Протягом місяця


У відділі абонемента діяла книжкова виставка «Великодні свята». Представлявся матеріал з історії святкування великодніх свят, народознавства, писанкарства, сценарії свят для школярів та вчителів. Фото

 


 Протягом місяця


До ювілею видатного українського письменника М.В.Гоголя у відділі мистецтв демонструвалась виставка документів «М.В. Гоголь і театр».

Докладніше

 


 Протягом місяця

 
У відділі абонемента оновлювалась постійно діюча «Пам’ятна вітрина» ювілярів. У квітні вшановувалися ювілеї: Анатоля Франса, В.В.Набокова, В.М.Кожевнікова, В.Шекспіра, М.П.Старицького. Твори письменників та література про них була представлена на книжкових вітринах та в читальній залі відділу. Фото

 


 Протягом місяця

 
У відділі документів іноземними мовами продовжила свою роботу 6 фаза проекту «Заочний абонемент Ґете- інституту». Інформація про проект та перелік отриманих документів розміщено на сайті бібліотеки.

 


 Протягом місяця 

 
У відділі абонемента книжкова виставка «Велетень у царстві людської культури» до 200-річчя від дня народження М.В.Гоголя. Великим попитом користувалися на кафедрі видачі літератури додому твори письменника. Тематичні розробки уроків з вивчення творчості Гоголя для вчителів демонструвалися в читальній залі. Фото

 


 Протягом місяця 

 
У читальному залі ДОУНБ продовжували діяти книжкові виставки: „Нові надходження”, яка знайомить з новою літературою, що надійшла до відділу; «На допомогу студенту» ( економісту, юристу, психологу).

 


 1 квітня

 
У рамках загальнодержавного свята, присвяченого 200-річчю М.В. Гоголя у відділі періодики відкрито виставку «Наш Гоголь. Юбилейные заметки».

Докладніше

 


 1 квітня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала виставка до Всесвітнього Дня Сміху, на якій були представлені добірки анекдотів, кумедних історій різними мовами світу.

 


 1 квітня

 
В секторі рідкісних і цінних документів відкрилася книжкова виставка рідкісних видань XIX-XX ст. „Горьким моим словом посмеюся” до 200-річчя від дня народження великого українського і російського письменника М.В. Гоголя.

Докладніше

 


 1 квітня

 
У рамках програми «Твоє здоров’я у твоїх руках” у читальному залі відбувся захід для співробітників бібліотеки, спрямований на формування здорового способу життя. Лекцію провела фахівець лікарні ім. Мечникова. Головний акцент своєї доповіді вона спрямувала на профілактичні заходи, що сприяють збереженню та зміцненню здоров'я. Наприкінці лекції лікар відповіла на запитання присутніх і дала поради щодо зміцнення імунної системи організму.

 


 1 квітня

 
У читальному залі ДОУНБ була відкрита виставка до дня гумору «Калейдоскоп гумору». Також відбувся святковий захід у якому читали свої гуморески поети та письменники Дніпропетровської області. Фото

 


 1 квітня

 
У читальному залі ДОУНБ була відкрита ілюстративно-документальна виставка до 200 – річчя з дня народження Миколи Васильовича Гоголя: «З Україною в серці». Гоголь М.В. - великий український і російський письменник, автор безсмертних творів «Ревізор», «Вечора на хуторі біля Диканьки», «Тарас Бульба», «Вій», «Мертві душі» та ін. На виставці представлені документи про життєвий і творчий шлях М.В.Гоголя, його дивовижний талант, його трагічну долю , яка до цього часу є загадкою і яку розгадує не одне покоління дослідників. Фото

 


 5 квітня

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club» за темою «Голівуд – легендарна столиця американської кіноіндустрії». Фото 1, 2

 


 7 квітня

 
З метою консолідації зусиль та вироблення спільних дій у напрямку реалізації регіональної «Програми реалізації державної стратегії євроінтеграції у Дніпропетровській області на 2009-2011 роки» у Центрі європейської інформації було проведено «Європейський інформаційний ярмарок 2009».

Докладніше

 


 7 квітня

 
Співробітники бібліотеки відвідали прем’єру документального фільму «Монастирський острів», яка відбулась у приміщенні державної адміністрації. У презентації фільму брали участь заступник голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Бородін Є.І., Митрополит Дніпропетровської та Павлоградської обл. Г. Салякін, док. історичних наук І. Ковальова, старший науковий співробітник історичного музею ім. Д. Яворницького А. Москалець. Свою думку с приводу фільму висловили відомі режисери та критики міста.

 


 9 квітня

 
В межах роботи Центру правової інформації для співробітників бібліотеки було проведено правовий всеобуч за участю представника правової консультації «Адвокат в вашій кишені» за темою «Знай свої громадянські права». Під час заходу бібліотекарі взяли участь у соціологічному дослідженні щодо правопорушень відносно громадян України. Фото 1, 2

 


 9 квітня

 
Голова профспілки Шевченко О.В. була запрошена на засідання Міжгалузевої ради профспілок, де виступила з доповіддю «Головні проблеми працівників культури області в умовах економічної кризи». Також на нараді обговорювався проект постанови «Про стан забезпечення трудових, соціально - економічних прав та інтересів членів профспілок». Фото

 


 9 квітня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «Національно-демократична революція в Україні. Боротьба за державність (1917-1920)».

 


 10 квітня

 
У відділі періодики організовано тематичний перегляд літератури «Спіймати попутний вітер», який має наступні розділи: “Енергозбереження: актуальні питання”; “Потенціал альтернативних видів енергії”.

