Бісер
Бджільництво
Вироби
Вишивка
В’язання
Ландшафтний дизайн
Ляльки
Манікюр
Подорожі
Писанки
Кулінарія
Рибальство
Вироби з дерева
Садиба
Світ тварин
Скарби
Спорт
Лозоплетіння
Кімнатні квіти
Генеалогія
Краса та здоров'я

Кулінарія


 
Фірмові страви господині 

 

Детальніше ознайомитися із журналами, можна у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницього, 18.

Журнал "Добрые советы" №11/2020

 



Журнал "Добрые советы" №12/2020

 
Святковий настрій 
Смачні солодкі рецепти прикрасять новорічний стіл і неодміно подарують усій родині атмосферного затишку та доброботу.
Кекс дріжджовий

250 мл молока,
2 жовтки,
200 цукру,
1 пакетик ванільного цукру Dr. Oetker, 
1 пакетик дріжджів Dr Oetker, 
100 г вершкового масла, 
2 стол. ложки какао Dr. OetKer, 
500 гр. борошна, 
100 г родзинок, сіль
 
      • Для опари молоко підігріти до теплого стану, додати 1 стол. ложку цукру, дріжджі Dr.Oetrer. 
      • Всипати борошно до отримання консистенції густої сметани,
      • перемішати і накрити посуд харчовою плівкою, в якій зробити дірочку, 
      • поставити опару в тепло на ЗО хв жовтки розтерти з 2 стол. ложками цукр, і ванільним цуром Dr. Oetker. 
      • Всипати цукор, добре перемішати. Розтопити і масло, остудити. 100 г борошна перемішати з какао Dr. Oetker та родзинками. 
      • В опару поступово додавати борошно, постійно перемішуючи. Додати решту продуктів. 
      • Тісто вимішувати 15 хв. Накрити плівкою, зробити в ній дірочку, поставити в тепло. 
      • Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, перекласти в змащену маслом форму, накрити рушником і залишити в теплі на 40 хв. 
      • Випікати за 180°С 5 хв. Готовий кекс можна полити глазур'ю, подати на стіл охолодженим.  

 


Печені яблука з начинкою

4 великі яблука,
50 родзинок,
2 інжири,
2 фініки,
3 столові ложки горіхів,
1 чайна ложка кориці,
½ чайні ложки ванільного цукру Dr. Oetker,
щіпка меленого імбиру.
 
Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і нарізати. 
Змішати корицю, імбир та ванільний цукор Dr. Oetker. 
Подрібнити горіхи з фініками,змішати з родзинками,інжиром і сумішшю кориці, імбиру та ванільного цукру. 
3 яблук вийняти серцевину, зубочисткою наколоти їх щоб під час запікання не луснула шкіра. 
Нафарширувати яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу,залишивши зверху невеличкий отвір. 
Запікати 30 хв. за 180 о С. Перед подачею на стіл яблука можна полити медом або кленовим сиропом   

Постно и вкусно
Рождественский пост начинается 28 ноября 2020 года и продолжится до 6 января 2021 года. 
Заканчивается пост в ночь с 6 на 7 января с восходом первой звезды, 
которая знаменует светлый праздник Рождества Христова.

Скумбрия с овощами


2 скумбрии, 
4 картофелины, 
1 луковица, 
1 морковь, 
1 пучок петрушки, 
1 пучок укропа, 
травы сушеные, соль, перец черный, 
растительное масло

Тушки рыбы промыть и обсушить. Сделать боковые надрезы.
Натереть солью, сухими травами и перцем. 
Вставить в надрезы ломтики лука. 
Картофель и морковь почистить, нарезать кусочками.
Приправить травами и перцем, посолить и добавить 2 стол, ложки масла. 
Выложить рыбу с овощами в рукав для запекания или фольгу. 
Дать постоять 1 ч. Запекать в духовке 30 мин при температуре 200°С. 
Выложить на блюдо и украсить зеленью. Подавать на стол с лимоном. 


 


 

Детальніше ознайомитися із книжкою, можна у відділі патентно-технічної літератури за адресою: пр. Д. Яворницького,

Журнал "Добрые советы"  № 1/2021 

 

Журнал "Добрые советы"  № 2/2021 

 
  
 Журнал "Добрые советы"  № 12/2020

 

 

Детальніше ознайомитися із журналами, можна у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницього, 18.

Журнал "Добрые советы" №5/2021

Великодні смаколики

Капкейки з вершковим кремом та декором

 135 молока, 5 г сухих дріжджів, 325 г вершкового масла, 2 яйця, 2 жовтки, 

125 г цукру, 10 г в цукру, 3 корицею Dr. Oetker, 0,5 чайн. ложки солі, 460 г борошна, 

450 г цукрової пудри Dr. Oetker, 1 чайн. ложка ванільного екстракту, декор.

 Для приготування опари у мисці змішати 20 г борошна та 25 г цукру, додати 120 мл теплого молока і сухі дріжджі. Накрити миску рушником і поставити у тепле місце на 5-10 хв. Для приготування опари у мисці змішати 20 г борошна та 25 г цу­кру, додати 120 мл теплого молока і сухі дріжджі. Накрити миску руш­ником і поставити у тепле місце на 5-10 хв. Для приготування тіста змішати яйця з цукром, цукром з корицею Dr. Oetker та сіллю. Окремо змішати борошно зі 100 г розтопленого вершкового масла. Змішати з опарою. Замісити тісто. Наповнити форми для кексів тістом на дві третіх. Збити жовтки. Зма­стити ними кексики. Випікати 20 хв за температури 180°С. Для приготування крему змішати блендером вершкове масло (225 г), цукрову пудру Dr. Oetker і 15 г молока. Коли капкейки охолонуть, сформувати великодній десерт. За допомогою кулінарного шприца обережно викласти крем. Зверху кексики можна прикрасити святковим де­кором. Для цього чудово підійдуть великодні писанки, шоколадні зайці з мастики або присипка.

 

49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека