***Липень***

5 липня – в КУБЦ відбувся круглий стіл «Держава і Церква: дніпропетровський контекст», у якому брали участь представники релігійних організацій, державних органів влади, мас-медіа, експерти у сфері суспільно-релігійних відносин. Під час засідання були обговорені актуальні питання сьогоднішнього релігійного життя України та регіону. Особливий акцент був зроблений на вирішенні майнових та земельних питань.
Виступили: завідувачка відділом сучасних релігійних процесів в Україні інституту філософії НАН України доктор філософських наук, професор Людмила Филипович, віце-президент УАР, експерт-юрист з майнових питань інституту релігійної свободи Максим Васін та інші.
Під час зустрічі було проведено анкетування представників релігійних організацій і влади.

9 липня – в КУБЦ відбулося відкриття книжкової виставки «Нові надходження в Канадсько-Українському Бібліотечному Центрі», присвяченої 7-річчю КУБЦ. Відвідувачі виставки відзначили якість комплектування Центру новинками з історії України.

Через різке погіршення екологічної ситуації в Україні життя у великому місті все більше шкодить здоров’ю людини , тому не дивно , що зелений туризм набирає популярності.
Книжкова виставка «Зелений туризм :перші кроки» ,яка відкрилася у відділі періодика 16.07.07 , присвячена проблемам та перспективам розвитку зеленого ,сільського туризму. На ній представлені матеріали про ринок туристичних послуг такого роду туризму , про державну підтримку розвитку сільського туризму , про зарубіжний досвід в організації цього туризму.

Протягом місяця
В патентно-технічному відділі ДОУНБ діяла книжкова виставка «Винаходи та інновації – стимул розвитку інноваційного руху в Україні».
Виставка привернула увагу всіх, хто створює, щось нове.
На виставці були представлені книги та періодичні видання, праці вчених із фондів відділів: читальних залів, краєзнавчої літератури та бібліографії, літератури на іноземних мовах, періодичних видань, описи винаходів України з фондів патентно-технічного відділу.
Виставка зацікавила авторів і творців регіону, які своєю творчістю створюють витвори в усіх сферах науки, технології, виробництва, а також інвесторів, які бажають отримувати свої прибутки шляхом вкладання коштів в організацію виробництва нових видів товарів і послуг, керівників усіх рівнів, що зможуть знайти інноваційні проекти і пропозиції, які стануть корисними для їх підприємств.

Протягом місяця
В патентно-технічному відділі ДОУНБ продовжує діяти тематична виставка „ЄС та Україна: інтелектуальна власність та проблеми боротьби з інтелектуальним піратством”.
Мета виставки – привернути увагу користувачів до питань захисту інтелектуальної власності, методів боротьби з правопорушеннями в Україні, а також ознайомити всіх зацікавлених з досвідом ЄС в цій сфері.
На виставці представлені книги та періодичні видання із фондів патентно-технічного відділу, відділу періодичних видань, довідково-бібліографічного відділу, відділу документів іноземними мовами, відділу мистецтв.
Виставка розрахована на широке коло користувачів, всіх тих хто цікавиться питаннями Євро інтеграції.