Докладніше

 


 12 квітня

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club». За темою ювілейної дати американського календаря - 120 років з дня народження американського актора, режисера та продюсера Чарльза Спенсера Чапліна. Присутні переглянули книжкову добірку на столі, фільм “City lights” та яскраве слайд-шоу “Sir Charles Spencer Chaplin - comedic actor, director and filmmaker. 120 years from his birthday”. Фото

 


 13 квітня


У відділі документів іноземними мовами працювала виставка нових надходжень, на якій були представлені підручники французької ділової мови, англійської та інших мов.

 


 14 квітня


Співробітники бібліотеки відвідали Дніпропетровський академічний театр опери та балету, де пройшов святковий концерт, присвячений Міжнародному дню культури. У програмі звучали твори вокальної та симфонічної класики російських композиторів. У фойє другого поверху була організована виставка картин дніпропетровських художників.

 


 14 квітня

 
Провідним бібліотекарем Т. Зайцевою підготовлено і проведено Інформаційну годину для співробітників Художнього музею за новими надходженнями літератури з мистецтва. Від керівництва музею надійшов лист подяки, де зазначено: «від імені всього наукового колективу висловлюємо щиру подяку за багаторічне співробітництво відділу мистецтв ДОУНБ з Художнім музеєм. Без ваших щомісячних презентацій нових надходжень літератури, без чуйного та безвідмовного надання всіляких довідок наша праця була б неможливою»

 


 14 квітня

 
Розпочались святкові заходи, присвячені 175 - річчю ДОУНБ. Вони відкрились у відділі читальних залів презентацією виставки документів, подарованих читачами: «Заговорили книги разом».

Докладніше

 


 16 квітня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «Симон Петлюра в історії українського народу».

 


 16 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: «Храм на Монастирському острові: міфи та реальність». З доповіддю виступив к. іст. наук М.Е. Кавун. Тема викликала значний інтерес серед краєзнавців та істориків.

 


 17 квітня

 
У відділі періодики відкрилась яскраво оформлена виставка присвячена Великодню. Великдень - це свято радості для всіх. «Христос воскрес!» - це перемога нового над старим , життя над смертю, світла над темрявою.

Докладніше

 


 18 квітня

 
В Центрі «Вікно в Америку» пройшов «English Speaking Club». Темою зустрічі стали традиції та обряди Пасхи та порівняння католицьких та православних обрядів. Цікавим та веселим завданням був конкурс для трьох команд «намалюй писанку та поясни намальовані символи». Фото 1, 2.

 


 21 квітня

 
У відділі періодики відкрито виставку, присвячену 175-річчю ДОУНБ. Цією виставкою розпочато цикл виставок до ювілею бібліотеки, святкування якого відбудеться 22 травня.

Докладніше

 


 21 - 22 квітня

 
Група фахівців ДОУНБ на чолі з директором Н.М. Тітовою виїжджала до Полтавської обласної універсальної наукової бібліотеки, де відбулася зустріч з колегами та обмін професійним досвідом.

Докладніше

 


 21 квітня

 
В патентно-технічному відділі ДОУНБ відбулось засідання клубу «Ікар». На цьому засідані відвідувачі дізнадися дуже багато цікавого із доповіді Резніка М.А. про розвиток інтересу з методики навчання винахідництву в ВУЗах Дніпропетровщини (на прикладі роботи зі студентами ДМетАУ). Дуже велику зацікавленість визвала тематична виставка яка діяла під час цього заходу.

 


 22 квітня

 
«М.В. Гоголь як символ єднання» під такою назвою відбулося засідання «Літературної вітальні».

Докладніше

 


 22 квітня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала виставка «Щоб усі словяне стали добрими братами», на якій представлено колекцію словників словянських мов за розділами: східнословянські мови, західнословянські мови та південнословянські мови.

Докладніше

 


 23 квітня

 

Відбулась презентація фотодокументальної виставки «Бібліотека – міст через епохи і культури», присвячена історичним та сучасним сторінкам ДОУНБ.

Докладніше

 


 23 квітня

 
В патентно-технічному відділі відбулось засідання читацьких клубів за інтересами яке було присвячене 175 річчу ДОУНБ.

Докладніше

 


 23 квітня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось чергове засідання Дніпровського генеалогічного товариства. Про дослідження власного родоводу розповіла Світлана Гаврилівна Тир.

 


 25 квітня

 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Православна церква у Україні 1900-1917 років».

 


 27 квітня

 
В секторі рідкісних і цінних документів відкрито експозицію видань XIX-XX ст. з колекції книг з автографами і дарчими надписами „Прийми, мій друже, дар вдячності і поважання”, присвячена 175-річчю заснування ДОУНБ.

Докладніше

 


 28 квітня

 
В патентно-технічному відділі відбулось відкриття експозиції «Інтелектуальна еліта Придніпров’я: науковці – винахідники – читачі ДОУНБ».

Докладніше

 


 29 квітня
 
До Центру «Вікно в Америку» завітали учні 7-го класу СШ № 67. Школярі довідалися про ресурси та можливості інформаційного Центру, про історію та сьогодення обласної наукової бібліотеки. Темою зустрічі стала ювілейна дата американського календаря - 120 років з дня народження американського актора, режисера та продюсера Чарльза Спенсера Чапліна. Школярі з задоволенням переглянули частину фільму “City lights” («Вогні великого міста») та яскраве слайд-шоу“Sir Charles Spencer Chaplin - comedic actor, director and filmmaker. 120 years from his birthday”.