Протягом місяця


У читальному залі відбулася книжкова виставка „Нові надходження”. Фото

 


 Протягом місяця

 
На базі Центру «Вікно в Америку» відбулася лінгвістична практика студентів 2-го курсу фінансово-економічного факультету НГУ.

Докладніше

 


 Протягом місяця

 
У читальному залі відбулася документальна виставка „Історія Української Конституції”.

 


 Протягом місяця

 
У відділі документів з питань мистецтв продовжувала експонуватися виставка документів «Крихка краса: мистецтво художнього скла» з циклу «Знайомимось з видами та жанрами мистецтва».

 


 Протягом місяця

 
У читальному залі відбулася книжково-ілюстративна виставка ”Мистецтво бути здоровим” (із циклу „Школа здорового способу життя”).

 


 Протягом місяця

 
У Центрі "Вікно в Америку" відбулося 5 переглядів кінофільмів англійською мовою.

Докладніше

 


 Протягом місяця

 
В патентно-технічному відділі ДОУНБ діяли книжкові виставки: «Комп’ютерна техніка сьогодні», «ЄС та Україна: інтелектуальна власність та проблеми боротьби з інтелектуальним піратством», «Футурологія – наука про майбутнє».

Докладніше

 


 Протягом місяця

 
У читальному залі відбулася ілюстративно-документальна виставка - «Дзвони нашої гіркої пам’яті» ( до 75- річчя трагедії голодомору).

 


 2 липня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрилась тематична книжкова виставка з циклу “Літературне Придніпров’я” “Ювіляри року 2008” присвячена письменникам, що народилися в 3-му кварталі року. На виставці представлена творчість Петра Біби, Любові Коваленко, Миколи Карлюка, Анатолія Липицького, Ганни Шепітько, Адріана Кащенка.

 


 3 липня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрилась тематична книжкова виставка з циклу: «Достойники рідного краю»«Повернення із забуття». На ній представлена література про життя і діяльність видатних українських діячів Придніпров’я Антона Синявського, Івана Труби, Ісака Мазепи та інших.

 


 4 липня

 
На базі Центру Європейської Інформації за участі міжнародної молодіжної організації «AISEC» відбулось засідання дискусійного клубу на тему «Міжнародні системи освіти».

Докладніше

 


 4 липня

 
Відбулося чергове засідання клубу „Екософія людини” на тему: „Жінка – крізь віки”. Тимченко В.Ф. ( доповідач) винесла на обговорення тему, яка завжди актуальна: роль жінки – матері, берегині в суспільному житті.

 


 4 липня

 
У відділі краєзнавчої літератури відкрилась тематична книжкова виставка з циклу «Історія міст і сіл Дніпропетровщини»«Кам’янське – місто козацьке». Представлена література про історію та сучасність міста Дніпродзержинська.

 


 7 липня

 
В КУБЦ відбулася книжкова виставка «Календарно-побутова обрядовість українців: літні звичаї та обряди».

 


 10 липня

 
Головний бібліотекар відділу з питань мистецтв Кузнєцова Т.Ф. у складі комісії ДОУНБ взяла участь у перевірці роботи бібліотеки Дніпропетровської Консерваторії ім. М.Глінки
.

 


 10 липня

 
У відділі періодичних видань організовано виставку «Петро і Павло, учні Христові». Матеріали виставки присвячені святим апосталам, яких Церква називає первоверховними, бо вони особливо потрудилися в поширенні Христового вчення серед язицьких народів і показали найвищі зразки відданості і любові. Тут зібран матеріал про життя святих, про церковно- народні звичаї святкування дня Петра і Павла в Україні.

 


 14 липня

 
У відділі документів іноземними мовами працювала книжкова виставка «Тихо Сена тече: подорож Францією», на якій було представлено фотоальбоми краєвидів Франції.

 


 19 липня

 
У відділі абонемента було організовано книжкову виставку під назвою «Я знаю силу слів, Я знаю слів набат» до 115-річниці з дня народження російського поета М.Маяковського. Були представлені твори поета та літературознавчі матеріали біографічного змісту.

 


 22 липня

 
У відділі абонемента було організовано книжкову до 130-річниці Я.Корчака «Педагог і письменник» . Педагогічна спадщина Я.Корчака буде цікава для педагогів та студентів педагогічних закладів.

 


 24 липня
 
До 1020-річчя від часу запровадження християнства на Київській Русі у відділі періодики відкрилася виставка «Святий Володимир Великий: Володар і Хреститель Русі». На виставці представлені матеріали про житіє св. князя Володимира, про суспільно-політичну і церковну діяльність князя Володимира , про перші кроки на шляху до християнства Київської Русі.