Протягом місяця


В патентно-технічному відділі експонувалась виставка «ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ – СКЛАДОВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО КАПІТАЛУ». Виставка привернула широке коло користувачів, особливо викладачів металургійної академії, гірничого університету та університету залізничого транспорту.

 


 Протягом місяця


У відділі періодичних видань відкрито виставку «Корпоративна культура: поняття, підходи». У виставці розкрито теоретичні аспекти корпоративної культури, корпоративні комунікації представлені матеріалами про корпоративні видання, сайти, заходи. Виставка містить три розділи: «Корпоративна культура у сучасному менеджменті», «Корпоративні комунікації», «Фірмовий стиль». Ця виставка для тих, хто цікавиться сучасними тенденціями в менеджменті. Фото

 


  1 лютого

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club». Підготувала дидактичний матеріал та координувала захід волонтер Ольга Шинкаренко. Тема зустрічі – «Реклама навколо нас». Фото

 

 


  3 лютого

 
В Центрі «Вікно в Америку» презентовано виставку «American literature: tradition and modern». До книжок, що розкривали життя та діяльність Едгара Алана По, додано сучасні літературознавчі видань. Фото

 


  3 лютого

 
У відкритому доступі відділу абонемента було організовано перегляд літератури «Світлій пам’яті Павла Загребельного». Фото

 


  4 лютого

 
У відділі читальних залів відкрита ілюстративно-документальна виставка до дня закоханих «Метаморфози кохання». Уява про кохання змінюється. Сьогодні кохання вже не те, що було півстоліття тому. Матеріали виставки розкривають метаморфози кохання, знайомлять з романтичними історіями. На виставці представлені видання з фонду відділу читальних залів та відділу основного збереження фонду. Фото

 


  5 лютого

 
З метою вдосконалення навичок роботи з цифровими фотоапаратами та підвищення якості фотографій для працівників ДОУНБ була проведена «Школа фотомайстерності». Практичні рекомендації та корисні поради співробітники бібліотеки отримали від професійних фотографів Курбатова Д. та Шпака А.А.

Докладніше

 


  5 - 28 лютого

 
У відділі мистецтв демонструвалась виставка документів «Музеї Дніпропет-ровщини – скарбниці людської пам’яті», де представлені матеріали про історію заснування цих культурних закладів, путівники по експозиційним залам, каталоги виставок, збірки наукових праць співробітників, статті до ювілейних дат та ін.

Довідка

 


  6 лютого

 
Голова профспілки ДОУНБ Шевченко О.В. взяла участь у виїзному семінарі профспілкового активу робітників культури: «Планування оздоровчої кампанії 2009 року». Семінар проходив в Петриківському районі Дніпропетровської області за участю директора «Дніпротурист» Чудакової Н.В., яка запропонувала перелік захоплюючих подорожей та оздоровчих турів для профспілкових організацій закладів культури. Фото

 


  8 лютого

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club», присвячений Presedents’ Day. Підготувала дидактичний матеріал та координувала захід керівник Центру Світлана Усенко. Тема зустрічі – життя та діяльність Джорджа Вашингтона та Авраама Лінкольна. Фото

 


  8 лютого

 
У відділі читальних залів почала діяти документальна виставка «Д.І.Мендєлєєв – життя і велике відкриття: до 175 річчя від дня народження Дмитра Івановича Мендєлєєва (1834 – 1907 рр.)» (із серії «Видатні. Відомі. Знамениті»).

Докладніше

 


  9 лютого

 
У відділі періодичних видань організовано ілюстративно-документальну виставку «Обдарованість : Ілюзії і реальність». Представлено добірку матеріалів про роботу школи та сім’ї з обдарованими дітьми. Окремий розділ виставки присвячений дітям-індиго. Біля виставки поводяться огляди представлених матеріалів, бесіди і невеликі дискусії з запропонованої теми.

