Протягом місяця

 


З Нового Року Патентно-технічний відділ запланував ряд тематичних виставок під загальною назвою «НЕ ПРОПУСТІТЬ НОВИНКУ». Мета виставок привернути увагу користувачів відділу до нових надходжень літератури з різних галузей знань.Відкрила цикл виставка на тему «ТЕХНІКА. СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ».

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
В Патентно-технічному відділі ДОУНБ експонувалася виставка:
«ЗАХИСТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ – СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ»

Докладніше


 

Протягом місяця

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулися перегляди з обговоренням кінофільмів англійською мовою.

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
Поповнено та розширено виставку-перегляд дарунків Лінди Грей у відділі "Вікно в Америку"

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
Постійно діюча виставка «НАТО» у відділі документів іноземними мовами поповнювалась новими журналами, що виходять паралельно англійською та українською мовами та новими документами українською мовою.

 

 

Протягом місяця

 
Виставка-абонемент видань Гете-інституту у відділі документів іноземними мовами продовжує свою роботу.

 

 

З 3-20 січня

 
У відділі мистецтв продовжувала діяти виставка документів "Радуйся земле, коляда йде!" (на допомогу працівникам культури та учасникам художньої самодіяльності)

 

 

3 січня

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулася зустріч з американкою, професором з історії США Ліндою Грей після її різдвяних канікул.

Докладніше

 

 

3 січня

 
У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрилась тематична книжкова виставка з циклу “Літературне Придніпров’я” – “Ювіляри року 2008” присвячена письменникам, що народилися в 1-му кварталі року.

Докладніше

 

 

3 січня

 
У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрито інформаційні виставки:
„На книжкову полицю краєзнавця”
„Видання бібліотеки – краєзнавцям”

Докладніше

 

5 січня

 
В читальному залі відділу абонемента організовано міні- виставки літературних та літературознавчих творів поетів – ювілярів.

Докладніше

 

 

6 січня

 
У відділі періодика відкрита виставка до 70 рокіччя років з дня народження
видатного українського поета, літературознавця, правозахисника
Василя Стуса «Де не стоятиму-вистою»

Докладніше

 

 

8 січня

 
В КУБЦ відбулося відкриття книжкової виставки «Поет повинен бути людиною… - до 70-річчя від дня народження Василя Семеновича Стуса, українського поета і перекладача, критика, філософа».

 

 

8 січня

 
У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрито тематичну книжкову виставку „Викорінення. Пам’яті жертв голодомору 1932–1933 років на Дніпропетровщині”.

Фото

 

 

8 січня

 
У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відкрито книжково-ілюстративні виставки:
з циклу „Природа рідного краю”„Сонячними стежками Придніпров’я”. На ній представлено літературу про найцікавіші природні куточки Дніпропетровщини; Фото
з циклу „Історія міст і сіл Дніпропетровщини”„Козацький слід на карті краю”. Увазі відвідувачів запропоновано книги про міста області, засновані козаками.
Фото


 

9 січня

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося спілкування за темою: Free choice of topics.

 

 

З 10 січня

 
У відділі документів іноземними мовами можна було ознайомитися з новими надходженнями. Серед них: навчальні посібники «Телень Э.Ф., Полевая М.Ю. Язык английской и американской прессы», « История преподавания русского языка как иностранного», словник Литвинова П.П. «Англо-русский словарь многозначных слов», двомовне (англо-російське) видання Кіплінга Р. «Книга джунглів» та ін.

 

10 січня

 
У читальному залі демонструвалась виставка „Співець червоних зим, суворих вітрів і важких років” ( до 110-річчя від дня народження Володимира Сосюри). До уваги користувачів документи, які допоможуть ознайомитися з творчим шляхом найменш вивченого поета з офіційно визнаних митців так званого радянського часу.

Фото1, 2

 

 

11 січня

 
На каналі ІРТ дніпропетровського телебачення протягом дня демонструвався сюжет, знятий напередодні у відділі краєзнавчої літератури. Зав. відділом І. Голуб представила книжкові виставки „Викорінення” та „Козацький слід на карті краю”.

 

 

14 січня

 
У читальному залі демонструвалась документальна виставка “Україна – Соборна держава“ – присвячена Дню Соборності України.
В матеріалах, представлених на виставці, висвітлюється історичне прагнення українського народу жити незалежним життям серед інших країн, розглянуті питання стратегії національного розвитку, зміцнення Соборності української держави в сучасних умовах.

