Протягом місяця

У відділі краєзнавчої літератури продовжувала діяти тематична книжкова виставка з циклу “Літературне Придніпров’я” “Ювіляри року 2008” присвячена письменникам, що народилися в 3-му кварталі року. На виставці представлена творчість Петра Біби, Любові Коваленко, Миколи Карлюка, Анатолія Липицького, Ганни Шепітько, Адріана Кащенка.

 Протягом місяця


 У читальному залі діяли: книжкова виставка „Нові надходження”, документальна виставка „Історія Української Конституції”, книжково-ілюстративна виставка ”Мистецтво бути здоровим” (із циклу „Школа здорового способу життя”), ілюстративно-документальна виставка - «Дзвони нашої гіркої пам’яті» ( до 75- річчя трагедії голодомору).

 


 Протягом місяця

 
У відділі краєзнавчої літератури діяла виставка з циклу: «Достойники рідного краю» – «Повернення із забуття». На ній представлена література про життя і діяльність видатних українських діячів Придніпров’я Антона Синявського, Івана Труби, Ісака Мазепи та інших.

 


 Протягом місяця

 
Співробітниками відділу документів з питань мистецтв підготовлено наступний випуск біобібліографічного посібника з серії «Галерея митців Придніпров’я», присвячений Є.В. Вучетичу (до 100-річчя від дня народження).

 


 Протягом місяця

 
У відділі "Вікно в Америку" читачам презентовані оновлені книжкові виставки (додані оброблені нові книги) з циклу «Американське суспільство та його цінності»: «Американське цінності: Музика», «We like sports», «We like fantasy» (на основі дарунків відвідувачів Центру). Відбулося 8 переглядів DVD-фільмів англійською мовою с субтитрами.

 


 Протягом місяця
 
В Патентно-технічному відділі продовжують діяти виставки: „ЄС ТА УКРАЇНА: ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ ТА ПРОБЛЕМИ БОРОТЬБИ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМ ПІРАТСТВОМ”, «ФУТУРОЛОГІЯ – НАУКА ПРО МАЙБУТНЄ».

Докладніше

 


 Протягом місяця
 
У відділі краєзнавчої літератури продовжували діяти: тематична книжкова виставка з циклу «Історія міст і сіл Дніпропетровщини»«Кам’янське – місто козацьке»; виставка Викорінення "Пам’яті жертв голодомору 1932–1933 років на Дніпропетровщині"; інформаційна виставка "На книжкову полицю краєзнавця"; інформаційна виставка "Видання бібліотеки – краєзнавцям".

 1 вересня

 
До Дня знань у відділі періодики відкрилась виставка «Соціально - економічна значимість освіти». До уваги читачів були запропоновані матеріали про роль вищої освіти у формуванні суспільства, про зміну освітньої парадигми, про соціальну роль педагогіки у розвитку особистості. Практикуючи педагоги ознайомились з інформацію, щодо тематики проведення Першого урока в школах.



 4 вересня

 
До відділу іноземної мови завітала директор Гьоте-Інституту пані Ангут-Фрам, яка подякувала наших співробітників за плідну співпрацю. Пані Регіна привезла з собою німецькі видання для наступного етапу заочного абонементу. Фото 1, 2, 3.

 


 4 вересня

 
У відділі абонемента організовано книжкову виставку «Співець козацького краю» до 115-річниці від дня народження українського письменника початку XX ст., автора прозових творів про героїку Запорозької Січі А. Кащенка.

Докладніше

 


 5 вересня

 
У відділі документів з питань мистецтв представлено виставку «Читаємо кіно» з колекції кіносценаріїв, що знаходяться у відділі. Це і тематичні збірки і видання окремих авторів для художньо-ігрового кіно, сценарії бестселерів таких як «Біле сонце пустелі» В.Єжова, «Білий птах з чорною ознакою» І. Миколайчука та Ю. Іллєнка, «Ночі Кабірії» Ф.Фелліні та Т.Пінеллі, «Жах» (про часи голодомору в Україні) С.Дяченко, «9 рота» Ю.Короткова та ін.