Докладніше

 


  9 лютого

 
У відділі документів іноземними мовами до уваги користувачів було представлено книжкову виставку до Дня Святого Валентина, де можна було знайти цікаву інформацію про це свято англійською, німецькою, французькою мовами. Фото

 


  10 лютого

 
У відділі документів іноземними мовами розпочала свою робота шоста фаза проекту «Заочний абонемент Ґете- інституту». Інформація про проект буде розміщено на сайті бібліотеки.

 


  10 лютого

 
У відділі наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ відбулось засідання обласної науково-методичної Ради трьох обласних методичних центрів: обласної універсальної наукової бібліотеки, обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова і обласної бібліотеки для дітей.

Докладніше



  12 лютого

 
В Центрі «Вікно в Америку» до 200-річчя від дня народження Авраама Лінкольна (1809-1865), американського державного діяча, відбулися «Інформаційна година» та книжковий перегляд. Фото 1.

 


  12 лютого

 
У відділі періодичних видань організовано виставку «Баснописец как зеркало современности», присвячену 240-річчю з дня народження І.Крилова, російського письменника, байкаря.

Докладніше

 


  12 лютого

 
У відділі читальних залів відкрита документальна виставка «Великий натураліст: до 200 річчя від дня народження Чарльза Дарвіна (1809- 1882 рр.)» ( із серії «Видатні. Відомі. Знамениті»). На виставці представлені роботи творця теорії природного добору та література про його життя та діяльність. Фото

 


  13 лютого

 
У відділі абонемента відкрито книжкову виставку «Великий байкар» до 240-річчя від дня народження І.А.Крилова на допомогу учням у вивченні творчості байкаря. Фото

 


  13 лютого

 
У відділі періодичних видань організовано міні-виставку до Дня Святого Валентина «Свято кохання».

Докладніше

 


  15 лютого

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club», присвячений Valentine Day. Його підготувала і провела керівник Центру Світлана Усенко. Темою учбового заняття стало свято «День святого Валентина» - реальна та романтична історія його появи, сучасні традиції святкування в різних странах, особливості подарунків. Фото

 


  15 лютого

 
У відділі абонемента читачам пропонувалось взяти додому нові книги з книжкової виставки “Історичні постаті» із циклу пізнавальних виставок «Історичний об’єктив». Фото

 


  16 лютого

 
У відділі документів іноземними мовами відкрилась виставка нових надходжень, на якій були представлені тести з англійської мови, добірка методичних посібників із серії «Бібліотечка журналу «Англійська мова та література», підручник з історії французької мови, 200 нових тем німецької мови, тощо.

 


  17 лютого

 
Активісти Центру «Вікно в Амернику» прийняли участь у англомовному дискусійному клубі, що його провели наші друзі молодіжна організація AIESEC. Темою дискусії стали конфлікти та вміння їм управляти. Присутні з увагою прослухали експертів – англомовних викладачів, прийняли участь в рольових іграх, їм було презентовано новий номер журналу «English for you». Керівник Центру WOA Світлана Усенко зробила рекламне оголошення про Центр, його ресурси та графік роботи. Фото

 


  17 лютого

 
В КУБЦ відбулась презентація книжкової виставки «125 років від дня народження Наталії Дмитрівни Полянської-Василенко (1884-1973) українського історика».

 


  18 лютого

 
У відділі мистецтв в рамках засідання клубу «Літературна вітальня» відбулася прем’єра книги «Дніпропетровська консерваторія ім. М. Глінки. 1898-2008», яку представила виконавчий редактор, викладач кафедри «Виконавче мистецтво» консерваторії М. Березуцька.

Докладніше

 


  19 лютого

 
У краєзнавчому відділі відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: «Таємниці Придніпров’я. Краєзнавчі дослідження прадавньої історії краю».
Виступили: к.т.н. В.В. Бінкевич та к.т.н. В.Ф. Камеко, які також представили свою нову книгу «…Град ім’ям Пересічень: Краєзнавчі нариси про пам’ятки Надпорожжя». Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6.

