Автолюбителям
Бісер
Бджільництво
Вироби
Вишивка
В’язання
Декор
Зачіски
Квіллінг
Ландшафтний дизайн
Ляльки
Манікюр
Подорожі
Писанки
Рецепти
Рибальство
Дерево
Садиба
Світ тварин
Скарби
Спорт
Нумізматика і фалеристика
Жіночі поради

Рецепти


 
Добрые советы 

 
Детальніше ознайомитися із журналами, можна у відділі періодики за адресою: пр. Д. Яворницього, 18.

Журнал "Добрые советы" №11/2020

 




Журнал "Добрые советы" №12/2020

Святковий настрій 
Смачні солодкі рецепти прикрасять новорічний стіл і неодміно подарують усій родині атмосферного затишку та доброботу.
Кекс дріжджовий

250 мл молока,
2 жовтки,
200 цукру,
1 пакетик ванільного цукру Dr. Oetker, 
1 пакетик дріжджів Dr Oetker, 
100 г вершкового масла, 
2 стол. ложки какао Dr. OetKer, 
500 гр. борошна, 
100 г родзинок, сіль
 
      • Для опари молоко підігріти до теплого стану, додати 1 стол. ложку цукру, дріжджі Dr.Oetrer. 
      • Всипати борошно до отримання консистенції густої сметани,
      • перемішати і накрити посуд харчовою плівкою, в якій зробити дірочку, 
      • поставити опару в тепло на ЗО хв жовтки розтерти з 2 стол. ложками цукр, і ванільним цуром Dr. Oetker. 
      • Всипати цукор, добре перемішати. Розтопити і масло, остудити. 100 г борошна перемішати з какао Dr. Oetker та родзинками. 
      • В опару поступово додавати борошно, постійно перемішуючи. Додати решту продуктів. 
      • Тісто вимішувати 15 хв. Накрити плівкою, зробити в ній дірочку, поставити в тепло. 
      • Коли тісто збільшиться в 2-3 рази, перекласти в змащену маслом форму, накрити рушником і залишити в теплі на 40 хв. 
      • Випікати за 180°С 5 хв. Готовий кекс можна полити глазур'ю, подати на стіл охолодженим.  

 




Печені яблука з начинкою

4 великі яблука,
50 родзинок,
2 інжири,
2 фініки,
3 столові ложки горіхів,
1 чайна ложка кориці,
½ чайні ложки ванільного цукру Dr. Oetker,
щіпка меленого імбиру.
 
Родзинки та інжир на 20 хвилин залити теплою водою, обсушити і нарізати. 
Змішати корицю, імбир та ванільний цукор Dr. Oetker. 
Подрібнити горіхи з фініками,змішати з родзинками,інжиром і сумішшю кориці, імбиру та ванільного цукру. 
3 яблук вийняти серцевину, зубочисткою наколоти їх щоб під час запікання не луснула шкіра. 
Нафарширувати яблука отриманою начинкою і загорнути кожне яблуко у фольгу,залишивши зверху невеличкий отвір. 
Запікати 30 хв. за 180 о С. Перед подачею на стіл яблука можна полити медом або кленовим сиропом   

 

 
Постно и вкусно
Рождественский пост начинается 28 ноября 2020 года и продолжится до 6 января 2021 года. 
Заканчивается пост в ночь с 6 на 7 января с восходом первой звезды, 
которая знаменует светлый праздник Рождества Христова.
Скумбрия с овощами

2 скумбрии, 
4 картофелины, 
1 луковица, 
1 морковь, 
1 пучок петрушки, 
1 пучок укропа, 
травы сушеные, соль, перец черный, 
растительное масло

Тушки рыбы промыть и обсушить. Сделать боковые надрезы.
Натереть солью, сухими травами и перцем. 
Вставить в надрезы ломтики лука. 
Картофель и морковь почистить, нарезать кусочками.
Приправить травами и перцем, посолить и добавить 2 стол, ложки масла. 
Выложить рыбу с овощами в рукав для запекания или фольгу. 
Дать постоять 1 ч. Запекать в духовке 30 мин при температуре 200°С. 
Выложить на блюдо и украсить зеленью. Подавать на стол с лимоном. 


 


 









 

49047, г.Днепропетровск, ул.Савченко,10 Тел./факс:(0562) 42-31-19 E-Mail: library@libr.dp.ua

Copyright  ©  2000-2010 Дніпропетровська обласна універсальна наукова бібліотека