Протягом місяця


У відділі краєзнавчої літератури продовжуювали діяти тематичні та інформаційні книжкові виставки

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
В інформаційно - ресурсном центрі «Вікно в Америку» відбулося 27 переглядів кінофільмів англійською мовою

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
У відділі абонемента організовано постійнодіючу книжкову виставку, присвячену пам’яті жертв голодомору 1933 року під назвою «Горіла пам’яті свіча».

Докладніше

 

 

Протягом місяця

 
В Патентно-технічному відділі ДОУНБ експонувалася виставка:
«ЗАХИСТ ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОГО ПОТЕНЦІАЛУ – СТРАТЕГІЯ РОЗВИТКУ УКРАЇНИ»

Докладніше


 

1 лютого

 
У відділі документів іноземними мовами можна було ознайомитися з новими надходженнями. Серед них : навчальні посібники «Английский язык.Основы ведения бизнеса», Киеня М.И. «Практический курс испанского языка» , Крупнов В.Н. «Практикум по переводу с английского языка на русский» та ін.

 

 

З 1 по 18 лютого

 
До Дня пам’яті воїнів-інтернаціоналістів у відділі документів з питань мистецтв демонструвалась виставка документів «Афганский ветер», де представлені збірки поезій та книги про Олександра Стовбу – поета земляка, який загинув в Афганістані, а також література та аудіовідеодокументи, що розкривають тему афганської війни у мистецтві.

Фото 1, 2, 3

 

 

З 4 лютого

 
У відділі періодики відкрилась виставка «Герб УНР – тризуб».
З найдавніших часів тризуб шанувався як магічний знак, свого роду оберіг. Це зображення археологи зустрічали у багатьох пам'ятках культури, датованих першими століттями нашої ери. Про ці та інші цікаві факти з історії нашого державного символа дознались читачі відділу.

Фото


 

4 лютого

 
У відділі періодики до 90-річчя створення Директорії відкрилась виставка «Директорія УНР – найвищий орган державної влади». На виставці була представлена інформація про економічну ситуацію за часів Директорії, про керівний склад уряду. Читачі ознайомились з політичним курсом Директорії та причинами її падіння.

Фото

 

 

6 лютого

 
В інформаційно- ресурсном центрі «Вікно в Америку» відбулася зустріч/знайомство з американкою, професором політологом Йонгте Шин. Також члени дискусійного клубу обрали кінофільми до перегляду у лютому 2008 року.

Фото

 

 

6 лютого

 
Відділ документів іноземними мовами відвідала директор бібліотеки Ґете-інституту Регіна Ангут-Фрам, яка висловила задоволеність рівнем роботи відділу документів іноземними мовами з книгами, які були надані у тимчасове користування.

Фото 1, 2, 3, 4, 5 (гости), 6 (знакомство с фондом немецкой литературы), 7 (предлагаем Украинику)

 

 

7 лютого

 
Відбулось заняття з підвищення професійної компетентності провідних спеціалістів ДОУНБ.

Докладніше

 

 

11 лютого

 
У відділі читальних залів відкрилась ілюстративно-документальна виставка до дня Святого Валентина. „Прекрасні легенди” про любов і „любов” без прекрасних легенд”. До уваги користувачів були представлені видання про кохання видатних людей минулого і сьогодення. Матеріали виставки ознайомили користувачів з роботами психологів, філософів, письменників і поетів, в яких розглядаються питання філософії кохання, сімейних відносин та сексуальних стосунків.

Фото 1, 2

 

 

11 лютого

 
У відділі документів іноземними мовами до уваги користувачів була представлена виставка видань «День Святого Валентина: історія і традиції, факти, забобони і символи». Інформація була представлена англійською, німецькою та французькою мовами.

 

 

12 лютого

 
В інформаційно- ресурсном центрі «Вікно в Америку» відбулись спілкування за вільними темами. Серед багатьох тем, було обговорене питання корупції у вищій освіті України.

Фото

 

 

З 13 лютого

 
У відділі періодики відкрилась ілюстративна виставка-привітання до свята усїх закоханних «Любов дала життя, і рух , і силу».Ви ознайомитесь з історією свята , з традиціями його святкування в інших країнах. Вас чекає цікава добірка статей присвяченних взаємовідносинам між чоловіком та жінкою, науковому обгрунтуванню такого почуття , як кохання.

