андрющенко, С. Железняк. - Київ : Генеза, 2019. - 192 с. : фот. кольор.
Коли йдеться про українські страви, то перше, що згадуємо, — це борщ і пампушка з часником — візитівку національної кухні. А як не згадати теплий літній вечір, а на столі — гарячі вареники з вишнями і сметаною або бабусині пиріжки прямо з печі! А назви ж які! Січеники, крученики, завиванці, буцики, гречаники, мандрики, шулики, деруни, гарбузяники... Такі постають перед очима відважні запорожці, втомлені з дороги чумаки, пишні молодиці й завзяті парубки біля чисто вибілених хат із квітучими вишневими садами. Українська кухня дійсно самобутня, адже увібрала всі дари щедрої землі й упродовж віків зродила багатющий колорит національних страв. Однією книжкою не охопити величезного багатоманлття нині таких звичних для нас українських страв, рецепти яких сягають сивої давнини. Утім згадаймо бодай дещицю з них, що, попри давню свою історію, і досі нам смакують. Справжньою перевагою рецептів, наведених у цій книжці, є те, що вони не потребують чужоземних див — досить звичайних, усім відомих і доступних продуктів. Будь-яка господиня, скориставшись таким рецептом і доклавши трішки зусиль і часу, зможе приємно здивувати й порадувати свою сім'ю чимось смачненьким.
![]() ![]() |
49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua |
Copyright © 2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека |
|