 


  19 лютого

 
В Центрі «Вікно в Амернику» відбулась “Інформаційна годин" та книжковий перегляд до Дня народження Дж.Вашингтона. Фото

 


  19 лютого

 
Відбулось засідання клубу «Еколог» на тему: «СТАНЬМО НА ВАРТІ ВЛАСНОГО МАЙБУТНЬОГО». У проведенні засідання клубу взяли учать науковці, фахівці у галузі екології, економіки, промисловості.

Докладніше

 


  20 лютого

 
У відділі періодичних видань відкрито виставку До Дня Рідної мови. Відзначенням цього дня ЮНЕСКО хотіло привернути увагу світової прогресивної спільноти до безправного становища багатьох поневолених народів, у яких гнобителі намагаються відібрати рідну мову.

Докладніше

 


  20 лютого

 
Директор Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки Тітова Н.М. взяла участь у програмі обласного радіо «Бібліотечна справа області».

 


  21 лютого

 
Українська вітальня відділу абонемента радо приймала шанувальників байки, романсу, віршів у виконанні Анатолія Петровича Отлєтова. Чарівні звуки романсу полонили членів клубу «Захопленість». Музикально-літературна година клубу була присвячена Міжнародному Дню рідної мови. Фото 1, 2.

 


  22 лютого

 
В Центрі «Вікно в Амернику» пройшов «English Speaking Club». Його підготувала і провела студентка Національної металургійної академії Світлана Колесникова. Тема учбового заняття - «Конфлікти. Види конфліктів та способи їх подолання». Фото

 


  23 лютого

 
Директор Дніпропетровської обласної універсальної наукової бібліотеки Тітова Н.М. дала інтерв’ю журналістам телеканалу Інтер, які зняли сюжет про сучасні інформаційні можливості ДОУНБ з обслуговування користувачів та проблеми збереження тримільйонного фонду бібліотеки.

Докладніше


  23-24 лютого

 
Завідувачки краєзнавчого відділу І. Голуб та КУБЦ Н. Блінова перебували у відрядженні в Одеській науковій бібліотеці ім. Горького. Вони ознайомились з роботою відділу «Одесика» та всієї бібліотеки. Фото 1, 2, 3.

 


  24 лютого

 
Відбулось чергове заняття Школи ком’ютерних технологій, яке було розраховано для спеціалістів - учасників створення електронного каталогу та тих хто його використовує: «Особливості створення і використання електронного каталогу ДОУНБ».

Докладніше

 


  24 лютого

 
На базі ДОУНБ пройшли заняття курсів підвищення кваліфікації для бібліотекарів шкільних бібліотек Дніпропетровського інституту післядипломної освіти вчителів. Спеціалісти ДОУНБ познайомили слухачів з методами вирішення проблемних питань щодо комплектування бібліотечних фондів, організації обліку, списання, продемонстрували сучасні інноваційні технології бібліотеки.

Докладніше


  24 лютого

 
У відділі періодичних видань організовано виставку «Під знаком Нобеля», присвячену Нобелівський премії. Матеріали виставки розповідають про засновника Нобелівської премії – видатного вченого Альфреда Нобеля, про історію та традиції цієї престижної міжнародної премії та лауреатів 2008 року. Окремий розділ виставки присвячено всесвітньо відомим Нобелівським лауреатам – вихідцям з України.

 


  26 лютого

 
У краєзнавчому відділі відбулось засідання Дніпровського генеалогічного товариства. Виступив к. і. н., доцент ДНУ В.І. Воронов з доповіддю «Генеалогія як допоміжна історична наука». З розповіддю про дослідження власного родоводу виступила М.Ю. Тихомирова. Фото 1, 2.

 


  26 лютого

 
Відбулося чергове засідання клубу „Екософія людини” на тему: „Історія Русів” із серії „Дійсна історія Русів, періоду 40 - 2 т. р. до н.е.” по працям історика, етнолога і археолога Ю.Д. Петухова. Фото

 


  27 лютого

 
Відбулися загальнобібліотечні виробничі збори колективу «Плоди загальної праці: рік 2008».

Докладніше

 


  28 лютого
 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Українські православні і протестантські церкви в діаспорі».