 

 

14 лютого

 
В інформаційно-ресурсном центрі «Вікно в Америку» походило спілкування за темою: "How did you spend your Valentіne’s Day?".

Фото

 

 

14-15 лютого

 
Директор ДОУНБ Н.М. Тітова прийняла участь у розширеному засіданні колегії Міністерства культури і туризму України . Тема засідання: «Про підсумки діяльності установ , підприємств і організацій галузі в 2007 році та завдання на 2008 рік» Засідання відбувалось у приміщенні Національної філармонії України. Окремо відбулось і секційне заняття директорів національних., державних та обласних бібліотек України, де розглядались проблемні питання розвитку бібліотечної справи.

 

 

18 лютого

 
В українській вітальні відділу абонемента пройшла презентація книжкової виставки «Українська етнокультурна мозаїка» із циклу «Українські обереги: традиції та сучасність». Її прикрасили обереги: український рушник, вироби з природного матеріалу, український вінок, ікони-обереги сімейного життя, знаки-символи та ін.

Фото

 

 

18 лютого

 
До уваги користувачів відділу документів іноземними мовами були представлені періодичні видання, які надходять у відділ у 2008 році.

 

 

19 лютого

 
В інформаційно-ресурсном центрі «Вікно в Америку» походило спілкування за темою: Виборча система США. Особливості проведення Президентських виборів. Відвідувачі центру були уважні та зосереджені.

Фото

 

 

З 19 лютого

 
Для користувачів відділу документів з питань мистецтв представлено виставку документів «Меценати України», яка розповідає про таке явище як благодійність та меценацтво, про обговорення навколо проекту закону про меценацтво, про давні його традиції в Україні і сучасні благодійні акції, про видатних особистостей нашої країни, які опікуються благочинністю

Фото 1, 2, 3, 4

 

20 лютого

 
У відділі наукової організації і методики бібліотечної роботи ДОУНБ відбулось засідання обласної науково – методичної Ради 3-х обласних методичних центрів: обласної універсальної наукової бібліотеки, обласної бібліотеки для молоді ім. М.Свєтлова і обласної бібліотеки для дітей.

Докладніше

 

 

20 лютого

 
Співробітники Центру Європейської інформації відділу наукової інформації та бібліографії приймали участь у дискусійному засіданні „Вступ до ЄС: до і після. Порівняльний аналіз”, який проходив у Дніпропетровському регіональному інституті державного управління Національної Академії державного управління при Президентові України. З інформаційним повідомленням про роботу Центру Європейської інформації виступив консультант Центру. До заходу були підготовленні та презентовані два випуски дайджесту „Порівняльний аналіз життя в країнах ЄС до і після вступу” як на паперових так і на електронних носіях.

Фото 1, 2, 3

 

 

21 лютого

 
В патентно-технічному відділі відбулося засідання клубу «Еколог».
Тема засідання «ПРОБЛЕМИ ЕКОЛОГІЧНО-БЕЗПЕЧНОГО ХАРЧУВАННЯ В УКРАЇНІ».

Докладніше


 

21 лютого

 
У відділі краєзнавчої літератури ДОУНБ відбулося засідання краєзнавчого клубу „Ріднокрай” за темою: „Михайло Шатров – краєзнавець, журналіст, письменник”.

Докладніше

 

 

21 лютого

 
У відділі краєзнавчої літератури ДОУНБ на засіданні клубу виступив доктор іст. наук, професор, завідувач відділу Інституту української археографії та джерелознавства ім. М. Грушевського Віктор Брехуненко.

Докладніше

 

 

21 лютого

 
У відділі наукової інформації та бібліографії відбувся День фахівця-бібліографа для студентів денного відділення бібліотечного факультету Дніпропетровського училища культури „Бібліографічно-інформаційна діяльність бібліотеки на сучасному етапі: старий досвід та нові форми обслуговування”. У заході студенти прослухали інформаційне повідомлення про відділ як інформаційну складову ДОУНБ, отримали консультацію щодо створення інформаційно-бібліографічних продуктів за запитами користувачів, ознайомились з оглядом літератури про інформаційно-бібліографічні видання ДОУНБ.