 


 9 вересня

 
Співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії (ВНІБ) був підготовлений та проведений комплексний інформаційно-навчальний захід для учнівської молоді.

Докладніше

 


 9 вересня

 
У секторі рідкісних і цінних документів була відкрита книжкова виставка рідкісних видань XIX- XX ст., присвячена 180-річчю від дня народження геніального російського письменника, мислителя і громадського діяча Л.М. Толстого.

Докладніше

 


 10 вересня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «125 років від дня народження Дмитра Івановича Донцова, українського публіциста, політичного діяча, літературного критика, ідеолога українського націоналізму».

 


 10 вересня

 
Російська біографічна серія «Житя видатніх людей» святкує свій ювілей. В цьому році виповнилось 75 років, як це знаменіте зібрання, засноване ще у 19 сторіччі Ф. Павленковим, було відроджено М. Горьким у 1933 році. До цієї дати у відділі періодики відкрилась виставка «Житя видатніх людей –літопис століть». На виставці представлено книги цієї серії, матеріали з ії історії та сьогодення.

 


 10-12 вересня

 
Голова профспілки ДОУНБ Шевченко О.В. взяла участь у регіональній конференції профактиву робітників культури, якій відбувся в м. Святогірськ.

Докладніше

 


 11 вересня

 
В читальному залі відділу абонемента було організовано відкритий перегляд економічної преси «Сучасна економіка: тенденції розвитку та проблеми».

Докладніше

 


 З 15 вересня
 
У відділі іноземної літератури можна було ознайомитись з виставкою до Європейського Дня мов “Життя.Людина.Мова”. На ній були представлені статті, що розглядають європейську мовну політику, проблеми багатомовності та навчання іноземних мов у школах інших країн.

 17 вересня

 
У відділі документів з питань мистецтв відбулося засідання клубу «Літературна вітальня», присвячене 180-річчю від дня народження Л.Толстого «Лев Толстой – то цілий світ», за участю викладачів та учнів СШ № 10, УВК№ 28. У програмі: інформаційні доповіді «Л.М.Толстой – народний учитель», «Л. Толстой і Нобелівська премія», «Твори Л. Толстого і кінематограф» ( цю сторінку підготовлено зав. відділом документів з питань мистецтв С.Пономаренко). Для відвідувачів заходу представлено виставку документів «Ясна Поляна» – садиба-музей і творча лабораторія Л.М.Толстого» та добірка літератури «Л.Толстой і кіно».

 


 18 вересня

 
В патентно-технічному відділі було проведено спільне засідання громадських об’єднань «АКАДЕМІЇ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ВИНАХІДНИЦТВА» та «ІКАР».
Тема засідання «ВИНАХІДНИК ТА ІННОВАЦІЙНА ДІЯЛЬНІСТЬ».

Докладніше



 18 вересня
 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання краєзнавчого клубу «Ріднокрай». На ньому було презентовано нові книги видавничих проектів «Про Україну із гонором і гумором» та «Геноцид українців». Доктор історичних наук, професор, завідувач відділу Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського Віктор Брехуненко представив третю книгу видавничого проекту з серії «Голодомори» – авторів Валентина Іваненка та Наталі Романець «Голодомор 1932–1933 років на Дніпропетровщині та Запоріжчині».Фото1,2,3,4,5,6

 


 19 вересня
 
У відділі періодичних видань відкрито виставку «Бойові прапори народних месників» на виконання Указу Президента України «Про День партизанської слави». На виставці представлено матеріали про подвиги партизанів і підпільників у період Великої Вітчизняної війни 1941-1945 років, увічнення їх пам'яті.

 20 вересня

 
В патентно-технічному відділі відбувся творчий вечір з нагоди святкування 70-ти річчя вченого, винахідника, обдарованої людини, почесного читача і надійного помічника ДОУНБ - Поліського Юрія Давидовича.

