Протягом місяця


В секторі рідкісних і цінних документів починає діяти книжково-ілюстративна виставка «Мой друг, отчизне посвятим души прекрасные порывы!».

Докладніше

 


Протягом місяця

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося 3 зустрічі з носієм англійської мови представником програми фонду ім.Фулбрайта професором політології Йонгте Шін.

Докладніше

 


Протягом місяця
 
В патентно-технічному відділі продовжує цикл виставка на тему «КОМП'ЮТЕРНА ТЕХНІКА СЬОГОДНІ». Діяли виставки: „ЄС ТА УКРАЇНА: ІНТЕЛЕКТУАЛЬНА ВЛАСНІСТЬ ТА ПРОБЛЕМИ БОРОТЬБИ З ІНТЕЛЕКТУАЛЬНИМ ПІРАТСТВОМ”, «ФУТУРОЛОГІЯ – НАУКА ПРО МАЙБУТНЄ». Мета виставок привернути увагу користувачів відділу до нових надходжень літератури з різних галузей знань.
Фото

Протягом місяця 

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося 7 переглядів кінофільмів англійською мовою (19 глядачів).

Докладніше

 


3 червня

 
В читальному залі відділу абонемента організована книжкова виставка «Дерево життя – український родовід» з циклу «Українські обереги: традиція та сучасність». Представлена література з народознавства.

 


4 червня

 
Співробітниками відділу наукової інформації і бібліографії був проведений інформаційно-навчальний захід для учнів СШ № 2.

Докладніше

 


5 червня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «На літературному базарі. Поезія, проза і публіцистика Івана Багряного».

 


6 червня

 
Співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії була проведена навчальна екскурсія по бібліотеці (вул. Савченко 10) для учнів Юридичного ліцею під час якої вони ознайомились з використанням нових технологій в процесі обслуговування читачів.

Докладніше

 


9 червня

 

У відділі документів іноземними мовами працювала книжкова виставка «Откуда есть пошла Русская земля»: Історія України : погляд українських та зарубіжних дослідників.

 


З 10 червня

 
У відділі абонемента проводяться заходи для дітей літніх шкільних таборів під назвою «Літо з книгою».

 


 12 червня

 
У відділі краєзнавчої літератури ДОУНБ відбулася презентація історико-культурного та екологічного відеофільму, присвяченому парку ім. Т. Г. Шевченка з циклу передач «Зелений літопис Дніпропетровщини». Фільм представили автор, студент II курсу Дніпропетровського Аграрного університету Євген Шевченко та ведучий програми Артем Каюн. Серед присутніх були вчені-природознавці, представники екологічних організацій, вчителі, журналісти, краєзнавці з Дніпропетровська та Кривого Рогу. Фото 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9.

 


 12 червня

 
Провідним бібліотекарем відділу документів з питань мистецтв Зайцевою Т.Я. підготовлено і проведено огляд нових надходжень літератури для наукових співробітників Художнього музею.

 


 З 17 червня

 
У відділі документів з питань мистецтв демонструється виставка документів «Крихка краса: мистецтво художнього скла» з циклу «Знайомимось з видами та жанрами мистецтва». Представлені документи з історії промислу, ілюстровані альбоми різноманітних шкіл, майстрів художників, працюючих зі склом, подані матеріали, що стосуються таких напрямків як скло в інтер’єрі, скло в архітектурі та ін.

 


 19 червня
 
В читальному залі відділу абонемента для учнів 3-4 класів НВК№139 відбулася презентація книжкової виставки з географії «Оспівана Шахерезадою» з циклу «Мандрівка країнами і континентами». До відділу записалося 120 дітей. Бібліографічний огляд енциклопедій з географії провела зав сектором обліку С.М.Сухіна. Фото 1, 2, 3, 4, 5.
 

 19 червня

 
У відділі документів з питань мистецтв на прохання відвідувачів відбулося ще одне засідання «Літературної вітальні», присвячене О.С.Пушкіну.

Докладніше

 


 20 червня

 
Керівництво ДОУНБ, працівники методичного та краєзнавчого відділів на базі Дніпродзержинської центральної міської бібліотеки провели майстер-клас для бібліографів бібліотек міст та районів області з питань розвитку корпоративної краєзнавчої бази «Дніпропетровщина».

Докладніше

 


 20 червня
 
У відділі періодики відкрита тематична виставка: «Конституція України», яка входить до циклу «Україна. Стежками історичних подій». Мета виставки - охарактеризувати особливості історико-правових традицій конституційного процесу в Україні, з’ясувати його здобутки і проблеми. Дати оцінку трансформації Конституції . Розвивати у читача логічне та історичне мислення. Привертаємо увагу на актуальний розділ виставки, присвячений конституційно-правовій культурі, що сприятимє формуванню правової культури населення.

 20 червня

 
В читальному залі відділу абонемента для учнів літнього табору НВК№139 та СШ№69 пройшла година читання за темою «Мої улюблені книги». Першу сторінку усного журналу для дітей під назвою «Міфи та легенди України» провела С.М.Сухіна. Фото 1, 2, 3, 4, 5.

 


 23 червня

 
Користувачі відділу документів іноземними мовами мали можливість ознайомитися з новими надходженнями відділу: Курдюмов В.А. «Курс китайского языка», Сущинский И.И."Деловая корреспонденция на английском языке", «Українсько-перський словник», «Українсько-македонський розмовник», тощо.

 


 24 червня

 
В читальному залі абонемента організовано книжкову виставку до Дня Конституції «Конституція – паспорт держави».

 


 25 червня

 
Друга сторінка усного журналу під назвою «Міста України: Львів, Дніпропетровськ» для учнів 2кл. НВК№139 пройшла у формі доповіді. Демонструвався фільм в читальному залі абонемента на DVD «Наш Львів».

 


 26 червня

 
Третя гумористична сторінка усного журналу під назвою «Біологія для розумних, але ледачих» для учнів 4кл. НВК№139 пройшла в читальному залі відділу абонемента у формі запитань та відповідей під назвою «Незвичні запитання учнів вчителеві ботаніки». На при кінці заходу демонструвався фільм на DVD «Наш Львів».

 


 26 червня

 
В КУБЦ відбулося засідання асоціації релігієзнавців Дніпропетровської області за темою «Українська православна церква в діаспорі».

 


 26 червня
 
У відділі документів іноземними мовами пройшов День інформації для слухачів курсів підвищення кваліфікації інституту освіти, викладачів англійської та іспанської мов «Роль и место самостоятельной и контролируемой работы в новой парадигме образования». Було зроблено огляд та перегляд представлених джерел.