Назад

1-12 березня

Для завідуючих відділами комплектування міських і районних ЦБС відбулись курси підвищення кваліфікації за темою «Бібліотечні фонди: сучасні реалії і шляхи подальшого формування і використання». Навчались на курсах працівники відділів комплектування Апостолівської, Дніпропетровської, П’ятихатської, Царичанської, Юр’ївської, Томаківської центральних районних бібліотек, а також ЦБС для дорослих м. Дніпропетровська та м. Кривого Рогу.

Під час навчання були розглянуті найважливіші теоретичні і практичні питання, що стосуються проблемних питань організації роботи з бібліотечними фондами, а саме: принципи комплектування бібліотечного фонду, законодавчі та інструктивно-нормативні документи щодо забезпечення роботи з бібліотечно-документними ресурсами, принципи комплектування бібліотечного фонду, питання обліку, вивчення і збереження бібліотечного фонду, організація та технологія його використання.

Заняття на курсах проводили: директор ДОУНБ Тітова Н.М., заступник директора ДОУНБ Абраїмова Т.О., та керівники структурних підрозділів – Луньова І.Є., завідуюча відділом наукової організації і методики бібліотечної роботи, Манченко С.В., завідуюча відділом комплектування, Лєсканова М.Л., завідуюча відділом зберігання основного фонду, Козак Т.А. завідуюча сектором обмінно-резервного фонду. Низка лекційних матеріалів з питань наукової обробки документів, організації довідково-бібліографічного апарату ЦБС та досвіду створення електронних каталогів була підготовлена провідними фахівцями відділу наукового опрацювання та організації каталогів.

Виступи, консультації, методичні поради супроводжувались мультимедійними презентаціями, які були підготовлені фахівцями ДОУНБ.