Докладніше

 


 З 22 вересня

 
У відділі іноземної літератури працювала виставка нових надходжень. Серед книг- низка підручників з англійської мови для економістів, юристів, психологів, підручники з перекладу,російсько-англійський словник «Політика. Економіка. Право», нові праці університету Хоккайдо, присвячені політиці, економіці, культурі слов’янських народів та ін.

 


 23 вересня

 
В КУБЦ відбулася презентація книжкової виставки «Україна і діаспора – взаємодопомога і захист» - до 8-ї річниці КУБЦ.

 


 25 вересня

 
Розпочала діяти в читальному залі ілюстративно-документальна виставка ”Історія відділу – історія ДОУНБ”. На виставці представлені документи, які відтворюють шлях формування відділу, розкривають його традиційні форми роботи, розповідають про фахівців відданих бібліотечній справі. Виставка приурочена до Всеукраїнського дня бібліотек. Фото

 


 25 вересня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулося чергове засідання громадської обласної організації «Дніпропетровське генеалогічне товариство».

Докладніше

 


 25 вересня

 
Сталий розвиток національної економіки та подальше підвищення ії економічних показників може бути забезпечено лише на засаді розробки нових організаційно-економічних заходів з інноваційної діяльності.У відділі періодичних видань організовано виставку матеріалів «Інноваційні контури розвитку країни». Головна мета виставки – визначення особливостей формування в Україні інноваційної політики для підвищення конкурентоспроможності національної економіки.

 


 26 вересня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулась презентація історико-культурного та екологічного відеофільму з проекту «Зелений літопис Дніпропетровщини», «Минулий час і сьогодення», присвяченого 75-річчю ботанічного саду ДНУ ім. О. Гончара. Фільм представив автор, студент III курсу Дніпропетровського Аграрного університету Євген Шевченко. Серед присутніх були вчені-природознавці, представники екологічних організацій, співробітники ботанічного саду, журналісти, краєзнавці з Дніпропетровська та Кривого Рогу. Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

 


 26 вересня

 
В приміщенні Дніпропетровської консерваторії ім. Глинки відбулось святкування Всеукраїнського дня бібліотек. Урочисті збори відкрили та провели нагородження кращих бібліотекарів області заступник облдержадміністрації Є.І.Бородін разом із заступником голови облради А.Ф. Шипко.

Докладніше

 


 27 вересня

 
О 19.00, 21.00 та 23.40 та 28 вересня о 8.00 годині на 11-му каналі в Новинах була показана інформація про проведення 26 вересня у відділі краєзнавчої літератури презентації історико-культурного та екологічного відеофільму з проекту «Зелений літопис Дніпропетровщини», «Минулий час і сьогодення», присвяченого 75-річчю ботанічного саду ДНУ ім. О. Гончара.

 


 29 вересня

 
На запрошення Дніпропетровської міської ради директор ДОУНБ Тітова Н.М. була присутня у великій залі Будинку профспілок міста, де пройшли святкові урочистості до Всеукраїнського дня бібліотек. Тітова Н.М. була нагороджена почесною грамотою за вагомий внесок у розвиток бібліотечної справи міста Дніпропетровськ.

 


 30 вересня

 
Завідувачка краєзнавчого відділу Ірина Голуб взяла участь у передачі обласного радіо «Ало, ми вас слухаємо», в якій розповіла про краєзнавчу роботу відділу та клуб «Ріднокрай». Передача відбулась о 18.55.

 


 30 вересня
 
Директор ДОУНБ Тітова Н.М. та голова профспілки Шевченко О.В. особисто привітали колектив бібліотеки з професійним святом та завітали до кожного відділу і сектору бібліотеки. На честь Всеукраїнського дня бібліотек адміністрація нагородила за багаторічну сумлінну працю ветеранів бібліотеки, відзначила Подякою молоді кадри. Профспілковий комітет вручив працівникам святкові подарунки. Саме в ці дні виповнилось 20 років як Н.В.Блинова працює в нашій бібліотеці, їй було вручено посвідчення ветерана ДОУНБ. Фото 1, 2.