Назад

25 березня

Вийшов у світ інформаційно-аналітичний огляд «Бібліотеки Дніпропетровщини в цифрах: Рік 2009». Видання підготовлене фахівцями відділу наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ за підсумками діяльності міських і районних ЦБС області у 2009 році.

При підготовці видання було використано «Зведений звіт про діяльність бібліотек, що відносяться до сфери впливу Міністерства культури і туризму України», у якому наведені узагальнені відомості як ресурсного забезпечення, так і кількісні показники діяльності бібліотек, що дозволяють проаналізувати бібліотечне забезпечення у містах і районах області, порівнюючи їх з минулими роками, та прогнозувати їх подальший розвиток.

Аналіз статистичних даних надає також можливість проаналізувати зміни, що відбувались в бібліотеках в умовах становлення місцевого самоврядування як у бібліотечній мережі, так і в забезпеченні бібліотечним обслуговуванням населення регіону. Збірник розрахований на керівників бібліотечних закладів області, а також буде корисним працівникам органів місцевої влади та управління.