Фото

 

21 лютого

 
В межах реалізації проекту „Ресурси бібліотек у боротьбі з корупцією” в Центрі Європейської Інформації відділу наукової інформації та бібліографії був проведений юридичний всеобуч „Законодавство про боротьбу з корупцією” для співробітників ДОУНБ. На я кому провідним спеціалістом відділу правової роботи , правової освіти та кодифікації головного управління юстиції в Дніпропетровській області Ольгою Миколаївною Філімончук була надана консультація з питань системи сучасного антикорупційного законодавства України.

Фото

 

21 лютого

 
У відділі наукової інформації та бібліографії відбувся День спеціаліста-бібліографа для студентів денного відділення бібліотечного факультету Дніпропетровського училища культури „Бібліографічно-інформаційна діяльність бібліотеки на сучасному етапі: старий досвід та нові форми обслуговування”. Студенти прослухали інформаційне повідомлення про відділ, як інформаційну складову ДОУНБ, отримали консультацію щодо створення інформаційно-бібліографічних продуктів за запитами користувачів, ознайомились з оглядом літератури про інформаційно-бібліографічні видання ДОУНБ.

 

 

22 лютого

 
Відбулись виробничі збори колективу ДОУНБ за підсумками роботи в 2006 році.

Докладніше

 

 

23 лютого

 
Центр «Вікно в Америку» відвідали американці, гості проф. Йонгте Шин. Познайомилися з активістами центру. Скористувалися послугами Інтернету. Відмітили затишну обстановку в Центрі.

 

23 лютого

 
У відділі абонемента відбувся вечір сімейного спілкування із циклу «Традиції сімейного читання».

Докладніше

 

 

25 лютого

 
В інформаційно - ресурсном центрі «Вікно в Америку» відбулись спілкування за темою: Політика. Гроші. Банківські системи. Відмінності культур США та України.

 

 

25 лютого

 
В читальній залі відділу абонемента організовано «Арт - галерею» (мистецтво в альбомах ) із циклу виставок ретро-літератури «Повернення в майбутнє».

Фото 1, 2

 

 

25 лютого

 
У відділі документів з питань мистецтв для викладачів ДХШ№2 провідним бібліотекарем Зайцевою Т.Я. підготовлено і проведено перегляд нових надходжень учбово-методичної літератури з предметів художнього циклу.

 

26 лютого

 
В ДОУНБ відбувся круглий стіл – презентація проекту „Ресурси бібліотек у боротьбі з корупцією”. Проект презентувала Колос Лариса, координатор проекту, голова правління Фонду захисту бібліотек.

Докладніше

 

 

27 лютого

 
Завідувачка відділу краєзнавчої літератури Ірина Голуб взяла участь у презентації книги полемічних нарисів з історії Катеринослава дніпропетровських краєзнавців Г. І. Гуляєва, В. І. Большакова, В. С. Мороза «А так ли это было?»

Докладніше

 

 

28 лютого

 
У відділі краєзнавчої літератури ДОУНБ відбулося перше засідання новоствореної громадської обласної організації «Дніпропетровське генеалогічне товариство».

Докладніше

 

 

28 лютого

Відбулися звітно-перевиборні профспілкові збори.
Порядок денний включав наступні питання:
1. Звіт голови профкому – Барабан і.В.
2. Вибори нового складу профспілкового комітету.
Розглянувши перше питання, збори визнали роботу ПК «задовільною».
За наслідками таємного голосування членів профсоюзу головою профспілкового комітету ДОУНБ була обрана Шевченко Оксана Валерієвна.
До нового складу профкому увійшли Гамзіна С.І., Зюлєва Ю.М., Кучугурная Г.Г., Манченко С.В.
Попередній профком передав естафету новому складу і побажав плідної роботи на профспілковій ниві.

Фото 1, 2, 3, 4

 

29 лютого

 
Центром Європейської Інформації (ЦЄІ) спільно з патентно - технічним відділом був проведений семінар „Право інтелектуальної власності в ЄС та Україні”, який відбувся у патентно-технічному відділі ДОУНБ (пр-кт К.Маркса 18). На заході з інформаційним повідомленням про діяльність Центру Європейської інформації та оглядом тематичної виставки „ЄС та Україна: інтелектуальна власність та проблеми боротьби з інтелектуальним піратством” виступив консультант Центру.

Фото 1, 2, 3