***Жовтень***

 

Протягом місяця


Книжкова виставка „Знання – стратегічний ресурс суспільних трансформацій” була підготовлена у відділі читальних залів з нагоди проголошення 2007 року Роком української книги. Мета виставки сприяти поширенню й популяризації української книги...

Докладніше

 

 

Протягом місяця


"Молодь на шляху до Європи!"

Сучасній молоді не байдужа доля Держави, вона прагне до нових знань, цікавих знайомств та позитивних вражень .
Вона бажає неупередженої, обширної та вичерпної інформацій про діяльність ЄС, НАТО та перспективи України у цих організаціях. Вона жадає відвертих, жорстких та переконливих аргументів «За» і «Проти» європейської інтеграції України. У відділі періодичних видань у жовтні діяла виставка "Молодь на шляху до Європи!"...

Докладніше

 

 

Протягом місяця


Для користувачів співробітниками відділу мистецтв організована виставка «В.Боровиковський-портретист» (до 250-річчя від дня його народження).

 

 

Протягом місяця


В патентно-технічному відділі
діяла виставка «Інтелектуальна власність і сучасне мистецтво».
На виставці були представлені книги із фондів патентно-технічного відділу та відділу мистецтв, періодичні видання...

Докладніше

 

 

У першій половині місяця


У відділі абонемента
були організовані прикнижкові галузеві полички з новинками літератури, що надійшли до відділу у першому півріччі: «Нові детективи», «Знайомі імена», «На допомогу в навчанні», «Світ фентезі» та ін.

 

 

3 жовтня


О 10-00
в патентно-технічному відділі ДОУНБ відбулася зустріч з користувачами, на якій присутні ознайомились з новими надходженнями документів, з можливостями доступу до БД України, Росії, іноземних держав завдяки Internet ресурсам. Ця зустріч була дуже корисною як для користувачів так і для співробітників ПТВ, на ній відбувся обмін думками та порадами щодо поліпшення обслуговування користувачів.

 

 

 11 жовтня


Співробітниками бібліографічного відділу була проведена екскурсія по бібліотеці (вул. Савченко, 10) для слухачів Дніпропетровського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти, а саме бібліотекарів шкільних бібліотек. Під час екскурсії присутні отримали інформацію щодо роботи відділів бібліотеки...

Докладніше


 

12 жовтня


Відбулась інформаційна година для викладачів ДХШ, на якій якій присутні ознайомились з новими надходженнями до фонду відділу мистецтв, з учбовою та методичною літературою.

 

 

14 жовтня


В КУБЦ відбулась презентація книжкової виставки «Історія українського козацтва», присвячена Дню українського козацтва – 14 жовтня.

 

 17, 18 і 22 жовтня


У відділ абонемента були запрошені учні 5-х та 9-х класів СШ№69, а також студенти 1 курсу ДДФЕА. Бібліотечно-бібліграфічні уроки з ними провела завсектором реєстрації читачів Сухіна С.М. Інформаційні можливості відділу, правила користування бібліотекою, робота з каталогами, швидкочитання, правила складання конспекту, написання реферату – це далеко не повний перелік питань, що цікавив відвідувачів.

 

 

18 жовтня


У відділі періодичних видань відкрилась виставка газетно-журнальних матеріалів, присвячена обдарованим дітям, їх виявленню та роботі з ними.
Виставка складалась з 3-х розділів:
- Виявлення та діагностика обдарованих дітей;
- Робота школи з обдарованими дітьми;
- Сім’я і обдарована дитина.
На виставці також був представлений досвід роботи шкіл України з обдарованими дітьми.

 

 

18 жовтня


Відбулось чергове заняття з підвищення професійної компетентності для провідних спеціалістів ДОУНБ. Директор Тітова Н.М. ознайомила присутніх з основними проблемними питаннями, що розглядались на Всеукраїнській науково-практичній конференції з проблем формування бібліотечних фондів...

Докладніше

 

 

18 жовтня


Об 11-00 в патентно-технічному відділі відбулося засідання клубу „Еколог”. Тема засідання „Системи й технології для повного циклу утилізації відходів”.
Питання проблеми утилізації відходів на сьогодні, дійсно складне і має не аби яке значення, тому що навколишнє середовище, в якому ми з вами знаходимося – головне. Вода, повітря, земля – безперечно необхідні речі, без яких існування всього живого неможливе. Тому ці питання були розглянуті на засіданні клубу....

