Протягом місяця


В патентно-технічному відділі пройшла виставка «ДУМКА – ПОЧАТОК ВСЬОГО», що привернула увагу фахівців у галузі інтелектуальної власності, науковців, економістів, юристів.

Докладніше

 


 2 листопада

 
У дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Speaking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про важливість орієнтування у складному фінансовому становищі, про ціни та вміння витрачати гроші.

 


 3 листопада

 
В читальному залі відділу абонемента демонструвалася книжкова виставка «Біографія мого міста – біографія України» для учнів шкіл щодо розвитку історії рідного краю та було проведено бібліографічний огляд літератури «Все про Дніпропетровськ» провідним бібліотекарем Г.Ф.Пивоваровою. Фото

 


 5 листопада

 
Завідувачка відділу краєзнавчої літератури І.С. Голуб взяла участь у проведенні в ДАДО Учнівської конференції за підсумками обласного етапу Всеукраїнської краєзнавчої акції учнівської та студентської молоді «Колосок пам’яті», до 75-річчя Голодомору в Україні. Вона розповіла про краєзнавчі дослідження Голодомору 1932–1833 років на Дніпропетровщині. Виступили фахівці обласного архіву, ДІМ, ДНУ, учні Дніпропетровщини та Івано-Франківщини. Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.

 


 5 листопада

 
Відбувся молодіжний семінар працівників культури при обкомі профспілки, де розглядалися актуальні питання діяльності профспілки в сучасних умовах та піднімалися проблемні питання молодих працівників галузі. Також у рамках благодійної акції «Палаюче серце» виступали спеціалісти Обласного центру з профілактики ВІЛ – СНІД.

 


 6 листопада

 
Група спеціалістів ДОУНБ відвідала Кримський Республіканський Заклад «Універсальну наукову бібліотеку ім. І.Я.Франка».

Докладніше

 


 6 листопада

 
Керівник центру «Window on America» Усенко Світлана у складі делегації ДОУНБ відвідала Кримську республіканську наукову бібліотеку та ознайомилася з її ресурсами та досягненнями. Особливо цікавим було знайомство зі спеціалізованим відділом «Бібліотека дружби народів», що містить літературу англійською мовою та веде аналогічну масову роботу.

 


 6 листопада

 
В меморіальному будинку Д. Яворницького відбулась презентація книги М. Костюка «Поруч з Яворницьким». Книгу презентував упорядник видання, дніпропетровський журналіст, письменник-краєзнавець Микола Чабан.

 


 9 листопада

 
В секторі рідкісних і цінних документів відкрилась книжкова виставка «І слово розумом святим і оживи, і просвіти», присвячена Дню української писемності і мови.

Докладніше

 


 9 листопада

 
У дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Speaking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про життєві пріоритети, життєві цілі та що треба робити, щоб досягти успіху у житі. Фото

 


 9 листопада

 
В секторі рідкісних і цінних документів почала діяти книжкова виставка «Народжений духом і долею Росії», присвячена 190-річчю від дня народження видатного російського письменника-гуманіста І. С. Тургенєва, чл.-кор. Петербурзької АН.

Докладніше

 


 10 листопада

 
В українській вітальні відділу абонемента для учнів шкіл та членів клубу «Захопленість» було організовано книжкову виставка “Царівна української літератури” (до 175-річчя від дня народження О.Кобилянської (1863-1942) з циклу книжкових виставок “Літературний календар”.

 


 11 листопада

 
У відділі документів іноземними мовами працювала виставка нових надходжень. Це і підручники з художнього перекладу з німецької мови, і підручники з англійської мови для різних фахівців та ще багато цікавого і корисного.

 


 12 листопада

 
У центрі «Window on America» відбулася екскурсія студентів-першокурсників Національного гірничого Університету. Знайомство з ресурсами центру та виставками. Відбувся перегляд кінофільму «Sweet Home Alabama». Фото

 


 13 листопада

 
До Дня Української писемності та мови в читальному залі відбулася презентація унікальної енциклопедичної книги "Шевченкіана Придніпров’я”.

Докладніше

 


 13 листопада

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулась презентація книги відомого археолога, доктора історичних наук, професора ДНУ Ірини Федорівни Ковальової «Жизнь, проведення в могиле». Книга викликала велику зацікавленість присутніх. Фото 1, 2, 3, 4.

 


 15 листопада

 
У відділі документів з питань мистецтв на замовлення користувачів студентів підготовлено виставку документів «Мистецтво комп’ютерної графіки», де були представлені видання з фонду відділу мистецтв та патентно-технічного відділу. Література за такою темою користується особливим попитом у студентів, дизайнерів, менеджерів рекламних фірм.

 


 16 листопада


В дніпропетровському центрі «Window on America» відбулася зустріч з Христиною Акоповою, що має намір створити «English Speaking club», та стати його ведучою. Проведено анкетування щодо зручного часу проведення зустрічей. Фото 1.

 


 16 листопада

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Speaking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про «Financial goal». Фото

 


 17 листопада

 
У відділі документів з питань мистецтв відбувся День інформації для студентів і викладачів відділення образотворчого мистецтва та дизайну ДНУ (відповідальна – керівник-викладач Світлична О.М.). У програмі: консультація про можливості, інформаційні ресурси відділу, огляд документів з історії живопису та дизайну, перегляд довідкових, наукових, учбово-методичних та періодичних видань за темою.

