Назад

17 вересня

В патентно – технічному відділі відбувся «День інформації» присвячений «Дню винахідника і раціоналізатора України».

На цьому заході були присутні винахідники, раціоналізатори, патентознавці з підприємств та ВУЗів міста. З привітанням з нагоди «Дня винахідника і раціоналізатора України» і побажанням натхнення, міцності духа і радощі від творчої роботи, добра, міцного здоров’я і віри правильність вибраного шляху звернулася завідуюча ПТВ Мищенко Тетяна Миколаївна.

З цікавим виступом «Інтелектуальна власність – головний інструмент розвитку суспільства» виступив начальник патентного відділу ПДАБтаА, патентний повірений України Авраменко Валерій Васильович. Основний акцент в своєму виступі він зробив на утворення ринку інтелектуальної власності та поліпшення просвітницької роботи у галузі інтелектуальної власності.

З доповіддю «Питання розвитку інтелектуальної власності в Україні» виступив начальник патентно – дослідницького відділу КБ «Південне», кандидат технічних наук, почесний винахідник Рєпєтя Євгеній Іванович. В своїй доповіді він багато уваги приділив захисту винаходів в Україні, про поліпшення законодавства України в сфері інтелектуальної власності. Розповів присутнім про питання які розглядалися на Алуштинській конференції.

Доповідь «Законодавча охорона інтелектуальної власності» патентного повіреного України Руденка Юрія Васильовича зацікавила присутніх новітніми положеннями щодо подання заявок в Держдепартамент інтелектуальної власності.

Гостем на цьому заході був молодий винахідник Російської Федерації Девін Андрій Вікторович, в своєму виступі розповів про схожість проблем щодо охорони винаходів та недосконалість законодавчої системи охорони інтелектуальної власності.

Про впровадження нових видів послуг в роботу патентно – технічного відділу розповів присутнім головний інженер ДОУНБ Матвійчук Михайло Антонович. Особливо присутніх зацікавила електронна база даних Російської бібліотеки. Дуже багато питань було задано до виступаючого.

По закінченні «Дня інформації» присутні ознайомилися з виставкою документів з фонду патентно – технічного відділу та обмінялися враженнями щодо цього заходу.