Докладніше


 

23 жовтня


Об 11-00 в
патентно-технічному відділі відбулося відкриття сектору футурологічної літератури.
У відкритті сектору прийняли участь: директор ДОУНБ Тітова Надія Миколаївна, Голова правління Дніпропетровського громадського фонду Шпірка Ігор Іванович, Голова Ради молодих вчених Дніпропетровської області, д.т.н., професор Власов Сергій Федорович, начальник патентно-дослідницького відділу ДКБ «Південне», Президент «Академії винахідництва» Репетя Євген Іванович....

Докладніше

 

 

23-24 жовтня


ДОУНБ відвідала група колег із Миколаївської обласної універсальної наукової бібліотеці, які знайомились з досвідом роботи різних відділів та окремими напрямками діяльності бібліотеки.

Докладніше


 

24 жовтня


Співробітниками відділу наукової інформації та бібліографії була проведена екскурсія по бібліотеці (вул. Ю.Савченко, 10) для учнів педагогічного училища, в ході якої присутніх коротко ознайомили з історією бібліотеки, її структурою, основними напрямками діяльності. Екскурсантам розповіли про місця розташування, основні функції та призначення відділів у загальній структурі бібліотеки. Вони дізнались як записатись до бібліотеки, користуватись картковим та електронним каталогом, замовляти літературу у читальному залі, працювати з бібліографічними джерелами. У ході екскурсії співробітником здійснювались усні довідки за запитами екскурсантів.

 

 

24 жовтня


Відділ читальних залів прийняв участь в урочистому вечорі, присвяченому 150-річчю К.Е.Ціолковського.
На вечорі були представлені доповіді вчених України і Росії про життя і творчість К.Е. Ціолковського, В.І Вернадського, О.Л.Чижевського, П.О. Флор енського. Академічний симфонічний оркестр Дніпропетровської філармонії виконав концерт „Сказание о Светлом Граде”.
Серед художніх виставок творчих спілок Дніпропетровська,демонструвалась ілюстративно-документальна виставка з фондів ДОУНБ „Філософія космічної реальності в творчості видатних вчених та митців „Серебряного века” (до 150 –річчя з дня народження К.Е.Ціолковського).

Докладніше


 

 

 25 жовтня


У відділі краєзнавчої літератури та бібліографії відбулася презентація книги Людмили Яценко та Олександра Слонєвського «Дух ушедшей эпохи. Каменское–Днепродзержинск 1917–1953 годы. Воспоминания, очерки, документы». Книга, яка побачила світ кілька місяців тому у Видавничому домі «Андрій», зацікавила багатьох істориків та краєзнавців і викликала жваве обговорення.

 

 

25-26 жовтня


ДОУНБ відвідали спеціалісти із Національної парламентської бібліотеки України. Колеги вивчали досвід роботи бібліотеки зі створення електронних баз даних , участь відділу періодики бібліотеки у міжнародному проекті по створенню корпоративних БД МА

Докладніше

 

 

 26 жовтня


У читальному залі відбувся вечір української поезії присвячений поетам-шістдесятникам „Вони боролися за Україну”. У виконанні автора програми заслуженого працівника культури України Володимира Крота прозвучали вірші Василя Симоненка, Василя Стуса, Ліни Костенко та ін. поетів-шістдесятників.

Докладніше

 

 

31 жовтня


Завідувачка відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Ірина Голуб взяла участь у роботі проблемно-творчої лабораторії на базі Петриківської районної ЦБС „Сільська бібліотека: центр краєзнавчої інформації”. Вона виступила з консультацією „Краєзнавчі інформаційні ресурси в обслуговуванні користувачів сільської місцевості” та презентацією власної книги «Сім чудес Дніпропетровщини».

 

 31 жовтня


Завідувачка відділу краєзнавчої літератури та бібліографії Ірина Голуб взяла участь у презентації газети „Экспедиция XXI”, яка тісно співпрацює з бібліотекою та краєзнавцями області.

 

 

31 жовтня


Співробітники відділу наукової інформації та бібліографії прийняли участь в обласній науково-практичній конференції „Залучення вчених Дніпропетровської області до Європейського наукового співробітництва”...

Докладніше