 


 18 листопада

 
Група спеціалістів ДОУНБ: директор Н.М. Тітова, заступники директора Г.Я.Крупій, Т,О.Абраїмова, зав. відділом І.М. Браславська відвідали наукову бібліотеку Дніпропетровського Національного університету.

Докладніше

 


 18 листопада

 
У ЦЄІ було проведено семінар «Розвиток відносин між молоддю України та країн-членів ЄС».

Докладніше

 


 18 листопада

 
У відділі документів іноземними мовами можна було ознайомитись з виставкою «Радянська Україна очима діаспори» (до Дня пам’яті жертв голодомору).

 


 20 листопада

 
В КУБЦ відбулася презентація книжкової виставки «22 листопада 2008 року - Скорботний день. День пам'яті жертв Голодомору та політичних репресій».

 


 20 листопада
 
У засіданні "АКАДЕМІЇ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ВИНАХІДНИЦТВА", тема якого «ІДЕЇ, ВИНАХОДИ, ІННОВАЦІЇ» взяли участь винахідники, раціоналізатори, науковці, патентознавці фахівці у сфері інтелектуальної власності.



 20 листопада

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання краєзнавчого клубу «Ріднокрай» за темою: «Голодомор 1932–1933 років на Дніпропетровщині. Документи свідчать». Виступила провідний фахівець ДАДО Шумейко Ольга Володимирівна, яка представила низку документів та матеріалів з Дніпропетровського архіву. Краєзнавці доповнили її доповідь. Фото 1, 2, 3.

 


 23 листопада

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» відбулася зустріч у «English Speaking club», що провела Христина Акопова, студентка НМетАУ. Темою для спілкування були захоплення присутніх та граматичні вправи. Фото 1, 2.

 


 23 листопада

 
В дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Speaking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про «Механізм впливу сміху на людину. Корисність гумору. Зразки смішного».

 


 24 листопада

 
В читальному залі абонемента була презентація видань із серії «Народна бібліотека «Огонька». Фото

 


 24 листопада

 
Провідним бібліотекарем відділу документів з питань мистецтв Зайцевою Т. Я. для наукових співробітників обласного Художнього музею проведено огляд нових надходжень до фонду відділу.

 


 25 листопада

 
В Будинку вчених директор ДОУНБ Титова Н.М. на запрошення академіка НАН України Пилипенка В.В. взяла участь у засіданні Ради Придніпровського наукового центру разом з громадськістю Придніпров’я, присвяченому 90- річчю Національної академії наук України.

 


 26 листопада

 
У відділі документів іноземними мовами відбувся День інформації для слухачів інституту освіти «Наочність при навчанні читання учнів початкової школи». Були присутні фахівці з викладання німецької мови. Для них було організовано огляд та перегляд фахової літератури.

 


 27 листопада

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось чергове засідання Дніпропетровської обласної організації «Дніпровське генеалогічне товариство». З дослідженням власного родоводу виступила Г.М. Солдатенко, керівник дитячо-юнацької краєзнавчої студії «Ракурс» у Верхньодніпровську. Фото 1, 2, 3.

 


 27 листопада

 
Завідувачка відділу краєзнавчої літератури І.С. Голуб взяла участь у проведенні IV історико-краєзнавчої конференції «Історія Дніпровського Надпоріжжя», присвячена 75-річчю Голодомору 1932–1933 рр.

 


 28 листопада

 
У Дніпропетровській консерваторії ім. М. Глинки директор ДОУНБ Титова Н.М. на запрошення засл. діяча мистецтв України Новіков Ю.М відвідала Святковий вечір, присвячений 110- річчю навчального заклада від класів IPMO до консерваторії. На вечорі відбувся святковий концерт, зустрічі з випускниками та бал.

 


 28 листопада

 
Голова профспілки ДОУНБ Шевченко О.В. взяла участь у навчанні профспілкового активу області, яке відбулося у Будинку Профспілок. На семінарі піднімалися питання про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та про внесення змін до деяких законодавчих актів України. Підбивалися підсумки оздоровлення-2008 року та планувалася організація оздоровлення на 2009 р.

 


 29 листопада

 
В КУБЦ відбулося засідання Дніпропетровської обласної асоціації релігієзнавців за темою: «Особливості релігійного життя української діаспори».

 


 29 листопада
 
„І слово чисте, наче зірка” - літературний дайджест «Письменники - ювіляри» у розрізі засідання клубу «Захопленість».

 30 листопада

 
У дніпропетровському центрі «Window on America» відбулася зустріч у «English Speaking club», що провела Христина Акопова, студентка НМетАУ. Темою для спілкування були захоплення присутніх та граматичні вправи.

 


 30 листопада
 
У дніпропетровському центрі «Window on America» пройшов «Speaking club», який провів американець Рон Ледфорд (Ron Ledford), викладач однієї з приватних шкіл Дніпропетровська. Розмовляли про «Національні свята Америки. Традиції святкування». Фото