***Жовтень***

Читальним залом була замінена експозиція на постійно діючий книжковій виставці нових надходжень „Тільки у нас найновіше для вас!” На виставці представлені документи з економіки, права, психології (фото).

2 жовтня - «Безкомпромісний і творчо багатоликий», під такою назвою у відділі абонемента діяла книжкова виставка до 100-річчя від дня народження І.Багряного, на якій були представлені біографічні, критичні, художні твори автора та матеріали про його життя і творчість.

5 жовтня - в патентно-технічному відділі відбувся “День спеціаліста”, присвячений науковцям і фахівцям агропромислового комплексу. У проведенні цього заходу взяли участь фахівці агропромислового комплексу Дніпропетровщини. Була також підготовлена виставка з фондів ДОУНБ.

6 жовтня - у відділі абонемента до 125-річчя І. А. Кочерги була організована книжкова виставка «Майстер вічності», на якій представлені художні твори автора, що вивчаються у школі, а також матеріали літературознавчого характеру.

10 жовтня - в патентно-технічному відділі відбувся “День ліцеїста”. Була підготовлена виставка, що ознайомила з інформаційними ресурсами відділу.

10 жовтня - читальним залом була підготовлена книжково-ілюстративна виставка ”Українське козацтво: від витоків до сьогодення”. В матеріалах представлених на виставці докладно розглядаються міжнародні контакти козацтва, його діяльність на території України, вплив козацьких війн на суспільну свідомість, досліджується історія козацтва, висвітлюється діяльність гетьманів та їх однодумців, показується їх вплив на українське самостійництво (фото1, фото2).

11 жовтня - у секторі рідкісних і цінних документів відбулася перша в цьому учбовому році тематична екскурсія-урок для учнів Центру профтехосвіти з поліграфії та інформтехнологій. Зав. сектором Л.Г.Гурай розповіла першокурсникам, майбутнім поліграфістам, про перші рукописні книги і першу бібліотеку Київської Русі, про майстрів-переписувачів, розвиток духовної книжкової культури. Ця подорож по сторінках історії книги від ХІ до ХХ ст. супроводжувалась показом факсимільних видань рукописних книжок, оригінальних стародрукованих видань та кращих поліграфічних зразків ХІХ – поч. ХХ ст.

11-13 жовтня – головний бібліограф, консультант Центру Європейської консультації Є.Д.Прудченко, взяв участь у Другій щорічній конференції Центрів європейської інформації (м.Київ). На конференції обговорювались питання подальшого розвитку Консорціуму ЦЄІ в Україні, відбувся обмін думками та досвідом роботи, пройшли зустрічі з працівниками та керівниками Делегації Європейської Комісії, Центру інформації та документації НАТО, Департаменту НАТО МЗС, Бюро інформації Ради Європи в Києві. Перед учасниками конференції з аналізом роботи польських ЦЄІ виступили представники Фонду Баторія та Варшавського центру європейської інформації.

12 жовтня - у відділі періодики до Дня Українського козацтва була організована виставка „Козацькому роду нема переводу”, на якій були представлені матеріали з історії та сьогодення українського козацтва.

13 жовтня - у відділі документів з питань мистецтв відбулися заняття обласних курсів підвищення кваліфікації працівників культури (директорів сільських будинків культури). У програмі: презентація відділу документів з питань мистецтв, екскурсія по відділу, виставка-перегляд літератури на допомогу розвитку народної творчості та художньої самодіяльності.

16 жовтня - у відділі документів іноземними мовами відкрита виставка ”Viva Mexico! Viva la vida!”, присвячена Мексиці. На ній можна було побачити загадкове минуле, що залишило після себе мовчазні піраміди, яскраву країну, в якій співіснують прадавні звичаї та сучасне напружене життя, мальовничі краєвиди, захоплююче мистецтво, зразки народного ужиткового мистецтва та репродукції художників-муралістів: Кліменте Ороско, Дієго Рівери та його подруги Фріди Кало.

17 жовтня - у відділі абонемента почала діяти виставка до 70-річчя І.Ф. Драча «Повстанець сонця», на якій будуть представлені біографічні, критичні, художні твори автора та матеріали про його життя і творчість.

19 жовтня - у відділі документів з питань мистецтв відбулося засідання клубу „Літературна вітальня”, присвячене життєвому і творчому шляху І.Франка. Під час засідання пролунали виступи майбутніх філологів – студентів ДНУ, „І.Франко очима студентів”, розповідь про постановку вистави „Украдене щастя” в українському музично-драматичному театрі ім. Т.Шевченка, відбувся перегляд виставки „Іван Франко і театр”, а також музична сторінка . (фото1, фото2)

19 жовтня - у відділі краєзнавчої літератури пройшло засідання клубу «Ріднокрай». Відбулася презентація книги М. Лояна «Таромські щоденники».

25 жовтня - відділі документів з питань мистецтв пройшов День інформації для студентів першого курсу ДНУ відділення образотворчого мистецтва та дизайну.

25 жовтня - у відділі періодики відкрилася виставка під назвою „Сучасна молодь у сучасному світі”. Основною метою виставки було – ознайомлення читачів з інформацією про становище молоді у світі, про участь молоді у демократичних перетвореннях суспільства. Окремий розділ виставки був присвячений перспективам реалізації державної молодіжної політики в Україні.

26 жовтня - в патентно-технічному відділі відбулося засідання клубу “Еколог” на тему «Екологія – це наука про прибирання сміття». Була представлена тематична виставка “Екологічна безпека України, як чинник екологічної безпеки Європи”. У засіданні клубу взяли участь екологи Дніпропетровська та екологічні служби підприємств міста.

26 жовтня - у секторі рідкісних і цінних документів пройшло чергове заняття читацького клубу «Українська духовна спадщина». Члени клубу – майбутні друкарі, а поки ще учні Центру профтехосвіти з поліграфії та інформтехнологій, та їхні викладачі зустрілися, щоб обговорити цікаві проблеми старовинного і сучасного мистецтва поліграфії, послухати розповіді бібліографів та працівників видавництв і друкарень.

28 жовтня - у відділі абонемента відбулося чергове засідання клубу «Захопленість» під назвою „Яскраво, докладно, відверто про все в українських часописах”. Було проведено огляд журналів, „КИЇВ”, „ВІТЧИЗНА”, „РАДУГА” та ін.

30 жовтня - у відділі документів іноземними мовами відкрита виставка „Найбільш відомі американці”.