Фото 1, 2, 3


 

15 січня

 
На обласному радіо в літературно-мистецькій передачі „Береги” прозвучав виступ зав. відділом краєзнавчої літератури І. Голуб про видання ДОУНБ „Моє Придніпров’я. Календар пам’ятних дат Дніпропетровщини на 2008 рік” та про ювілейні події року.

 

 

16 січня

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося спілкування за темою: «How did you spend your holidays? What will you do in 2008?»

Фото

 

 

17 січня

 
У відділі документів іноземними мовами пройшов День інформації для слухачів інституту освіти «Навчання міжкультурної комунікації на уроках іноземної мови» викладачів англійської мови. Вони ознайомилися з новими надходженнями відділу, з періодичними виданнями, які одержує відділ.

 

 

17 січня

 
У відділі краєзнавчої літератури відбулось засідання клубу „Ріднокрай” за темою: „Пам’ять роду – історія держави. Генеалогічні дослідження на Дніпропетровщині”.

Докладніше

 

 

18 січня

 
У читальному залі була представлена виставка „Письменник – реаліст, художнє слово якого завжди служило інтересам трудового народу” (до 130-річчя від дня народження Степана Васильченко). Видання, представлені із фондів ДОУНБ, знайомлять з літературним талантом майстра української класичної новелістики.

Фото 1, 2, 3.

 

 

18 січня

 
Протягом дня по дніпропетровському телеканалу ІРТ 16 разів показано засідання клубу «Ріднокрай», яке відбулось напередодні, 17 січня.

 

 

20 січня

 
У читальному залі демонструвалась ілюстративно - документальна виставка - „Дзвони нашої гіркої пам’яті” ( до 75- річчя трагедії голодомору). Свідчення, документи і матеріали виставки висвітлюють спланованість, механізм, авторство геноциду українського народу ХХ століття.

Фото

 

 

21 січня

 
На відкритому доступі відділу абонемента організовано книжкову міні-виставку під назвою «Україна соборна: від витоків до сьогодення».

Докладніше

 

 

21 січня

 
Виставка документів «Владимир Высоцкий: человек, поэт, актёр»(к 70-летию со дня рождения). На виставці представлені: мемуарна література, збірники поезій та пісень, матеріали про театральні і кіно роботи, грамзаписи музичних творів на вірші В.Висоцького, багато ілюстрованих документів. 24 січня біля виставки розповідала про життєвий та творчий шлях видатного поета і актора відома журналістка нашого міста Л.Томенчук – автор трьох книг про В.Висоцького. Сюжет про цю зустріч показано 25 січня по телеканалу «ІРТ».

Фото 1, 2, 3

 

22 січня

 
В КУБЦ відкриття книжкової виставки «День соборності України».

 

22 січня

 
- День Злуки «двох Україн» в одну — єдину і соборну. До цієї дати у відділі періодичних видань відкрита виставка «Від серця до серця ,від краю до краю».

 

 

З 23 січня

 
Аматори східної літератури мали змогу ознайомитися з творами японських авторів англійською, німецькою, французькою, угорською, польською та іншими мовами у відділі документів іноземними мовами. Виставка носить назву «Японська література мовами світу» та буде діяти до 13 лютого 2008 року..

 

23 січня

 
У відділі "Вікно в Америку" відбулося спілкування за темою: «Winter fun»

 


24 січня
об 11.00

 
В патентно-технічному відділі було проведено засідання громадського об’єднання «АКАДЕМІЇ ДОСЛІДЖЕНЬ ТА ВИНАХІДНИЦТВА».
Тема засідання «АКТУАЛЬНІ ПРОБЛЕМИ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ».

Докладніше

 

 

25 січня

 
До цього Дня Тетяни у відділі періодика відкрилась тематична виставка.
На виставці представлено матеріали з історії свята,традиції його святкування студентами. Фото

 

 

26 січня

 
Центр "Вікно в Америку" відвідали Linda Gray, Kristina Morden (фонд ім.Фулбрайту, м.Чернігів), Clem (Peace Corpo). Відвідувачі ценру поставили питання, отримали відповіді.

 

 

30 січня

 
Центр "Вікно в Америку" провів прощальний вечір-зустріч з представницею програми фонду ім. Фулбрайта Ліндою Грей, що закінчила частину своєї програми та залишає Дніпропетровськ. Були висловлені слова подяки за подаровані знання, за проведений разом час, за дружбу. Фото

 

31 січня

 
У відділі мистецтв відбулося засідання «Літературної вітальні» “Подвига полёт бессмертный» (посвящённое 50-летию со дня рождения А.Стовбы).

Докладніше